Kundupplevelsen? Beyond bad!

För ett tag sedan (oj, för flera månader sedan!) skrev jag om min krånglande bil och att den skulle få komma till en bilverkstad och bli ompysslad.

Vad hände sedan, undrar en minnesgod bloggläsare som påminner mig om att kommentarsfältet avslutades med min kommentar att ”Fortsättning följer eventuellt”. Det gick inget vidare, kan jag berätta. Eftersom jag lämnade in bilen tidigt på morgonen skulle den bli klar samma dag och de skulle ringa mig när jag kunde hämta den. Det gjorde de inte. Jag väntade en dag till, sedan åkte jag dit, en bussresa på en halvtimme, eftersom deras  telefon  inte fungerade.

Allt verkade mycket svajigt och killen vid kunddisken föreslog diverse åtgärder, men kunde inte riktigt förklara varför. Så jag högg min bilnyckel, som han jonglerade med, hittade min bil som stod kvar där jag ställt den dagen innan och körde hem.

En springnota, kan man kanske säga, men jag tänkte att de hör väl av sig om de tycker att jag ska betala för ingenting. Det har de hittills inte gjort.

Innan jag drog passade jag på att ta en bild av deras ”värdegrund”, eller ledord, som var tryckta med stora bokstäver vid entrén: ”Kärlek, Energi, Dynamik.” Jag funderade på hemvägen om jag skulle skriva till dem och föreslå att det vore bättre att satsa på ”Kunskap, noggrannhet, pålitlighet” eller något liknande.

När jag sedan var på landet bad jag en bilmekaniker som jag känner väl att kolla om det var något som behövde åtgärdas. Det var det inte. Bilen har rullat snällt sedan dess, men jag fick förstås ett meddelande att verkstaden med värdegrunden gärna ville ha en beskrivning om min kundupplevelse. Det fick de.

Det här inlägget postades i Livet, När det skiter sig och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Kundupplevelsen? Beyond bad!

 1. Staffan skriver:

  Ordet ”kärlek” i bilreparationssammanhang tycker jag är så pompöst att det är roligt. Dessvärre finns många verkstäder som skulle syssla med annat. Ett sätt är att märka en bildel som verkstan säger måste bytas. De säger så att de bytt den – och vill ha saftigt betalt. Om du då kollar delen och ser att den inte är bytt kan du sätta dit plejset ordentligt. Dock krävs noggrann dokumentation. Många tidningar har gjort såna tester under årens lopp och det är skrämmande hur mycket vissa bilägare blir blåsta.

  Hoppas din kundupplevelse doftade dynamit, krut och sprängdeg.

  • Karin skriver:

   You bet! Jag var ganska stram i tonen (och låtsades inte om det där med betalningen). Jag påpekade också det olämpliga i att ha en telefonsvarare som var en loop, som aldrig släppte fram kunderna till någon levande människa, hur mycket man än valde rätt knapptryckningar.

 2. Vad jobbigt att råka ut för allt detta.
  Man vill så gärna lita på folk, men….
  Bra att bilen fungerar nu och fått en översyn av en kunnig och ärlig person.
  Ha det bra!

  • Karin skriver:

   Det märkliga är att bilverkstaden rekommenderas av mitt försäkringsbolag!
   Nu har jag rekommenderar försäkringsbolaget att inte rekommendera den i fortsättningen.

 3. Kicki Englund Frost skriver:

  Min bil varnar för igensatt filter och meddelar detta med en blinkande varningstriangel och ilsken signal. Medpassagerare hoppar högt verkar tro att bilen ska explodera. Jag har varit till verkstan med den några gånger. Jocke, som min PB (personliga bilmekaniker) kallas har ”bränt ur den” (den?) flera gånger samt bytt en grej som hette något obegripligt för några tusen och kliat sig i huvudet väldigt många gånger och hu är Jocke flintis. Jag vet varför. Men bilen skriker fortfarande.
  Men hela felet är kanske att jag ska byta verkstad?

  • Karin skriver:

   Troligen en bra idé att byta verkstad, i alla fall innan du överväger att byta bil. Jag kan tipsa om en bra en i södra Dalarna!

  • Brorsdottern skriver:

   Kicki, kan det vara solinoiden han bytt? Obegripligt namn på nåt som jag lärt mig sitter i bilar men inte vad det är. Jag har förstått att det ofta är fel på den….

   Tur att han inte ”brände ur den ” som de ofta gör i Vivalla

 4. Micke skriver:

  Deras ledord borde naturligtvis bytas ut, jag instämmer verkligen, vilka amatörer. :(
  Hade alltid en reparatör jag anlitade när vi hade bil, han gick att lita på iallafall, billigt blev det också.
  Märkesverkstäder är ju värst tycker jag, hujeda mej.
  Men idag måste man ju vara IT-kunnig för att kunna laga en bil, jösses, det var bättre förr. ;)

  Ha en fin söndag.

  • Karin skriver:

   Sorgligt när man tänker på alla pengar som går åt till konsulter som slänger ihop något som de tycker låter bra. Bättre att inte ha någon slogan alls, kan jag tycka, än en som är så totalt irrelevant.

   Jag har turen att ha en lokal verkstad på landet som är kompetent och pålitlig. Men här i stan tyckte jag att jag skulle anlita någon som försäkringsbolaget rekommenderade. Resultatet blev att jag nu har rekommenderat försäkringsbolaget att inte rekommendera den firman i fortsättningen.

Kommentarer är stängda.