Voro hennes sista ord …

I bloggandets barndom var det ganska lätt att sköta sin sida. Om det var något som hakade upp sig kunde man ringa sitt webbhotell och fråga; ofta fixade någon händig supportperson problemet. Men i takt med att mindre och mellanstora svenskbaserade webbhotell köpts upp av internationella storbolag ändras förutsättningarna. Jag försöker nu fixa några ”rekommenderade åtgärder” på den här sidan. Alla sådana åtgärder är kombinerade med varningstexter om att allt kanske försvinner. Så om jag inte hörs av på ett tag – eller inte alls – finns en naturlig förklaring.

Det här kan i så bli den sista av mina akvareller som visas här. Motiv från Slussenområdet där jag försökt lägga ett förlåtande dis över eländet.

 

Om man i stället kollar på lite närmre håll ser det ut såhär. Bråtigt och stökigt. Jag undrar ofta när jag åker förbi området om det är någon som har koll, egentligen.

Informatörerna som jobbade för Projekt Slussen, inför projektstarten, bedyrade att allt skulle gå mycket smidigt och några bullernivåer att tala om skulle det ju inte bli. Det lade mycket tid på att förklara hur pålningen skulle ske med nya mindre störande ljudnivåer.

De glömde att berätta att sprängningarna i Katarinaberget skulle låta som fruktansvärda åsknedslag i husen kring Mosebacke. Och att man skulle spränga så sent som klockan tio på kvällen, då man äntligen fått barnen att somna.

Klart dom vaknar. Så då får man ta om nattningsceremonin.

Jag skulle gärna vilja veta – och ska nog försöka ta reda på – hur långt man kommit i förhållande till den ursprungliga planen. Och hur det ser ut med kostnaderna. Håller budgeten?

Kan kanske bli ett blogginlägg framöver. Om jag lyckas fixa det där med uppdateringarna, alltså.

Det här inlägget postades i Arkitektur, bostad, byggförsening, Miljö, Planering, Slussen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Voro hennes sista ord …

 1. Staffan skriver:

  Med den översta bilden kan du snart få en ny elev: Lars Lerin.

  • Karin skriver:

   En får tacke! Men jag tror Lerin kommit lite längre, på många sätt. Inte minst när det gäller att stanna i tid. Jag är glad att jag tog bilden av den där målningen vid rätt tidpunkt, för sedan skulle jag bara … Öka på kontrasterna, fixa till silhuetten, ”bättra på” lite här och där. Blev såklart sämre.

   • Staffan skriver:

    Det där med att bättra på borde förbjudas i svensk grundlag. Bättre att stanna en aning för tidigt än för sent, speciellt i akvarellmålning. Akvarellen har i mina ögon en ”inbyggd” spontanitet värd att vårda.

    Å andra sidan kan jag inte ett barr om akvarellteknik. ;)

   • Karin skriver:

    Helt enig! I alla fall om det där med grundlagsändring …

 2. Brorsdottern skriver:

  Ja det är det jag också tänker, Lars Lerin.

  Väldigt fin bild och då menar jag den översta!

  • Karin skriver:

   Tack!

   Tyvärr fortsatte jag ”bara lite till” när den egentligen var klar. Det är det svåraste, att sluta i tid. Nu funderar jag på om det är någon ide att knäskura den och fortsätta därifrån, eller om jag bara ska låta den vara. Tror den får hamna på högen lärorika misstag.

   • Brorsdottern skriver:

    Ett väldigt fint misstag! Jag vet inte om jag berättat när tonåringen var liten och vi satt och ritade. Jag skulle säga till honom vad han skulle rita och tvärtom. Han sa – Rita en snigel!
    Easy peasy tänkte jag och ritade en snigel med hus på ryggen. Femåringen (som han var då) tittade på min teckning och sa, med rösten drypande av förakt – Men mamma, varför har du ritat en kanelbulle!??

   • Karin skriver:

    Alltså den färdiga (misshandlade) akvarellen visar jag inte. På bilden ser den ut som den gjorde innan jag fick några snilleblixtar, som sedan inte visade sig vara så smarta. Well, det är bara att bryta ihop och gå vidare.

    Kanelbulle eller snigel, same, same, i stort sett!

 3. Paula skriver:

  Läser direkt att du har problem med din sida. Nu måste jag göra reklam, för jag har världens bästa mest personliga webbhotell med en service utan dess like!
  https://www.nunames.se/kontopaket/ kolla där ska du se, både prisvärt och verkligen bra, jag är mer än nöjd efter många år ! Nu ska jag läsa vidare i din blogg!

  • Karin skriver:

   Tack för tips! Låter lite som det trivsamma förhållande jag hade med mitt webbhotell de första åren. Sedan köptes de upp och nu är det rätt krångligt allting. Jag ska absolut kolla.

 4. Paula skriver:

  Jag föredrar alla gånger din vackra akvarell framför den dystra verkligheten. Har bara besökt Stockholm o Slussen en gång sedan arbetena började och det var ingen munter syn. Har dock vänner som bor där och som vant sig vid omständigheterna o ivrigt väntar på att det nya ska ta form…

  • Karin skriver:

   Stökigt och bökigt är det vid Slussen och jag är bara sur och arg över hela hanteringen.

   Dottern som bor där tycker det är jobbigt med sprängningarna, som skapat sprickor i huset där dom bor.

   Hoppas det blir klart snart och att det blir någorlunda bra, med tanke på de enorma kostnader som ombyggnaden inneburit.

 5. Jag var inte med i bloggandets barndom, men skulle gilla om man kunde prata med någon om man har problem. Alla är inte unga och tekniska. Definitivt inte jag i alla fall.
  Underbara akvarell.
  Har inte varit i Stockholm på ca 1 år och 5 månader. Saknar barnbarnen där. Så jag hänger inte alls med i byggandet.
  Ha det bra!

 6. Karin skriver:

  Man skulle ju gärna vilja ha en bloggtomte att rådgöra med, ja.

  Såvitt jag kan se har det inte hänt såvärst mycket med Slussenbygget på det senaste året, mer än den där klumpedunsen till bro. Annars verkar man bara flytta lyftkranarna hit och dit ibland (märks det att jag är sur på hela projektet?).

  Ha det gott du med!

  PS. tack för akvarellberöm!

Kommentarer är stängda.