Coronapåsk nummer 2

Coronapåsken 2021 blev i stort sett både konstruktiv och kul (bortsett från lite klantighet från min sida).

Efter att ha hyrt ut farfarsstugan ett par år tog vi itu med att återställa den i brukbart skick.

Mycket att åtgärda, men många hjälpsamma familjemedlemmars insatser gör att det nu är trevligt att bo där igen.

Dessutom hann vi fira både påsken och det numera fyraåriga barnbarnets födelsedag. Påsk-prydnaderna var på rymmen och mitt trick att sätta färgglada påsklämmor (påsk-lämmor) i någon lämplig buske underkändes. Så jag plockade upp en flagg-girlang från julgransprydnaderna och så målade barnbarnen ägg med mina akvarellfärger. Fyraåringens äggdekorationer har lite rymdtema, tror jag.Det har gått bra att hålla på coronareglerna med utomhusaktiviteter och en del kylslagna utomhusmåltider. Men på annandagen kom det som på kvällstidningarnas löpsedlar kallas för snösmocka och förändrade landskapet.Så det blev dagsutflykter till skidbackarna i Kungsberget för barn och barnbarn, medan jag stannade hemma med en ond rygg. För under fixet i farfarsstugan råkade jag snubbla utför en trapp och det är ingen bra idé. Vanligtvis inte livshotande, men ändå: gör inte det, man kan slå sig rätt rejält!

Det här inlägget postades i akvarell, kaoskordinator, otur, renovering och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Coronapåsk nummer 2

 1. Brorsdottern skriver:

  Tur att vi inte visste förra coronapåsken att det skulle bli en nummer två. Det hade nog känts ganska träligt!

  Aldrig trevligt att drutta utför en trappa, själv provade jag att slå i huvudet i en trappa (stod på huk under en stentrappa och reste mig upp), det var också ganska dumt!

  • Karin skriver:

   Men vad har vi SAGT om att resa sig hastigt under olika stenkonstruktioner, trappor, betongvalv eller vad det vara må? Va? http://karin.aait.nu/2013/10/allt-som-inte-dodar-dig-blir-ett-bra-blogginlagg/

   • Brorsdottern skriver:

    Fast du vet att när det inlägget var med så hade jag inte upptäckt att min faster bloggar , jag hade ju givetvis inte slagit i huvudet OM jag läst det! Då hade jag använt huvudet till att tänka med och inte som stötdämpare!

    • Brorsdottern skriver:

     Min kollega slog i huvudet för två månader sen så när jag anmälde till HR (det var det sista jag gjorde i fredags innan jag slutade) så skrev hon att vi kanske skulle ta och köpa cykelhjälmar till personalen i Örebro.

    • Karin skriver:

     Låter som en bättre idé än den som antyds i kommentarerna till det där blogginlägget om Tel Aviv, nämligen att om man slår i huvudet bildas en förtjockning och om man slår i huvudet på ett systematiskt sätt får man liksom en inbyggd hjälm. Dålig idé tycker jag. Nej, fram för cykelhjälmar åt folket!

 2. Maria Gardstrand skriver:

  Hej Karin,
  jag hittade din blogg när jag sökte efter en bild med en ängsklocka att ha på framsidan av ett programblad till en begravning.
  Jag hittade ingen mailadress till dig så jag skriver här istället.
  I ditt inlägg som jag tror hette Glad midsommar finns en bild som jag tror att du har målat, och jag undrar nu om jag skulle kunna få låna den bilden. Det är ängsklockor och en vitsippa på grön bakgrund. Hör gärna av dig. Tack på förhand. /Maria Gardstrand, Falu Begravningsbyrå

 3. Så härligt att känna att ni fått iordning som ni vill ha det och fick en trevlig påsk.
  Fina ägg också.
  Aprilväder tycks det ha varit gott om i Sverige i år.
  Ha det bra!

  • Karin skriver:

   Tack Lena! Mycket jobb återstår, förstås, men nu kan man i alla fall bo där.
   Jag blir lite avundsjuk när jag tittar in på din blogg och ser grönskande landskap och massor med vackra blommor. I måndags skulle jag ta bilen till verkstad för att få på sommardäck, men det fick jag avbeställa i sista stund, för bilen var gömd under 2 dm snö!

 4. Musikanta skriver:

  Ser att du också firat påsk med dina nära och kära. Utmärkt att ha flaggor som påskprydnad. Jag har haft en trevlig stund med att läsa igenom allt du skrivit sen sist jag kommenterade och som vanligt beundrar jag dina fina akvareller. Och som vanligt är jag också imponerad över hur lättsamt och naturligt du skriver om dig själv utan att vara privat. Önskar att jag hade den förmågan. Tack för dina kommentarer hos mig!
  Önskar dig en skön helg
  Ingrid (som ska bli bättre på att läsa bloggar.)

  • Karin skriver:

   Tack Ingrid! Din blogg är ju helt härlig med dina reflektioner om livet som pågår, om böcker och om vad som stod i tidskrifterna förr i tiden! Och nu när allt blir lite lättare ser jag fram mot nya rapporter från till exempel olika konstutställningar.
   Trevlig helg, du också!

Kommentarer är stängda.