Men IKEA då! Eller … ehum, aha!

Jag köpte en soffa på IKEA för ett tag sedan och fick den hemlevererad helt enligt plan. Packade upp, kollade innehållslistan och allt verkade vara med. Men när jag packade upp det lilla paketet med soffbenen var det nåt som inte stämde.

Jag kollade monteringsanvisningarna för att se om det eventuellt var så att ett av soffbenen faktiskt ska vara avvikande. Men det fanns inget som tyder på det. Det ska vara två hål i alla benen.

Ååååkej, då är det bara att ringa IKEAS kundservice, som jobbar på så fort dom kan och jag behåller min plats i kön.

När jag kom fram dividerade vi lite hit och dit och deras datasystem imponerar. Det tog ingen tid alls att hitta mitt kvitto och alla fakta kring köpet.

Jag skickade över en bild på de fyra benen och kundservicepersonen sa bekymrat att sådär ska det ju förstås inte vara.

– Vi skickar ett nytt ben!

Jaha, då slänger jag väl det här, tänkte jag och tog upp felaktiga benet. Eller kanske jag ska göra en ljusstake av det? Jag vände och vred lite på det och har man sett! Uppochnervänt (dvs egentligen rättvänt) såg det ut precis som de andra tre, med två hål på rätt ställen. Först kände jag mig lite dum i huvudet, men sen tänkte jag att IKEA ändå är lite medskyldiga. Både för att ha packat ett av benen åt fel håll, men framförallt för att inte kunna komma på den enkla lösningen i kundservice.

Jag satte ihop soffan, gjorde ett försök att ringa kundservice igen för att stoppa det femte benet, men kom inte fram. Så glömde jag det hela tills extrabenet dök upp nyligen. Dessvärre blir det ingen ljusstake av det, för jag glömde det på bussen.

Det här inlägget postades i Att tolka, bostad, otur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Men IKEA då! Eller … ehum, aha!

 1. Karin Eklund skriver:

  :). Tala om att vara det femte hjulet under vagnen. Stackars ben som kanske irrar på i en buss av och an överallt och ingenstans. Kanske någon har insett att man kan använda benet som ljusstake? Hoppas på det.

  • Karin skriver:

   Ja, det var ju för sorgligt att det där benet skulle få en så tråkig start på sitt nya liv. Jag hoppas som du att någon förbarmat sig över det och sett dess potential!

 2. Nilla skriver:

  Hahaha!

  Det är spännande att leva, annat kan man inte säga.

 3. Skogsgurra skriver:

  Ibland lönar det sig att titta på saker från två håll. Ny vinklar, nya insikter.

  Händer hela tiden Jag har letat efter en liten grej i flera dar. Jag har MYCKT GOD ORDNING i mina hyllor. Så jag borde hitta den där prylen. En låda var omärkt, så den tittade jag inte i.

  Men på tredje dagen fick jag för mig att titta i den ändå. Samtidigt vände jag andra gaveln utåt. I lådan låg den eftertraktade grunkan och på andra gaveln, nu väl synlig, stod till och med ”reläer” – precis vad jag letat efter.

  • Karin skriver:

   Ack ja. Inte ens MYCKET GOD ORDNING funkar alla gånger. Vid senaste flytten var jag EXTREMT noga med märkningen av kartonger. Pekade och visade flyttkille 1 hur det var tänkt: Bry er bara om de vita etiketterna, strunta i allt annat som står på lådorna (som hade varit med om en hel del flyttar). Budskapet gick inte fram till flyttkille 2, som identifierade ordet ”Vind” på många kartonger. När jag packat upp allt fattades många vitala inslag i min vardag. Lådan med viktiga papper. Aktuella badrumstillbehör som eltandborste, schampo och annat livets nödtorft. Kläder.

   Till sist gick jag upp på vinden för att kolla om något av misstag hamnat i en av de två lådor som jag märkt med ”Vind”. Där stod tio lådor och alla (utom två) innehöll sånt jag behövde rätt omgående.

 4. Lena i Wales skriver:

  Ha, ha, får man lov att skratta?
  Känner att precis detta också skulle hända mig!

  • Karin skriver:

   Helt okej att skratta. Det gjorde jag själv när jag insåg hur det hängde ihop (och när jag bestämt mig för att sluta känna mic korkad).

 5. Så underbart att få höra att det inte bara är jag som kan råka ut för en sådan här sak. Jag handlar VÄLDIGT sällan från IKEA, men fick tips om ett bra balkonggolv och beställde ett sådant med hemleverans. Jag fick min leverans. Golvet består av rutor, som skall fogas samman. Jag kunde inte begripa hur det skulle gå till, ringde kundservice och bad dem förklara. Jag förstod fortfarande inte. Så kom jag att välta ut hela förpackningen och då plötsligt löste det sig. Rutorna levererades i antalet 9 i varje förpackning. 8 av dem var ihopsatta med varandra undersida mot undersida. Längst ner i paketet låg den nionde. Ensam! Då förstod jag att jag först måste sära på de ihopsatta innan jag kunde börja arbetet. Jag säger som du, att inte kundservice fattade att jag inte fattade!

  • Karin skriver:

   Man skulle kunna tro – av ditt och mitt exempel att döma – att IKEA:s kundtjänst överskattar kundernas förmåga, men så är det nog tyvärr inte. I stället tror jag att det är lite brist på fantasi och inlevelseförmåga som gör att de inte förstår hur kunderna tänker.

   Balkonggolv behöver jag ju också, i alla fall till våren. Om det blir ett golv från IKEA är jag förvarnad… tack!

Kommentarer är stängda.