Utslängd – insläppt

Sedan ett tag har jag varit utslängd från Facebook. Det har fungerat ibland, men så fort jag gjort något (kommenterat, lajkat, försökt lägga in en bild osv) har den här irriterande rutan kommit upp.

Sedan har jag inte kommit vidare. För ett tag sedan kom jag på att det kan bero på att jag blockerar alla annonser.

Med Facebook-logik är det ju rimligt: ”Du kan använda Facebook gratis eftersom det finansieras med reklam. Om du inte vill se reklamen kan du inte använda oss.”

Så nu har jag låtit reklamen flöda ett tag och jag verkar vara tagen till nåder igen. Än så länge är det en teori, eftersom jag inte är så flitig på FB, men jag har i alla fall lyckats kommentera några gånger utan att bli stoppad.

Ibland kan ju reklamen dessutom ha lite underhållningsvärde. Den här knasiga översättningen av en annons från ett nederländskt flygbolag till exempel. Efter att ha jobbat några somrar som färdledare i outhärdliga uniformer trodde jag först att det stod: ”Det är vår blå uniform som gör att vi inte står ut.”

Det här inlägget postades i Att översätta, Att tolka, Språkpolisen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Utslängd – insläppt

 1. LupusLupus99 skriver:

  Jag blockerar reklam på FB men tycks ändå vara ok:ad att använda det ändå.
  Jag blockerar dessutom annonsskriptet med ett speciellt tillägg som blockerar skript.

  • Karin skriver:

   Då är det kanske något annat, undrar bara vad. Är jag för Facebook-lat? Tycker FB att jag är olämplig på något annat sätt? Eller har jag helt enkelt missat något elementärt när det gäller inställningar?

   Jag kommer ju inte att ligga sömnlös för detta, men lite mystiskt tycker jag att det är.

 2. Paula skriver:

  Jag ser inte heller annonser på fb, måste ha gjort någon inställning för länge sen! Kanske måste du starta en ny sida helt för att komma till rätta med problemet. Har man många vänner måste man då skicka nya vänförfrågningar o det är ju lite jobbigt. Jag är inne där rätt mycket för tyvärr har många av mina gamla bloggvänner lagt ner sina bloggar o man hittar dem numera endast på fb. Det tycker jag är trist, men alla tycker ju inte att bloggandet är så kul längre. Själv har jag inga planer på att fortsätta, har bloggat i fjorton år nu.

  • Karin skriver:

   Vänta nu, vad är det du skriver? Inga planer på att fortsätta?! Du menar, hoppas jag, inga planer på att sluta. Din blogg med alla vackra foton och fina texter vill jag inte vara utan! Jag tror på en bloggrenässans, för FB känns trots allt lite flyktigt, på något sätt.

 3. Kicki skriver:

  Blogger är inte så mycket bättre, jag får inte svara på kommentarerna i min blogg om jag använder Safari men i Chrome är det ok. Fattar inte, orkar inte, sover gott.

  • Karin skriver:

   Aj då, så pass. Än så länge har WordPress skött sig bra och diskriminerar inga webbläsare. Jo, den är lite kinkig med att fotografier inte får ha namn med å, ä, ö i sig, för de syns inte i vissa andra läsare.

 4. Lena i Wales skriver:

  Jag tror Fb lever sitt alldeles eget liv med sina alldeles egna regler.
  Jag har haft tur, men har haft många vänner som har blivit utslängda av ingen anledning alls.

  • Karin skriver:

   Visst är det mystiskt!
   Jag får sån lust att starta en grupp för oss som är utslängda, men då behöver man ju Facebook, så det blir svårt.
   Just nu tycks det i alla fall fungera, nu är det i stället jag som vant mig av med att använda FB.

 5. Skogsgurra skriver:

  Det går i familjen, det där att bli portad på diverse ställen. När jag plötsligt blev ”Rocket” eller va di kallart på LinkedIn och hade fått 400 positiva reaktioner på ett inlägg där jag visade hur man kan bygga elektronik i trälådor (ek blev bäst men går hårt åt verktygen) så blev jag plötsligt inte insläppt mer. Undrar hur många positiva reaktioner det hunnit bli nu? Och om jag inte bara blivit portad utan kanske också sån där varg som dom har i Veum – eller kanske ännu värre. Kanske ligge ogill som en lekare? Men det fattar jag inte alls. Lekare saknas ju i hundratal på våra vårdcentraler.

  sign. Förvirrad

  • Karin skriver:

   Kära förvirrad,

   Du har trots din förvirring lyckats hitta en förklaring till lekarbristen, tycks det. De ligger ogilla helt enkelt, lekarna.

   Så var det med den saken och nu får vi starta en folkrörelse som kräver att vi upphäver Västgötalagen, så att de kan börja jobba igen. Seså, sätt igång att skriva plakat!

Kommentarer är stängda.