På grund av sambo…

Det händer att jag snubblar in på Blocket, när det är något som ska kompletteras. Sen snubblar jag ut igen, för det är så överväldigande med allt som finns där. Men i förbifarten händer det att en annons fångar mitt intresse ändå.

Som den här om två soffor som som är till salu. Det fanns bild på sofforna. Riktigt snygga. (Ingen bild på sambon.)

Jag blir så nyfiken, men jag har INTE mejlat och frågat hur det hänger ihop.  I stället låter jag fantasin löpa fritt och hitta på sina egna förklaringar. Det går ju bara inte att låta bli!

PS. Jo, soffor är ju ett återkommande ämne i släkten, men just nu finns ingen anledning till oro. Befintliga soffor får stå där dom står.

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar på På grund av sambo…

 1. Nilla skriver:

  Ja … sambon gillar inte sofforna? Eller så behövs ingen soffa när man har sambo?

  • Karin skriver:

   Eller också…? Håll med om att frågetecknen hopar sig. Sambon har också soffor och föredrar dem? Sambon tycker att man ska ha fåtöljer i stället? Sambons släktingar måste ha någonstans att sova när de hälsar på, så det behövs en dubbelbäddsoffa i stället? Romanstoff!

 2. margaretha skriver:

  Kanske är svårt att få plats med både sambo och soffa.
  Låter som ett lustig ställe, blocket alltså – har aldrig tittat in där.
  Margaretha

  • Karin skriver:

   Blocket är helt fascinerande! Jag har gjort en del lyckosamma försäljningar den vägen. Som när man ska göra sig av med något åbäkigt och inser att det blir dyrt med bortforsling. Då lägger man ut en annons på blocket och vips kommer någon glad person och hämtar åbäket. Kanske till och med betalar någon hundring.

 3. Karin Eklund skriver:

  En annorlunda annons, minsann. Antingen åker soffan ut eller också soffan och den här gången tycks sambon ligga bra till. Blocket är bra, också vi här på ön har gjort affärer där någon gång för ett tag sedan. Men då via postgång förstås.

 4. Karin Eklund skriver:

  …eller också sambon…förstås.

  • Karin skriver:

   Jo jag gissade att det var så du menade.

   Och sen fortsätter jag att gissa: Kanske annonsören använder ordet ”sambo” om relationen snarare än personen? Ungefär som om man skulle skriva ”Soffor säljes på grund av giftermål.” Då skulle man nog dra slutsatsen att det blev för många soffor sammanlagt i boet och ett par måste bort. I det här fallet skulle det alltså kunna betyda: ”Soffor säljes på grund av samboskap.” Typ.

Kommentarer är stängda.