Tisdagsklipp

Hej och hå, vad veckorna snurrar på. Nu hoppar jag över ett veckotema och landar på förra veckans rubrik: Klipp.

Jag försöker handla som en kostnadsmedveten konsument. Gärna lite ekologiskt också. Det visar sig att det fungerar riktigt bra med Coop, om man planerar lite. På tisdagar, till exempel har Coop vid Medborgarplatsen 5% rabatt på allt. Så då är det en bra idé att göra veckoinköpen på tisdagarna. Just denna vecka var det dock inte så mycket av de dyrare basvarorna som behövde fyllas på, men det fanns det mycket bra priser på tomater, ekobananer och grönsaker. 10 kronor för ett salladshuvud, till exempel.

Jag plockade ihop det lilla jag behövde och upptäckte först i kassan att jag bara handlat för 192 kronor. Rabatten gäller bara vid köp på minst 200 kronor. Jag hade lite för bråttom för (och tyckte kanske det var lite väl krångligt) att hitta något för en tia som skulle ge mig rabatt. Jag funderade en stund på hemvägen om det hade varit ett klipp eller ej att plocka på mig något onödigt för en tia för att få en rabatt på 20 kronor.

Ett klipp i en helt annan division kunde man läsa om i tisdags på tidningen Affärsvärldens hemsida, under några timmar. Där framgick att finansmannen Fredrik Lundberg såg ett glädjeämne för aktieägarna, även om han i övrigt var missnöjd med Skanskas byggmarginaler. Det finns nämligen ett riktigt klipp i Skanskas verksamhet när det gäller avkastning och lönsamhet, nämligen Nya Karolinska. Den uppgiften försvann efter ett par timmar. Någon hade kanske tipsat om att det fanns en annan sida av denna lönsamhet: skenande kostnader, dyra konsulter, dyra tilläggsavtal…

Det här inlägget postades i Att tolka, Debatt, Lördagstema. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tisdagsklipp

 1. Olgakatt skriver:

  Jag undrar hur mycket butiker tjänar på att erbjuda rabatter eller fri frakt när man handlar för minst en viss summa. Många köper nog det där onödiga och blir egentligen bedragna.
  En ICA butik i vår närmaste stad ger panschisar 5 % rabatt på tisdagar utan att kräva viss minimisumma så då åker maken dit. Annars gynnar jag helst den lokala lilla butiken där jag hittar vad jag ska ha utan att behöva passera livstycken och krattor innan jag kommer fram till smöret.
  Det som tar tid när jag handlar är att jag läser på alla innehållsförteckningar. Är de för långa med 48 tillsatser eller om palmolja ingår så köper jag inte och så gnäller jag till personalen. Häromdagen kom maken hem med en stor påse frallor och jublade över att de kostade bara 2 kr styck. De var färdigpackade och innehöll förstås palmolja. Det hade han ju inte tänkt på…. jag fortsätter tjata även på honom.

  • Karin skriver:

   Ja det tar tid att handla förnuftigt. Och plötsligt kan man ha gjort fel hur väl påläst man än är. Jag tycker synd om alla som ansträngt sig för att vara snälla mot miljön och köpt dieselbil. Det framställdes ju länge som mycket miljövänligt, även om jag tycker att det räcker med att ha en dieselbil framför sig i trafiken för att inse att det där inte kan vara nyttigt. Vilket det ju inte heller är. Miljövänligt, men människofarligt.

Kommentarer är stängda.