Är det bara jag som fått myriader om bakfoten?

Här ser ni inte en myriad, men en del av det jag trodde var en myriad som barn.

En medelstor myrstack innehåller ungefär 200 000 myror, vilket motsvarar 20 myriader, eftersom en myriad är 10 000 (tror jag). Klart att en massa myror är en myriad. Det hörs ju. Jag undrar när jag fick klart för mig att myror och myriader egentligen inte har något med varandra att göra. Idag? Ja, så kan det vara. Det här temabloggandet är mycket lärorikt! Nu ska jag se vad de andra temabloggarna hittat för myriader.

Kanske till och med Byfånen, som just gjort blogg-comeback (välkommen tillbaka!) har ett myriadinlägg?

Här är temabloggarna: Anki,  Anna, Byfånen, Matfreaket,  Livsrummet, Olgakatt, Pensionären på ön (pausar i höst?), Ulla-Minnatur, Tove, Ingrid Musikanta, Pettas Karin, Yvonne, och Paula,

Det här inlägget postades i Att måla, Att rita, Att tolka, Lördagstema, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Är det bara jag som fått myriader om bakfoten?

 1. Karin Eklund skriver:

  Nej, du är inte ensam om det Karin.
  Myriader, man hör ju att det handlar om myror i rader…

 2. Anki skriver:

  Precis min uppfattning – myriader av myror i rader!

 3. Tove Olberg skriver:

  Vi är många på myrornas myriader :-) men efter denna rubrik är vi betydligt färre :-)

  • Karin skriver:

   Visst är det kul när ett ord som man alltid använt får sin förklaring!

   Jag tänkte först försöka rita åtminstone 1000 myror=en tiondels myriad, men gav upp när finaste tuschpennan tog slut. Jag försökte med en grövre variant, men det blev inte så bra.

 4. Mycket sitter och tror sig där bak i hälen.

  • Karin skriver:

   Jag försökte få ordning på uttrycket (att få något om bakfoten) med det är olika bud. Den troligaste förklaringen är väl att remtyg av något slag snott sig kring hästens bakfot så att inte går som den ska. Kanske.

   Men mina myror om bakfoten har satt myror i huvudet på en del. Återkommer kanske till det i nästa inlägg!

Kommentarer är stängda.