Det bor en ängel i vårt hus…

Det har blivit si och så med att sköta hushållet den senaste tiden när Redaktör’n varit mycket sjuk. Och nu när han inte längre finns famlar jag i en ovan tillvaro. Det känns lite som om jag fått sparken från ett jobb, som jag inte alls ville lämna.

Jag kan ju i alla fall ta itu med tvätten, tänkte jag. Det har samlas en hel del de veckor jag haft fokus på annat håll. I går kändes det som överkomlig arbetsuppgift. Men när det var dags att ta hissen ner i källaren för att hämta den första omgången, hänga den andra och lägga i den tredje – ja då hade hissen gått i baklås.

Fyra tunga trappor ner till källaren och sedan upp igen med ren tvätt. Nej det orkade jag inte. Eftersom det var sista tvättpasset för dagen chansade jag och lät det vara. Tänkte att jag får gå upp tidigt och ta itu med det.

Så i morse gick jag ner för att hänga blöt tvätt och ta upp det andra. Då hade en ängel redan vikt min torra tvätt snyggt och prydligt och hängt upp den våta så att den också var torr.

Och samma okända välgörare hade till och med gjort rent luddfiltret i torktumlaren! Så otroligt gulligt och hjälpsamt. Tack!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

29 svar på Det bor en ängel i vårt hus…

 1. Musikanta skriver:

  När nöden är som störst är hjälpen som närmast tycker jag passar in här. Men varför inte installera en liten tvättmaskin som åtminstone tvättar småtvätt i badrummet? (Det kanske du redan har förstås.) Jag har köpt en torkställning på IKEA och hänger all min småtvätt på den i köksavdelningen hemma. Den är torr morgonen därpå.

  Änglar finns! Det är jag helt säker på. Men du kan ju sätta upp en liten lapp i entrén och tacka ängeln för hjälpen om du inte redan har gjort det. Det är ju inte säkert att hon läser din blogg :-).
  Kram från Ingrid

  • Karin skriver:

   Ja, jag måste tacka ängeln på något sätt!

   Men jag gillar att tvätta i tvättstugan. När hissen fungerar är det ju inget problem alls. Två stora bra maskiner, torktumlare och torkskåp. Och så min absoluta favorit, som jag är lite kär i: kallmangeln. Det är så rofyllt och trevligt att mata in skrynkliga handdukar och dukar och få ut dem perfekt manglade! Och så känner man sig nästan som en riktig husmor…

 2. Karin Eklund skriver:

  Det är de där små men ändå väldigt stora omtankarna om varandra som betyder
  så mycket. Precis när man behöver dem allra bäst. De änglarna existerar verkligen. Världen är god också.
  Tänker på dig Karin! <3

  • Karin skriver:

   Ja, det har jag verkligen fått många bevis på den senaste tiden: världen är god och medmänniskorna är omtänksamma. Tack Karin!

 3. Olgakatt skriver:

  Precis sånt man behöver hjälp med när tillvaron hamnar i ett vacuum! Dina grannar vet säkert hur du har det och bryr sig och det värmer ju.

  • Karin skriver:

   Ja, så mitt i prick. Det kan ju ha varit en slump, och det kunde ju ha blivit som det blir ibland att någon irriterat öst över den våta tvätten i en tvättkorg och lämnat den där. En förståelig reaktion om någon lämnat våt tvätt i maskinerna efter sin tvättid. Men jag är tacksam för att det inte var så idag!

 4. kicki skriver:

  Visst finns det änglalika människor men det är lite förargligt när de väljer att vara anonyma. Som den där ängeln som lämnade in mina bilnycklar på polisstationen, jag ville ju tacka hen.
  Å andra sidan lämnar jag nog inte någon adress när jag gör en insats.

  • Karin skriver:

   Vilket påminner mig om något som min far brukade citera: Det är väldigt trevligt att göra en god gärning i hemlighet och sedan bli avslöjad! Så är det ju. Man vill inte skryta, men det är trevligt ändå om någon ser ens insats.

 5. LupusLupus99 skriver:

  Du som gillar att måla, vad säger du om denna? ;)

  • Karin skriver:

   Hmmm… Fanns mycket att välja på där. Grisen?

   • LupusLupus99 skriver:

    Vilken gris?

    Förövrigt vet jag inte hur jag hade agerat i en sådan här situation.
    Jag vet inte om jag hade vågat torktumla någon annans kläder
    med tanke på att visa klädtyper/material inte mår bra av
    att torktumlas.

    • Karin skriver:

     När jag klickade på länken kom det upp många olika bilder, men frekventast var bilder på en fryntlig gris.

     Den som fixade min tvätt var proffs. Inget torktumlande, bara släthängning, men snyggt sträckta sömmar! Men det som låg kvar i torktumlaren tog den hjälpsamma personen ut och slätade ut. Samt rengjorde luddfiltret!

 6. Tove Olberg skriver:

  Så skönt med en ängel – som hjälper dig med det praktiska.
  En liten ljuspunkt i det dagliga.
  Sorg kan en inte gå ifrån den ska man gå i genom. Den har sin stadier men varierar för alla.Trappa upp och trappa, ner ta hissen när det behövs. I processen mellan nedburen, tvättmaskinens rundgång, och uppburen tvätt har det hänt en hel del inom dig – fast du tycker tiden står stilla, det gör den ju också.
  Tankar till dig i din vardag nu efteråt!

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Vardagsänglarna är de finaste änglarna och de dyker upp på de mest oväntade ställen! Kram

 8. Pernilla skriver:

  Åh Karin jag beklagar….
  Om jag kan göra något så säger du till!
  Kram Pernilla

 9. Yvonne Käll skriver:

  Änglar finns dom? Ja så hette ju en film en gång och nu har du fått del av att det är alldeles sant också. Det är sådana små gester av omtanke från medmänniskor som gör så gott!
  Kram och trevlig söndagskväll

 10. matfreaket skriver:

  Jag beklagar Karin!
  Sorgen är som den är, men eftersom man inte vet hur eller när den gör sig påmind blir man tagen på sängen varje gång..
  Så fint att din Ängel fanns där för dig just när du behövde, kommer säkert många fler..
  Styrkekram<3

 11. Gläder mig att du har en ängel i ditt hus – det kan behövas just nu medan du famlar dig fram i din annorlunda tillvaro – önskar dig kraft och ork!

 12. LupusLupus99 skriver:

  Den här passar väl ganska bra till detta ämne?
  https://www.youtube.com/watch?v=luwAMFcc2f8

 13. LupusLupus99 skriver:

  Den här passar kanske ännu bättre.

  https://m.youtube.com/watch?v=UsBfo0kUMlc

 14. Pysseliten skriver:

  Ibland är dom där, när man minst anar … Vad skönt att du fick hjälp!
  En vinter när barnen var små blev hela familjen sjuk av influensa, äldsta dottern insjuknade och tillfrisknade först. Vi andra låg helt utslagna när en granne kom med mat en kväll (för hon hade listat ut att den borde vara slut) och dagen efter tog den nyfriska dottern till skolan. Det var änglagrannar!

 15. LupusLupus99 skriver:

  Rokoko en helt underbar serie. Den har visats förr men för er som inte har
  sett den förut, passa på medan den finns tillgänglig.

  http://www.svtplay.se/video/2354792/rokoko/avsnitt-1-368?info=visa&tab=senaste

 16. Beklagar din sorg.
  Så underbart att det finns änglar i ditt hus. Annars brukar man mest höra om hur gräsligt illa folk kan bete sig i den gemensamma tvättstugan.
  Hälsningar
  Birgitta

Kommentarer är stängda.