Oj vilket party!

Det är något visst med att se en bok växa fram, på sätt och vis roligare än att skriva själv. Tack vare en skrivgrupp som jag är med i har jag kunnat följa en bok av Eva Swedenmark från idé till supertrevligt boksläpp i går. Vilket party hos Farbror Nikos på Katarinavägen!

Redan utanför restaurangen möttes man av en liten kille som delade ut lotter till det kommande boklotteriet. Han såg till att alla fick sin lott, vilket inte var lätt i vimlet av alla som strömmade till.

DSCN4437 (1)

Eva signerar och förläggaren Ewa Åkerlind, på Ordberoende förlag skymtar längst bak till höger.

Sedan alla fina böckerna, och författaren själv i färger som matchar det läckra omslaget, formgivet av Michael Ceken. Omslaget signalerar energi och glädje, vilket verkligen fångar bokens tema och själ.

om-ni-inte-borjar-leva-gor-jag-slutOm ni inte börjar leva gör jag slut heter boken och den handlar om fyra kvinnor i i sextioårsåldern som hamnat i lite uppgivna attityder till livet. Tills en av dem, berättelsens motor Garbo, helt enkelt tröttnar på gnäll om karlar och tjat om krämpor.

Hon utmanar väninnorna att sluta klaga och börja leva. Och så gör de det! Inte utan problem förstås, men hej vad det går och vilken härlig läsning det är!

Eva är välbekant med miljöerna som skildras alltifrån Stockholms skärgård till hotell Negresco i Nice och det är trevligt att få hänga med gänget på deras expeditioner. Dessa fyra väninnor med alla sina egenheter, irriterande och älskansvärda, känns som gamla bekanta.

I skrivgruppen har Eva tagit upp olika problem och vridit och vänt på handlingen. KAN Pamela verkligen… Inte är det väl stöld om man… Men inte sjutton ska väl Inga-Lill… Nä, nu MÅSTE dom få åka till Frankrike!

DSCN4466Väldigt kul att följa som sagt och härlig feel-good Mappie-litt, vilket är den term som Eva lanserar för en mer mogen motsvarighet till Chick-litt.

Och här ser vi Milton som ansvarade för det generösa boklotteriet, med många vinster,  när han ropar ut vinnarna.

En helt underbar kväll hos Farbror Nikos. Så nu ser vi fram mot fortsättningen och nästa boksläpp om något år!

Det här inlägget postades i Att läsa, Att skriva, Böcker, Livet, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Oj vilket party!

 1. Olgakatt skriver:

  Såna påhitt gör det helt klart lättare och roligare att leva! Alltså både de fiktiva och levande damerna samt lotteripågen!

  • Karin skriver:

   Ja, det är klart man ska fira när det finns anledning! Eva konstaterade lite förvånad att detta är hennes 34:e bok, men hon har bara haft en sådan här släppfest förut. Det får bli ändring på det, menade hon och har redan satt igång med en fortsättning på boken om Garbo, Inga-Lill, Anita och Pamela.

   Om den första handlar om att försöka förverkliga sina drömmar skulle jag inte bli förvånad om den andra kommer att ha något om att man ska se upp med vd man önskar sig – det kan slå in!

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Åh där skulle jag ha velat vara med! Den boken vill jag ha, får beställa den hemma i bokhandeln om de inte har den! Vad roligt det låter med en skrivargrupp!

  • Karin skriver:

   Så himla trevlig fest. Och – glömde jag ju att berätta – fantastisk fin underhållning av Kajsa Stenfelt och Maria Peters som sjöng mycket välvalda sånger av Barbro Hörberg. Så nu måste jag leta upp lite gamla Barbro Hörberg-skivor. (Går det fortfarande att köpa DVD-inspelningar?)

Kommentarer är stängda.