Men vad är nu detta?

träbitMan kommer hem från en utflykt och hittar en liten träbit på trappen. Hmmm… varför ligger den där, tänker man lite förstrött och fortsätter in i huset.

Så kommer man på att man har ett ärende till boden och går runt knuten. Där har kapellet till åkgräsklipparen blåst av till hälften. Mycket märkligt! Denna vackra pingsthelg har det ju nästan inte blåst alls. Och dessutom finns det fiffiga förankringskrokar för kapellet som vinden knappast klarar av att lirka loss. Hmmm…

stickaOch när jag ska öppna boddörren ser jag en liten sticka som ligger precis mellan dörren och dörrfodret. Men? Den har jag då verkligen inte lagt dit och vad gör den där? Så gör man om man vill kolla om någon annan tar sig in på ställen där man inte vill att de ska ta sig in. Men vi har verkligen inte oroat oss för att någon skulle ta sig in i vår skruttbod. Finns inte mycket av värde där, men alldeles för mycket bråte, så varsågoda!

Kan det vara någon som vill kolla om vi har koll, tänker min inre Kalle Blomqvist. Om träbiten på trappen, ligger kvar, om gräsklipparens kapell inte återställs och om stickan på boddörren ligger kvar,  ja då är det nog ingen risk att försöka sig på ett litet inbrott. Men å andra sidan, när vi är här står ju bilen på gården och det råder väl ingen tvekan om att vi är här. Kan det vara något annat teckenspråk? Eller helt enkelt bara något slags bus?

Jag gick i alla fall en vända till grannhuset för att kolla och har man sett! På trappen låg en cykelpump som inte fanns där i går och på trappen till altanen på baksidan av huset låg en kvast, som stått mot väggen hela vintern. Något mystiskt är det. Men vad?

Det här inlägget postades i Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Men vad är nu detta?

 1. Ulla Laiho skriver:

  Det har nog förekommit att föremål placerats ut för att se, om de blir undanplockade eller inte – som en förberedelse för ett inbrott. Det är kusligt.

  • Karin skriver:

   Ja, lite obehagligt. Men samtidigt verkar det som en rätt korkad idé. Vi var ju inte borta så länge och kunde ha dykt upp precis när de var där!

 2. Mia skriver:

  Så obehagligt!

  • Karin skriver:

   Jag skulle ju helst vilja tro att det bara är några ungar som busar, men det är ju ett rätt fånigt bus i så fall…

 3. Anki skriver:

  Men usch så obehagligt! Precis det här varnar poliserna för, så håll koll!

  • Karin skriver:

   Oj! Då är det kanske på allvar, ändå. Ska hålla koll. Och kanske till och med ringa polisen? Den tanken slog jag annars bort direkt när jag försökte föreställa mig samtalet:

   – Du vill alltså göra en anmälan till polisen att det ligger en träbit på din trapp?
   – Eh, ja.

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Har aldrig hört talas om att tjuvar gör så för att testa, obehagligt i så fall! Kanske skulle jag bli lite mer ordningsam så jag slipper påhälsning av tjuvar. Jag är nämligen så himla dålig på att just plocka. Hos mig skulle den där träbiten ha kunnat få ligga kvar i flera månader under tiden som jag funderade på vad det var och hur den kommit dit. Hoppas det inte är nåt otyg på gång Karin!

 5. hyttfogden skriver:

  Klart att Någon varit där. En hiskelig Heffaklump som ligger och lurar…
  Det har skrivits en del i tidningarna på sista tiden om just detta att placera ut
  saker. Och ni bor ju nära vägen. Är grinden kvar?

  • Karin skriver:

   GRINDARNA! Efter fönsterstölden för många år sedan insåg vi att man åtminstone ska göra det lite svårt att stjäla grindarna, så nu går det att låsa fast dem i grindstolparna. Det borde jag ju göra, tack för påminnelsen!

 6. kicki skriver:

  Tur att du har en kamera som du kan spana in misstänkta figurer med på långt håll.

 7. Olgakatt skriver:

  Ett samtal till lokalpolisen är nog lämpligt! Samt information till alla grannar i någorlunda närhet. En god vän här i byn hemsöktes för någon månad sedan. Tjuven hade slagit sönder fönstret i redskapsboden och samlat ihop det hen (statistiskt förmodligen han) hade tänkt stjäla och packat det. Men hade också skurit sig med resultat rejält blodflöde. Hen avsåg nog att sätta plåster på sina sår och återvända för att hämta godset senare. Varav blev intet, tack och lov. Men jobbigt nog att laga fönstret och städa bort allt tjuvblod.

  • Karin skriver:

   Nu har jag pratat med en väldigt trevlig polis, som förklarade hur det brukar gå till. Jag tyckte det verkade lite kokat att lägga ut saker så där, det vet man väl aldrig när folk kan komma tillbaka. Men det är tydligen så att de lägger ut sånt på dagen då det verkar tomt för att återkomma sent på natten eller i gryningen. Är det inte undanplockat då kan de känna sig rätt säkra på att det är fritt fram.

   Trist med inbrott överhuvudtaget och extra trist när det blir reparationsjobb efteråt.

 8. Skogsgurra skriver:

  Vänta nu, var vi inte på gång med en övervakningskamera? Vad hände med den? Tror att vi köpte två och den ena sitter hos oss och registrerar vildsvin, rävar och andra varelser som rör sig över gården. Men inga objudna gäster i övrigt. Vår väg är så dålig att det knappast är nödvändigt att låsa huset.

  Om kameran finns hos er så tycker jag att du ska sätta upp den. Då får du veta vad som händer. Om den inte finns hos er så är dom inte så himskans dura. Rekommenderas.

  • Karin skriver:

   Jo det var tal om det, men den finns inte här, vad jag vet. Nåt att fundera på, kanske. Inga restriktioner på sånt?

   • Skogsgurra skriver:

    Lilla Laglyda gör sig bekymmer.
    Om det skulle finnas några restriktioner på privat område så kan man utan vidare strunta i dem. Eller få sig en intressant upplevelse i något komfortabelt fängelse, kanske? Bara fördelar.

   • Karin skriver:

    Jag såg fram mot förhandlingar med ett antal tillståndsgivande och övervakningsövervakande myndigheter. Min bästa gren! Och så säger du att jag bara kan sätta upp en. Snopet…

    Men hur är det med överföring till dator eller telefon? Ska man ha det. Behövs i så fall en massa överföringskapacitet? Eget abonnemang för kameran? Hur gjorde ni?

    • Skogsgurra skriver:

     Vi satte upp en liten batteridriven laptop som klarar några timmars elavbrott och inte har en massa lull-lull. Där streamas data direkt ner till hårddisken och eftersom vi sällan är borta mer än några veckor (och då har någon som passar huset) så har vi inte haft några driftsäkerhetsproblem. Och inte så många registreringar heller, vilket känns bra.

     Den dator vi använde var en Eee som är säkert sex-sju år gammal och inte duger till så mycket annat. Vi har några som ligger och skräpar.

 9. hyttfogden skriver:

  Jodå vi köpte två kameror men numro två blev allt kvar här om den inte hamnade hos någon annan än dig. Ska leta, har själv ibland undrat var den kan finnas.
  När vår kamera var igång spelade vår katt Moa en framträdande roll i filmerna
  plus en och annan räv och grävling men aldrig någon gris, för de ville inte gärna rota
  i vår grusplan. Och så var det en Ford som ideligen anlände och avreste.
  Men inga busar.

 10. Mysko. Jag skulle inte gilla att hitta ditlagda saker på förstutrappen. Nix. Men svårt att tänka sig annat än halvgamla pojkar som borde ha annat för sig.

  • Karin skriver:

   Fast den lokala polisen hade andra förklaringar, visade det sig, dessvärre. Det är en rätt vanlig metod, särskilt vid helger, att lägga dig någon pryl som märks tillräckligt bra för att husägaren ska plocka undan den vid hemkomst. Om den ligger kvar sent på kvällen eller i tretiden nästa morgon är det fritt fram att bryta sig in… Tur att vi inte övernattade hos brorsan, i få fall!

  • Skogsgurra skriver:

   Varför just pojkar?
   Har vi inte kommit längre i könsneutraliteten?

Kommentarer är stängda.