… än så är det vinter

Det är ju lite fånigt att förvänta sig att det ska vara vår i mitten på mars. Det vore rent av oroväckande om klimatförändringarna går så snabbt. Så hur välkommen vårvärmen än vore är det bara att bita ihop, plocka fram vinterkängorna igen och glädja sig åt att det i alla fall är lite ljusare nu än i december. Till exempel.

Ja, jag har just kollat på väderleksrapporten. Snart ser det ut såhär igen.snö

 

cykel i snö

rollator

Jag hoppas verkligen att den här rullatorn hamnade i snödrivan för att någon granne erbjöd rollatorägaren skjuts…

 

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på … än så är det vinter

 1. anna/notonmusic skriver:

  Inte utan att man blir nyfiken på vem rullatorägaren är. Härliga bilder! Jag är en vinterälskare, snö är SÅ vackert och RIMFROST men nu vill jag INTE ha mer vinter! Och vi har redan bytt till sommardäck på lilla bilen! Stora bilen (med vinterdäck) är ju kvar i Örebro. Den hade vi tänkt använda vid ”bakslag” som av det slag du varnar för:-(

  • Karin skriver:

   Det är som med skräp (som ju kan definieras som material på fel plats), jättefint i Dalarna, men ett otrevligt, gråmoddigt hinder i Stockholm.

   Hoppas stora bilen får komma hem snart!

 2. margaretha skriver:

  Rätt talat Pollyanna!
  Så här års glömmer man gärna bort barndomens vintrar – det var ju inte alltid snö på februarilovet/sportlovet/vinterlovet/kokslovet (fast det senare lovet har jag aldrig upplevt), men jag har inget minne av att vi förväntade oss vår förrän efter påsk.
  Margaretha
  som inte ens
  plockat undan
  vinterkläderna

  • Karin skriver:

   Just prexis, man får vara glad att man får vara tacksam!

   I våra trakter (dvs södra Dalarna) kan jag inte minnas ett snöfritt februarilov. Men å andra sidan minns jag ju mest bara soliga somrar också…

 3. Tove Olberg skriver:

  Som väder i april fast i mars – vårens underbara bakslag … och rollatorn med så små hjul ägnas ju inte utomhus, men stå där ska den ju inte.

  • Karin skriver:

   Jag brukar påminna mig en påfrestande bilfärd den 27 april i början på 80-talet. Det är min mammas födelsedag och jag åkte upp från Stockholm för att gratta. Lite snö kvar i skogen, men annars vårlikt. Men så började det snöa. Jag funderade på att åka hem till Stockholm på kvällen för att slippa mer snö på vägarna, men tänkte att det kan ju inte bli så farligt, så jag blev kvar. Nästa morgon insåg jag att det snöat kraftigt hela natten. Bilresan tar i vanliga fall två och en halv timme. Den gången tog det över sex timmar och efter ett tag tappade jag räkningen på alla bilar som hamnat i diket… Lite mera snö i mars borde ju inte förvåna, egentligen.

 4. LupusLupus99 skriver:

  Snön kan ni behålla där borta i Stockholm. ;)

  Dock så tror jag att den lilla snö som kommer inte kommer att ligga kvar
  mer än ett par timmar eller över dagen max. Det förutspås ju att
  vädret även fortsättningsvis kommer att vara varmt.

  • Karin skriver:

   Tack men nejtack!.

   Du sänder ändå en hoppets stråle i förtvivlans mörka natt! Hoppas du har rätt både om att snön är av den flyktiga sorten och att det blir varmare igen.

Kommentarer är stängda.