Två böcker, två filmer och många timmar senare…

Det är långt mellan Stockholm och São Paulo, resan tar i bästa fall 16 timmar. Efter två böcker och två filmer, börjar jag bläddra i tidningarna i stolsfickan framför mig. Jag förundras över vad annonsörerna tycker att världen behöver. En tandborste med sensorer och sändare, som registrerar tandborstningen med en app i mobilen. Något för föräldrar med överdrivet kontrollbehov och dålig kontakt med sina barn, kanske?

artificiell dumhetEller den här leksaken som jag inte alls förstår mig på. Två små robotar som kan följa linjer som man ritar på ett papper. Det framgår inte vad som händer sedan. Jag är lite gammaldags när det gäller robotar och tycker att de ska göra nytta. Informationen är visserligen knapphändig och jag kan ha missat något. Men annars tycker jag nog rubriken borde vara ”Artificiell dumhet.”

Och apropå dumhet undrar jag hur de som gjorde den här annonsen tänkte. Det är ju uppenbart att man jag bli längre, eller i alla fall ser längre ut, om man har högklackat.

7,5 cmSå varför skriver de att man kan lägga sju centimeter till sin längd utan att det märks? Ett par röda skor med 7 cm klack märks, jag lovar! Nähä, jaha, det var alltså herrskon som hade någon slags inbyggd kilklack som inte märks. Så att han ska slippa känna sig kort när hans kvinna tar på sig de där röda skorna. Varför är det där med längd så laddat? Det har jag alltid undrat.

Och själva São Paulo då? Jo det var värt de sexton restimmarna för att komma hit, det var det verkligen. Men det återkommer jag om.

regnskog spHär är lite regnskog så länge, som finns runt hörnet där jag bor. Innan São Paulo byggdes såg det ut så här och man har sparat en bit regnskog, som en park i Paulistaområdet.

Det här inlägget postades i Att resa, Att tolka och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Två böcker, två filmer och många timmar senare…

 1. Kicki skriver:

  Här är +3 grader, snöblandat elände och en illvillig snålblåst, njut av regnskogsvärmen allt du kan. Hörde förresten att Brasilien beslutat att ett regnskogsområde stort som Halland, eller var det Blekinge, skulle bli naturskyddsområde. Det kunde gott vara båda Halland och Blekinge.

 2. Musikanta skriver:

  Jag brukar också tänka ibland när jag går på de stora varuhusen som Åhléns i Stockholm att det finns så mycket som jag absolut inte behöver och inte tänker köpa. I den här åldern är det bara skänka bort eller slänga som gäller. Fast jag har köpt mig en fönsterputsdammsugare som jag ska använda ”te vecka”…
  Hur många timmars jetlag är det? Du måste ha varit väldigt trött när du kom fram efter 16 timmar, två böcker och två filmer.
  Ingrid

  • Kicki skriver:

   Berätta för mig om den där fönstermojen funkar. I så fall ska jag smygköpa en.

  • Karin skriver:

   Visst är det lite skönt att kunna tänka så: ”Det där behöver jag inte heller!”
   Men en fönsterputsningsdammsugare låter onekligen intressant, trots allt. För länge sedan bodde vi en halvtrappa upp på Dalagatan, som då var mer av en genomfartsled än det är idag. Då dammsög jag alltid fönstren på utsidan innan jag torkade dem, för att få bort det där lagret med avgaspartiklar. Hos er är det knappast det som är största problemet – men fönster måste ju putsas ibland oavsett.

Kommentarer är stängda.