Det är farligt att tvärsluta

”Det är farligt att tvärsluta”, sa han som köpte ut på måndagen… Nej, nej, det är ingen alkohol inblandad i mitt fall, snarare tvärtom. Jag kom att tänka på det där uttrycket om att tvärsluta när jag packade upp från den senaste turen till landet. Jag försöker tänja ut sommaren lite grann. Efter en långhelg med cykelturer, skogspromenader och samtal med storlommen vid sjön är det svårt att slita sig. Så jag packade basilikaodling och pelargoner i bilen för att få med lite landetkänsla till stan.stadspelargoner

Nu småpratar jag med blommorna, som jag har hört att man ska göra. Undrar hur dom trivs i stan och så. Vad dom tycker om utsikten.

”Skapligt” tycker jag mig höra att dom svarar. Dom är ju uppvuxna i södra Dalarna där man inte låter sig imponeras så lätt och mycket riktigt fortsätter dom: ”Om man tillbringat sommaren på ett dasslock kan det ju vara kul med omväxling…” Det var det fräckaste.

dasslockodling

Dasslock! Pffft!

Dom har ingått i en tjusig planteringsrundel ovanpå det likaledes runda locket till trekammarbrunnen, som kommunen tyckte att vi skulle installera häromåret. Två stora plastrundlar mitt på gräsmattan var ju inte så kul, så jag satte lite blommor ovanpå.

Och här kommer storlommen och säger hejdå. Snart flyger den iväg, kanske till Svarta Havet. storlom 7 sept 14

Men så har jag förstås glömt kvar en hel del pinaler på landet, så det blir ju att återvända ganska snart igen. Inga riskabla tvärslut här inte!

Det här inlägget postades i Att odla, Att tolka, fåglar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Det är farligt att tvärsluta

 1. LupusLupus99 skriver:

  Eller som kan göra landvistelsen permanent. Istället för att fara fram och tillbaka
  mellan stan och landet så bor numer mina föräldrar permanent på ”landet”
  dock inte i urspungshuset utan i ett nytt hus.

  Sedan så kanske det inte är så mycket land kvar av det hela då det numer (nästan)
  är som vilket villaområde som helst. ;)

  • Karin skriver:

   Så här års är det en frestande tanke. Men mot slutet av november är lantlivet inte lika lockande längre. Det får nog bli gradvisa övergångar från det ena till det andra fortsättningsvis också. Och glömsk som jag är ser jag till att jag har anledning att hålla täta kontakter med både stad och land!

  • Skogsgurra skriver:

   Det där låter som Borsökna. Jag minns hur en av de första permanentboende hade stora problem med kommunens ovilja att ordna snöröjning i ”sommarstugeområdet”. Måste ha varit i början av sjuttiotalet. Nu kanske det både röjs snö och finns gatubelysning?

   • Karin skriver:

    Ska det verkligen behövas snöröjning i ökna?
    Hos oss är det välordnat med snöröjningen, men det är sämre med gatubelysningen. Mycket mörkt. Det fanns länge, men vartefter som kommunen fick ont om pengar släcktes den ner.

 2. Musikanta skriver:

  Mycket bra ord – jag måste tvärsluta t.ex. med att sitta vid datorn halva dagen. Blommorna gillar säkert utsikten – lite mer omväxling än de är vana vid. Jag ska också börja med att prata med mina få blommor – kanske de mår bättre då?
  Ingrid

 3. Kulturchefen skriver:

  Nej, inget tvärslut, jag har inte hunnit plocka ihop sommaren än! Och för att kunna flytta in allt i verkstan måste jag städa den först och det har jag varken tid eller lust med. Så, finseptember får bara hålla i sig några veckor till.

 4. Kulturchefen skriver:

  Eller, det där lät ju fel. Finseptember får bara gilla läget, menar jag ju. Inte bara hålla i sig några veckor till …

 5. LL99 skriver:

  Känner dig cool Karin?

  Enligt The Vougue så Södermalm i Stockholm en av
  världens coolaste stadsdelar.
  http://www.vogue.com/slideshow/1080625/fifteen-coolest-street-style-neighborhoods/

  • Karin skriver:

   Jajamen! Och om du lägger till samma tidnings reportage om begreppet ”normcore” har du mig i ett nötskal! (Dvs en kvinnlig motsvarighet av det som på annat håll definierats som ”dad-brand non-style associated with Jerry Seinfeld”.)

 6. Tove Olberg skriver:

  Nedtrappning är att föredra framför tvärslut.
  Om något glöms betyder det att komma snart tillbaks; ser ut att stämma i ditt fall.

Kommentarer är stängda.