Skönhetsvård

Efter eldandet och sopröjandet den senaste tiden, kändes en seriös självsanering som en bra idé. I duschen famlade jag därför halvblind efter en något rengöringsjox med skurpulver för att skrubba bort lortlagren. Jag skymtade en flaska där jag kunde urskilja S, U och B. Verkade rätt: Scrub-nånting. Men borde det inte vara en blå flaska? Äsch, jag minns säkert fel, tänkte jag och tog en handfull av joxet och smetade in i ansiktet.

scrubMycket dålig skrubbeffekt, faktiskt, så jag tog en handfull till. Kändes inte alls som skrubb-klet. Måste vara en ansiktsmask eller nåt, tänkte jag, för den geleaktiga massan lade sig som en film över huden, svår att skölja bort. OK, en ansiktsmask skadar väl inte. Måste vara någon gäst som glömt den kvar, för jag kan inte minnas att jag köpt något sådant.

Och så tvättade jag håret och duschade vidare i godan ro, med min ansiktsmask, som inte lät sig påverkas av det rinnande vattnet.  När jag väl ville skölja bort den var det nästan omöjligt, så jag torkade med hushållspapper i stället. Och så läste jag på flaskan vad den innehåller. OJ! Brun-utan-sol-olja – Sublime, till och med. Hur hamnade den här?

Bakom sololjeflaskan hittade jag min skrubbflaska och kunde konstatera att det inte alls kallas ”scrub” utan heter ”Dual Action Exfoliating Cream with double action micro-pearls and Arctic Blackcurrant (GLA)”. Men flaskan är blå precis som jag trodde.

Nu återstår att se vilken effekt den borttorkade brungöraren hunnit få. Möjligen kommer jag att vara lite leopardfläckig eller tigerrandig framöver.

Det här inlägget postades i färg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Skönhetsvård

 1. Väntar med illa dold förtjusning på bildbevis – känner igen beteendet, men förvarar inte sådana farliga saker i närheten av tvättgrunkorna…

  • Karin skriver:

   Fattar inte hur den där flaskan hamnade där. Jag måste ha varit i städtagen och blivit avbruten mitt i, eller nåt. Något bildbevis lär det inte bli för jag frågade några kompisar i kväll om jag var randig, prickig eller bara solbränd. ”Nä, du är rätt blek faktiskt”, sa dom. Så antingen är det ett verkningslöst brunmedel eller också hann jag torka av alltihop.

 2. Kicki skriver:

  Även jag inväntar bildbevis.
  Det värsta jag har råkat ut för i den vägen är en liten olycka när handkrämen stod för nära tandkrämen…

 3. Redaktören skriver:

  Jag tycker du är skön naturell också.

 4. Karin på Pettas skriver:

  :D! Kul! Skulle gärna ha fått ett bildbevis jag också…men om du blev blek och skön, så är det tydligen som det ska vara.
  Ibland händer det märkliga saker i badrummet…

  • Karin skriver:

   Och aldrig lär man sig! Jag borde ju veta vid det här laget att om man tänker: ”Jomen det är säkert den här flaskan/burken/tuben – det måste det ju vara”, då bör man besinna sig, leta fram glasögonen och kolla ordentligt.

 5. Eva skriver:

  Faktum är ju att du såg väldigt pigg ut, man kunde skönja små glada fräknar men effekten var bra tycker jag som sett det IRL! Själv blir jag totalt gul om jag testar brun utan sol.

Kommentarer är stängda.