Senaste fiskgjusenytt

Från Skogsgurra kom nyss den här bilden på fiskgjusar i ett av de bon i Baltikum som man kan följa i direktsändning.Gjuse 2014 landar på partner 1

Här är länken till ”urboet” och till Kalakotkas 2. Till detta nytillkomna bo har jag ingen länk. Ännu. Hallå, SG eller andra som har koll!

…. Där kom den länken, till boet här ovanför, som ligger i Lettland. Seså, tre olika bon att hålla reda på och sannolikt blir det ägg inom kort och så ungar som man ska ängslas för och hur ska det gå med flyglektionerna! Ser ut att bli fullt upp framöver!

Det här inlägget postades i #blogg100, fiskgjusarna. Bokmärk permalänken.

14 svar på Senaste fiskgjusenytt

 1. Skogsgurra skriver:

  Det var nog Lupuslupus99 som hade den länken. Jag vet inte annat om det här boet än att det är fyrkantigt och att naturen, trots människans inblandning, verkar ha sin gång.

  • Karin skriver:

   Länk fixad. Nu gäller det bara att låna upp en dator till så att jag kan ha tre skärmar uppkopplade samtidigt, annars riskerar man ju att missa något!

 2. Kicki skriver:

  Ojoj, hur ska det bli något gjort nu när det är tre bon att hålla reda på.
  Frånsett att bilden inte syns i Safari så har jag inget att klaga på, det funkar ju i Chrome.

  • Karin skriver:

   Aj, då. Jag har slöat till lite och lagt in bilder i Firefox ett tag och det har gått så bra att jag glömt att kolla hur det ser ut i Safari. Fixat vid tillfälle…

 3. olgakatt skriver:

  Just nu, kl 15.37, sitter det en gjuse i ”urboet”! Men fötterna syns inte så man kan inte se nåt nummer.

  • Karin skriver:

   Jag lyckades ta en bild när den lyfter på foten lite, så att ringen syns. Men det hjälpte inte stort, för det gick inte att se märkningsnumret. Det förekommer en hona där också – utan ring!

 4. olgakatt skriver:

  Två minuter senare är den borta igen….

  • Karin skriver:

   När jag har bra uppkoppling som inte kostar extra när man håller på (dvs hemmabredbandet i stan) brukar jag koppla upp mig till urboet och ha ljudet på. Då får man dels lite trevligt fågelkvitter från den omgivande skogen och kan dessutom lätt hålla koll på när det dyker upp (ner) en fiskgjuse. Lite nördigt kanske, men rätt trevligt.

 5. Karin på Pettas skriver:

  Nördigt och mycket trevligt! Undrar hur jag nu ska koppla upp mig till detta liv, när jag ägnar mig åt bakeriet….
  Får nog bli en sporadisk titt hit istället, annars vete gudarna hur vetebrödet blir

 6. Mia skriver:

  Är du en person som kan mycket om fåglar, ornitolog kanske?

  I den tredje länken fanns en pippi hemma, men uppträdde litet blygt när jag tittade in, vände ryggen till mot kameran under långa tider… Intressanta länkar… ;-) Vet inte riktigt var jag ska spara dem, bara… vill kunna återvända… ;-)

  • Karin skriver:

   Nej, för 17, jag är inte alls fågelkunnig. Men jag blev rätt fäst vid fiskgjusarna när jag följde deras kamp med ungarna en hel sommar och hur de faktiskt klarade alla tre så att de kunde flyga iväg. Riktigt känslosamt att se dem lämna boet, alldeles bokstavligen!

   Jag har lagt länkarna i ett dokument på skrivbordet för att slippa leta. Och slår det mig, nu har jag inte kollat på ett tag. Måste se hur det står till i bona!

Kommentarer är stängda.