Åsikter medan ni väntar

nordisk

Konversationslexikon är enligt Nationalencyklopedien ”en äldre benämning på ett alfabetiskt ordnat uppslagsverk med sådan information som ansågs höra samman med bildad konversation.”

Ett vanligt samtalsämne i Stockholm i dag är stadsplanering. Därför tänkte jag erbjuda lite service för alla som  vill delta i diskussioner om till exempel Katarinagaraget, om tidigare Skanskamedarbetaren, numera borgarrådet Kevius, (som bidragit påtagligt till att öka intresset för stadsbyggnadsfrågorna), om rivningen av Klockhuset vid Norra Stationsområdet, om Kolingsborg och om det planerade Nobelmuseet.

Stadsplaneringskonversationslexikon från K till N, alltså. Åsikter medföljer, som extra bonus. Kommer inom kort på denna blogg.

Det här inlägget postades i #blogg100, Debatt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Åsikter medan ni väntar

 1. Pysseliten skriver:

  Jag har ju under några år följt utvecklingen på Liljeholmen och det är inte utan att man undrar hur det tänks emellanåt.

  • Karin skriver:

   Där också? Där har jag inte riktigt hängt med, trots att jag bodde i många år i Gröndal, som jag gillade mycket. Borde ta en tur ut till Rävudden och Vinderviken och se hur det står till där.

 2. LupusLupus99 skriver:

  Du glömde Bromma flygplats. ;)

  @Pyss, hur det tänks? På pengar så klart. Dagens politiker verkar mest
  vara ute att gynna sina bekanta och deras företag om det sedan är bra
  eller inte för medborgarna verkar mest strunt samma.

  Bromma är ett bra exempel på hur politiker kringgår/bryter mot avtal,
  regler och förordningar.

  Det finns en bra blogg som behandlar ämnet Bromma väldigt
  mycket och relativt djupgående/ingående.

  • Pysseliten skriver:

   Ja, pengar. Så tråkigt.

   • Karin skriver:

    Bromma, denna eviga följetong! Det var väl i början av 1950-talet som man ville bygga bostäder där, när den nya Arlandaflygplatsen planerades.

  • Karin skriver:

   Pengar ja, men också tanklöshet, slarv och kompromisser. Det finns ofta anledning att påminna om Harry Scheins kloka ord: Om åker skidor i full fart utför fjället och det plötsligt står ett träd rakt fram, då kan man svänga höger eller vänster. Eller också kan man kompromissa och köra rakt fram. Det är inte någon bra lösning. Fast så tycks det bli i politiken alltsomoftast.

   • LupusLupus99 skriver:

    Absolut även om slarv/byggfusk osv… hänger ihop med
    pengar eftersom det viktigaste är att det går fort eftersom
    om det görs ordentligt så tar det för lång tid så blir det
    för dyrt = mindre vinst.

    Lit allmän kortsiktighet alltså vilket precis som i
    ditt citat i slutändan innebär att det i slutändan ändå
    kostar mer p.g.a. av alla fel som måste fixas.

   • Karin skriver:

    Jag har suttit med i olika sorters möten (svenska, nordiska, europeiska) där jag med tiden kommit att notera ett mönster. Var och en håller stenhårt på sitt. Med tiden växer insikten att man måste komma överens. Men ingen vill ge efter. Då kan det dyka upp ett lite oväntat förslag (trädet mitt fram) och alla tycker att ”okej, då, vi gör väl så”. Men när man kommer hem gnager tanken: ”Var det så bra det där?” Och det var det vanligtvis inte. Kortsiktigt ansvar är den andra stora boven i stadsplaneringssammanhang, tror jag.

 3. Musikanta skriver:

  Bra ibland att bo på landet :-).

  • Karin skriver:

   Fast almarna lever tydligen farligt på landet om Olgakatt har rätt. Farliga insekter i farten, som ännu inte har hittat till stan!

Kommentarer är stängda.