Nytt år – ny partner?

HeLenas passande förslag till lördagstema medan året är alldeles färskt är: Nytt år. 

Mina förväntningar inför det nya året sammanfattas bäst med att jag tycker det är bra som det är. Jag önskar mig inga större förändringar, annat än möjliga hälsoförbättringar för dem som behöver det. Men någon ny partner vill jag inte ha och det vill inte redaktörn heller.

när man är två

Hör ni det, ni som skickar sådana här kort till honom med förslag om en liten träff där han kan få registrera sig alldeles gratis och få sig en snygg profil inlagd i en databas med oräkneliga damer som gärna träffar just en sådan som han. Grrrr… säger jag och känner hörntänderna växa. Var kommer de över sådana adresser undrar jag. Är det skatte-myndigheten (som svarar för folkbokföringen) som bättrar på kassan med att sälja adresslistor över ogifta män?

Av texten på kortet förstår man dels att det är svårartad karlbrist i branschen och dels att de inser att deras adressregister har sina brister. ”Skulle du råkat ha träffat någon nyligen och därför inte är intresserad av att bli hoptussad med en partner kan du bortse från detta meddelande.” Står det väl inte ordagrant, men på ett ungefär.

Hallå, vi är visserligen inte gifta men vi har sammanbott i ordnade former i decennier! Redaktör’n tar dock det hela med ro och konstaterar att det nog ändå är bättre med bristfälliga register än alltför korrekta och detaljerade.

Här finns övriga lördagsbloggare:  Gnuttan Helena Karin på Pettas Livsrummet musikanta Olgakatt, Pysseliten

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Nytt år – ny partner?

 1. Karin på Pettas skriver:

  Tack och lov så har vi inte fått någonting liknande hemsänt till oss…halleluja vill jag tillägga för här skulle också hörntänderna växa
  Du sammanfattar det nya året och förväntningarna enkelt, bra och koncist.
  Har man det bra, så vill man gärna fortsätta så.
  God lycka på vägen 2014!

  • Karin skriver:

   Vi har markerat tydligt att vi inte vill ha reklam i vår postlåda, men det kringgår man ju genom brev eller kort med mottagaradress på. Sådana får inte posten sålla bort. Men redaktörn var i alla fall nöjd med att övervakningen av honom är så bristfällig…

   Och detsamma!

 2. He he, jag är ju gift och har fått ett liknande erbjudande. Kanske trodde sajten att jag var en man?

 3. Gnuttan skriver:

  Samma här; önskar heller inget speciellt för 2014, fast dyker ett äventyr upp tackar jag nog inte nej. Ibland har det sina fördelar med hemlig adress samt hemligt telefonnummer/arbetsmobil och nej tack till reklamer på postlådan. Det är ytterst begränsat vad vi får av liknande spam. Förstår att det med telefonförsäljning nått närmast galna höjder i Sverige.

  • Karin skriver:

   Det måste ju vara väldigt skönt att inte översköljas av alla dessa erbjudanden. Jag har försökt att ”nixa” vår telefon, dvs anmäla att vi inte vill ha säljsamtal, med det kringgås också, på samma sätt som med personligt adresserade reklambrev. Inte vet jag hur det går till, men när någon ringer på uppdrag av Jägarförbundet (Jägarförbundet!??) för att sälja ett eller annat, blir jag ju fundersam. ”Ja, du är ju medlem där.” Nehej, det är jag inte. Ibland lyckas jag inte riktigt vara så artig som jag borde…

 4. Kulturchefen skriver:

  Jaa, samma lika fast gärna ett litet äventyr eller två!

  • Karin skriver:

   O ja, äventyren ingår! Vi har, som jag tror jag berättat tidigare, accepterat att våra liv styrs av den så kallade Ändringskommittén. Det är den högre makt som griper in och gör att det sällan blir som man planerat, men ofta väldigt bra ändå. Den bjuder till och med på trevliga äventyr ibland. Så same, same innebär i mitt fall idel oförutsedda händelser.

 5. Pysseliten skriver:

  Inga inbjudningar har kommit till någon av oss, men Karlsloken blev uppraggad på fest av en ivrig dam, som till sist förstod att han var gift och då genast meddelade att hon var tvungen att förflytta sig vidare eftersom han ju var en ”återvändsgränd”! Det har vi skrattat åt många gånger!

  • Karin skriver:

   Oj, vad jag skulle ha önskat att jag hade kunnat komma på en bra replik i en sådan situation! Typ: ”Om jag är en återvändsgränd är du snarare… ” Ja vad? En isig utförbacke? En vallgrav? En igenväxt stig? Nä, det måste gå att hitta på något bättre!

   • Pysseliten skriver:

    Ja, vad svarar man på en sådan? Men jag måste ändå beundra hennes ärlighet, hon tappade verkligen intresset bums. Stackars Karlsloken fick klara sig utan flirt.

 6. HeLena skriver:

  Vilken tolkning! Lite kul om än allvarlig.

  Jag önskar också att alla får vara friska och må bra såklart. Det här med telefonförsäljare och adresserad ”skräppost” är inte okej. Vet inte hur vi kan få bort det bara. Det finns på tok för lite respekt i samhället idag, på många ställen! Trist!
  Gott Nytt 2014!

  • Karin skriver:

   Funderar på om ALLA skulle förmås att skicka tillbaka oönskad skräppost till avsändaren. Om det gick att genomföra skulle de kanske (fast troligen inte) tänka sig för.

   Gott 2014 till dig med.

 7. Eva skriver:

  Per post kommer inga konstiga erbjudanden, men i mailen verkar någon tro att jag är en man med stort behov av att förstora kroppsdelar jag inte har. Är så less på spam i mailen för diverse äckliga internetsidor och medel jag inte vill ha.

 8. Eva skriver:

  PS Skrämmande rubrik om partnerbyte – jag tycker att du och redaktören passar så sällsynt bra ihop!

Kommentarer är stängda.