Underhållsfritt

”Nu vet jag”, utbrast sonen och blickade ut över tomtens gräsytor och ut över sjön ”nu vet jag varför det är så rofyllt med vatten.”underhållsfritt

Vi väntade alla intresserat på förklaringen. Att det är rofyllt var vi ju överens om, men varför?

”Det bara finns där! Underhållsfritt!”

Och det har han ju alldeles rätt i. Det behöver inte klippas som gräsmattorna, eller skyfflas som grusgångarna, eller rensas som trädgårdslanden och rabatterna. Det bara finns där och kluckar lite förnöjt mot båtens sidor. Mycket rofyllt!

Det här inlägget postades i Att odla, Att tolka och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Underhållsfritt

 1. Nilla skriver:

  Jag har alltid hävdat trädgårdens tyranneri. Det kan inte vara meningen att man ska skjuta omkring en gräsklippare på en grinig gräsmatta (eller om det var jag som var grinig) när man istället kan ta avsvalkande och livgivande simtag i en sjö.

 2. Musikanta skriver:

  Kanske är det därför alla är så förtjusta i vatten. Mycket bra förklaring – hälsa sonen det. En underbar vatten bild också!
  Ingrid som sorgligt försummat bloggläsandet på sistone.

  • Karin skriver:

   Vackert, nyttigt, användbart – och dessutom denna aspekt som jag inte tänkt på förut: underhållsfritt! Ja, det är nog därför alla älskar vatten.

   Och visst får bloggläsandet/skrivandet stå tillbaka lite under sommaren, men det är ju oftast för att man har så många andra trevligheter för sig. Barnbarnsbesök till exempel!

Kommentarer är stängda.