Speed-dating

Fyra intensiva dagar i huvudstaden med en dotter på blixtvisit från Brasilien, barnbarnsövernattning, fyra middagar i olika familjekonstellationer, tre sammanträden, luncher med kompisar, museibesök, teater, Slussendemonstration och så till bilverkstaden med en skruttbil, som kanske, kanske inte, går att rädda.

duk i bagis

Det känns som om jag varit med om en mycket trevlig, meningsfull och effektiv speed-dating (nej, speed-dating på riktigt har jag aldrig testat, så jag har inget att jämföra med).

Titta här, en duk till de nya borden utanför tunnelbanan i Bagarmossen! Hela området är uppiffat med nya planteringar och sittmöbler och här har någon piffat vidare. En ovanligt trevlig form av graffiti, tycker jag, garngraffiti, yarnstorm, graffitiknitting.

slussenprotest

Någon annan annan har protesterat mot ombyggnadsplanerna vid Slussen.

luftballong

 

Luftballongerna börjar slå ut.

kvällarna ljusnar

Nätterna är ljusa.

kan cykla

Någon har lärt sig cykla.sommaren är här

Sommaren är här, även om den tagit lite ledigt, just idag.

Det här inlägget postades i Debatt, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Speed-dating

 1. Gnuttan skriver:

  Vilka händelserika dagar!! Kan ju bli lite väl mycket ibland, men låtter ju som det var massor av kul också. Luftballongerna börjar slå ut, underbart uttryck. Det väcker sommarminnen från barndomen och ungdomsåren till liv. I det stora utlandet, där jag bott sedan dess, tycks de inte ”slå ut” så ofta när nu jag tänker efter, tråkigt nog.

  • Karin skriver:

   Ja, det blev en kontrast mot det förra inlägget om att inte planera, bara vara… Men när det dyker upp så mycket trevligheter är det ju bara att ta emot. Om jag däremot hade försökt att planera allt detta i förväg hade nog bara hälften blivit av och det hade ju varit synd!

 2. Karin på Pettas skriver:

  Vilken utsikt du har från din bostad!
  Hänförande vacker med Stockholm vid dina fötter…
  Ett tag hade jag en dröm om att flyga luftballong…fortfarande är det en dröm som inte har förverkligats men plötsligt så flyger jag förbi din balkong…ungefär som en Karlsson på taket

 3. Anna skriver:

  Väldigt fina bilder!

 4. Pysseliten skriver:

  ”Luftballongerna börjar slå ut.” Ett mycket bra uttryck, som jag genast adopterar! Jag gillar också dagens bilder lite extra, även om dina svart-vita i förra inlägger var helt i min smak också!

  • Karin skriver:

   Så här års är det enstaka luftballonger, men längre fram blir det hela blomsterängar av färgglada luftballonger i skyn. Om man bor högst upp i något av husen som de passerar (vilket vi gjorde till för… oj! till för 15 år sedan) hörs det som om en jätte står och flåsar utanför fönstret. Lite läskigt första gången, när jag vaknade av det en tidig sommarmorgon med öppet fönster!

   • Pysseliten skriver:

    Det tror jag, man hör ju flåsningarna på ganska långt håll också! Jag tror att jag gillar ljudet, ungefär på samma sätt som jag gillar doften av nylagd asfalt. (Har ju inte utsatts för det ljudet på nära håll, än)

 5. Skogsgurra skriver:

  ”Någon har lärt sig cykla”
  Det är nog en av de somrigaste bilderna jag sett. Är det någonstans nära Bruksparken? Känner svalkan och doften av grönt. Säg att det är det!

  • Karin skriver:

   Samma svalka, samma doft av grönt, men en annan del av vårt land. Bagarmossen, närmare bestämt, där äldsta dottern med familj bor numera.

Kommentarer är stängda.