Äntligen loppis!

my little pony

Åttaåringen har varit fokuserad ända sedan förra året och sorterat ut sina urvuxna leksaker.

Idag var det dags igen för den lokala loppmarknaden och dags att avyttra barnsligheter som ljusblå och rosa plasthästar av märket My Little Pony. ”Dom ser ju inte riktigt ut som hästar brukar se ut.”

Inkomsterna från loppisen gick oavkortat till inköp av hästar i något mer realistisk utformning: porslinshuvuden, keramikreliefer och glashästar med glasvagn.

tiderman

Själv tänkte jag att det var en bra chans att passa på att rensa i överfyllda förråd, samtidigt som jag kunde fylla ut lite på åttaåringens loppisbord.

Så jag gjorde en raid i förråden och hittade en hel del som inte använts på länge, däribland en alldeles utmärkt mjölkkanna på fem liter som var märkt Tiderman, Manhem.

Den, tänkte jag, borde någon annan kunna ha mer glädje av. Någon i Manhem. Någon som känner Tidermans. Eller kanske Tidermans själva. Den hamnade på loppisbordet och redan innan jag hann ta mig dit i morse var den såld. Någon hade upptäckt den lilla mässingsplåten på krukan, med namn och adress och entusiastiskt förklarat att den måste han bara ha! Så, oavsett vem det blev var det någon som fattade att värdet framförallt låg i den lokala anknytningen. Bra!

En fin keramikvas från Österfärnebo (som hamnade på loppisbordet enligt principen: Har vi använt denna de senaste tio åren? Nej. Well i så fall…) fann också en entusiastisk köpare. En kvinna hade varit på jakt i evigheter efter keramik just av denna Österfärnebokeramiker och det är just precis så det ska vara på loppis. Man tar med sig något som är OK, till och med fint, men som man själv inte använder, för att någon annan som är på jakt efter just precis det, ska hitta just precis det. Själv hittade jag förra året den sjätte koboltblå desserttallriken med gulddekor, som jag saknade.

Och vad kom jag själv hem med i år? Jo en jättefin, lång, smidig skiftnyckel från Bacho.skiftnyckel

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Äntligen loppis!

 1. Kicki skriver:

  Dom där desserttallrikarna, åh dunkla minnen, men dom fanns hemma va? Jag såg en trave på något loppis häromdagen när jag turnerade runt med besökande väninna. Vill du ha flera? tallrikar alltså.

 2. Skogsgurra skriver:

  Trave? Öh.. Får jag påminna om Trave Mündeincidenten?
  http://www.gke.org/pub/files/TPH%20Travemundeincidenten.pdf

 3. hyttfogden skriver:

  För många år sedan (minst 20) bestämde sig dotra och hennes kompis för att rensa
  lite i sina förråd. De hade nu vid det här laget hunnit avverka varsin lägenhet och tyckte att grejerna hopade sig. Dags att flytta.

  I sina lådor hade kompisen bland annat ett kvinnohuvud i profil avsett att hängas på väggen. Kvinnans ursprung var mycket uppenbart och vore det tillåtet i våra dagar
  så vore saken utredd med ett enda litet ord som börjar på n och slutar på r, men det får man ju inte….

  Kompisen fick utstå mycket löje för att hon ens tänkte sig kunna ta med detta till sitt loppisbord och att få huvudet sålt, nej det var absolut uteslutet. Men vad hände, jo de hade knappt fått sina grejer upplagda på bordet förrän en spekulant närmade sig och
  glad och nöjd fick med sitt fina fynd några minuter därefter.

  • Karin skriver:

   Outgrundliga äro loppisarnas trender och tendenser. Vi var med om motsvarande episod i går, men med motsatt verkan, så att säga. Jag försökte avstyra ett inköp av ett slags prydnadsföremål som åttaåringen hade förälskat sig. Men den HÄR då sade jag om olika alternativ som vad något mindre gräsliga. Ja, jo gärna. Men den där andra kreationen också. Det blev åtskilliga avledande manöverinköp, men till sist även gräsligheten. Hennes mor log en smula ansträngt och sade att den får nog plats på översta hyllan i åttaåringens rum. Jag misstänker att det är en plats där den inte kommer att synas så bra.

 4. hyttfogden skriver:

  Kan man få ett foto på ”gräsligheten”?

Kommentarer är stängda.