Men HALLÅ, Tele2

Eftersom jag är mitt i lite artikelfixande – och deadline rycker närmre med sedvanligt oväntad fart – gick jag upp lite tidigt idag. Stötte genast på problem med e-posten. Den var liksom låst. Testade mobilen. ”Servern kan inte nås.” Testade att gå in via webben. Lika illa. Återstår alltså att samla ihop tillräckligt tålamod för att ringa och kolla vad som hakat upp sig. tele2

Efter åtskilligt knapptryckande och köande kommer jag fram till Olivia (som egentligen heter något annat). Olivia vill ha de uppgifter om konto och personnummer, mm som jag just knappat in. Jag lämnar snällt alla uppgifter på nytt. ”Underbart!” säger Olivia. Sedan sänker hon rösten och berättar för mig, liksom i förtroende, att man har en driftstörning. Och, visar det sig, den kommer troligen att pågå till klockan tio.

”Men”, säger Olivia och sänker rösten lite till, som om hon just ska avslöja en liten hemlig bakväg in i e-postservern Janus ”du kan ju försöka lite då och då och se om problemet kanske är åtgärdat lite tidigare.” Å andra sidan kan det kanske ta längre tid, förmodar jag. ”Oh, ja, visst kan det det!” säger Olivia, som verkar riktigt lättad över att vi är överens på den punkten.

Så jag tar en kopp kaffe till och beklagar mig för redaktörn att jag förlorat en halvtimme av mitt liv i telefonkö och med knapptryckeri och meningslös konversation för att försöka ta reda på varför jag inte kan komma in på e-posten, bara för att få veta att jag inte kan komma in på e-posten.

”Ja”, säger redaktörn ”jag hörde det på nyheterna för ett tag sedan. Tele 2-servrarna har pajat”.

hallå Tele2Uppdatering 12.30. Nu verkar servrarna ha kommit igång och levererar e-post huller om buller – inte i tidsföljd – dock inte mina egna testmejl som jag skickade med jämna mellanrum i morse. Kanske andra som saknas också, det kan man inte veta.

Och på stan möts jag av stora affischer om Tele 2-arenan. Deras förslag är att jag ska åka dit för att få en närmare upplevelse.

Direktkommunikation, kanske. Jag tolkar budskapet som ”Åk till vår arena och prata med varandra i stället för att hålla på och e-posta.”

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Men HALLÅ, Tele2

 1. Karin på Pettas skriver:

  Igår krånglade det här också men då var det servern till Mozilla Fox som lade av ett par timmar.
  Däremot kan jag glädja dig, nu när du ändå väntar på att få ordning på e:posten, att du kan springa till Cajsa Warg på Södern och i Vasastan om du vill äta gott smör från Åland.
  Nu har jag fått svar från VD-n, försäljningschefen och Pr-chefen från ÅCA. De undersöker var de säljer smöret också på andra ställen i Stockholm. De säljer till Ockelbo Ost som i sin tur förmedlar till andra ställen. Mycket tjänstvillighet på min lilla enkla fråga:)
  Mera åländskt smör åt det svenska folket!
  Ha en bra dag!

 2. Musikanta skriver:

  Jag pratar ALLTID med MM först när någonting krånglar på min dator. Mest för att kolla att det också krånglar på hans. Kan inte han åtgärda det får man bara lugna ner sig. Jag försöker inte ens med support eftersom den brukar vara i stil med det du beskriver…
  Säger Ingrid som är vis av erfarenheten.

  PS: För den andra Karin kan jag berätta att Mirren numera alltid köper åländskt smör som finns i hennes ICA-butik.

  • Karin skriver:

   Jo, jag borde ha vänt mig till redaktörn direkt, förstås. Eller lyssnat på nyheterna. Eller både och.

   Åländskt smör på ICA! Måste undersökas.

 3. Krönikören skriver:

  Tekniken är underbar. När den fungerar. Jag tycker att telefonins knapptryckningar och menyväljande har nått vulkaniska höjder numera. Inte för att jag vet om vulkaner är speciellt höga. Och oftast får man bara besked om det man redan vet. Åh vad grinig jag känner mig. Men roligt skrivet!

  Svar: Tack för tipset! Konsumentupplysning istället för egenberöm – mycket smart. :)

  • Karin skriver:

   Det märkliga är att det inte verkar spela någon roll vilka knappar man trycker på. I det här fallet fanns det inte ens något knappval för e-post, så jag tog något annat, helt random, och Olivia var lika glad ändå.

  • Pysseliten skriver:

   Vulkaner kan vara höga. Från Vesuvius topp (hm?) har man strålande vacker utsikt!

   • Karin skriver:

    Avråder bestämt från att besöka sådana utsiktsplatser!

    • Pysseliten skriver:

     Jag med! Nu påstås Vesuvius mullra igen, men man kan ju aldrig vara helt säker.
     Lite söderut i Tyskland finns slocknade vulkaner, som inte varit aktiva sedan typ Jura-tiden (jag avrundar), vulkanformen är kvar på bergen, men dom är rejält nernötta på höjden. Jag brukar föreställa mig hur fint landskapet var där en gång i tiden med många pyrande vulkaner på ett ganska litet område.

 4. Pysseliten skriver:

  Jag läste på fejjan om en vän som idag blev utslängt från Google! Är det ens möjligt? Låter helprilligt. Vi har också Tele2’s ip telefoni. Den används dock bara i undantagsfall, mobilerna desto mer.

 5. Barbro A skriver:

  Karin, även jag är en kontaktsökande. Skulle du kunna maila mig (om det funkar) på info@dels.nu ? Gäller årsmöte i DELS på lördag.

  • Karin skriver:

   Förhoppningsvis har jag lyckats mejla om DELS, som jag tyvärr missar eftersom Johan Olovsällskapet har årsmöte samtidigt och i Dalarna.

 6. LupusLupus99 skriver:

  Vem är fågeln i kameran? Piret? någon annan?

  http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

 7. LupusLupus99 skriver:

  Två fåglar!

 8. Karin skriver:

  Katharine=Piret, alltså.

Kommentarer är stängda.