URsäkta, vad är klockan?

vad är klockanMin ritplatta och den relativt nya datorn kommer inte överens. Så nu ritar jag med pekfingret på styrplattan och då blir det så här. Det var bättre förr. Repriserar den här minnesregeln för sommartid, som jag ritade med gamla datorn.

spring-300x222fall-300x221

Det här inlägget postades i Att översätta, Att tolka, Livet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 svar på URsäkta, vad är klockan?

 1. Karin på Pettas skriver:

  Jag föll baklänges i sängen igår kväll då jag somnade….
  Uffe skötte under tiden om tiden framledes…så nu har vi sommartid så gott som överallt…
  Någon klocka brukar glömmas, men den får vänta till vintertid, tror jag

 2. Musikanta skriver:

  Kul, har en klocka i det kombinerade orgel- och gästrummet som äntligen går i tid efter ett år…
  Jag tycker du har lyckats utmärkt med teckningen för att vara ritad med pekfingret. Du måste ha långa naglar…

  • Karin skriver:

   Eller efter ett halvår, kanske? Det där sommar- och vintertidseländet inträffar ju ideligen. Orgel- och gästrum låter riktigt lyxigt!

   Kortklippta naglar, i mitt fall, så jag får lita till fingertoppskänsla i stället, så gott det nu går…

 3. Skogsgurra skriver:

  Som värsta aprilskämtet!

  Detta skulle inte få hända – och som ett bevis på att verkligheten ofta är underbarare än dikten har det lik förbannat hänt! Det så kallade atomuret hos Physikalisch Technische Bundesanstalt (PTB) i Braunschweig har ställt till det rejält i de schweiziska kantoner som använder sig av den automatiska synkroniseringen av klockor.

  Som bekant har just Schweiz en gammal tradition när det gäller klockor och precision. Det gör att det finns ett starkt motstånd mot tysk inblandning i vad som schweizarna anser vara deras ”Gebiss”. Vissa kantoner (främst ostkantonerna Allgau och Appenzell) vill dock utnyttja tjänsten. Det har lett till ett specialavtal (efter folkomröstning, förstås) så att PTB sänder synkroniseringssignaler på speciella så kallade Schwyzer-Frequenzen till de kantoner som abonnerar på tjänsten.

  Val av tjänst sker med uråldrig patchboardteknik ( https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhhOJJ1VCw2iOZ3RowcfYsy-3xwl9UflT-rH5fbJ3r4XEZnLM41A ) och det har fungerat bra.

  De personer på PTB som skött denna del av verksamheten hade tydligen ”glömt” att dokumentera proceduren och när den nyanställde Dr. Dr. rer, Phys. Mülhausen skulle plugga om sladdbrädet uppstod kaos så att vissa schweiziska kantoners klockor plötsligt kom att ställas om 12 timmar (en speciell patch för AM/PM hade försvunnit) så att de stackars mjölkböndernas dag gjordes till natt. ”Uns geht’s noch einigermassen” säger en av dem ”aber die Kühe! Die sind ja nicht gewöhnt! Und wir können auch nicht erklären – die verstehen uns gut, aber so technische Dinge verstehen die nicht.”

  PTB söker nu febrilt en lösning på problemet. Det är uråldrig teknik och varken kunnande eller material att ta fram en ny kopplingskabel verkar finnas kvar på det ärevördiga institutet. Korna och bönderna i Allgau och Appenzell har sakta börjat vänja sig vid situationen.

  Hur var det Ernst Rolf uttryckte det: ”Den som ej natten gör till dag – han leva, han leva ej förstår!”

 4. Krönikören skriver:

  Jag tycker att det ser bra ut! Sen när du har fått igång tekniken – då har du inget att ursäkta med längre. Jag laddade ner ett ritprogram på iPaden för ett tag sen. Jag har sett andra göra små mästerverk. Och så har jag sett mina bilder.

  • Karin skriver:

   Mina alster ligger vanligtvis på telefonklotternivå, men det är lite frustrerande att inte ens nå dit. Fin ritbräda, bra digital ritpenna och ny dator. Och så vill dom inte alls leka med varandra. Frustrerande, som sagt!

 5. Kul med ritplatta! Ha det så bra!

Kommentarer är stängda.