Galleri Fredag: Kommunikation

k hissKolla noga uppe till höger i bild. Där finns ett litet kryss. Ungefär där bor vi, nära alla kommunikationer. Det är bara att ta Katarinahissen… nehej, det är det inte, för den är avstängd numera och lär inte öppna på länge. Men då får man ta trapporna i stället, ungefär där jag ritat ett grönt streck, Rakt ner till alla kommunikationer man kan önska, tunnelbana, bussar, Saltsjöbanan och Djurgårdsfärjan. Hur smidigt som helst.

MEN, i går möttes jag ett betongblock och en skylt i stället, när jag skulle kila utför Thor Modéens trappor. Börjar känna mig som fångarna på fortet eller något liknande. Först Katarinahissen och sedan detta. Vad ska det bli härnäst, undrar man.

avstängd

Erika i Piteå står för mars månads sista Galleri Fredagstema. Övriga gallerister finns i sidhuvudet under rubriken Galleri Fredag.

Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Galleri Fredag: Kommunikation

 1. Skogsgurra skriver:

  Om du kan ta dig ner efter fasaden så fixar du väl stängslet också!

  Det var så påskigt i förra tråden att det får räcka med ett GLAD!

  • Karin skriver:

   Kolla uppdateringen på påskinlägget. Nu kan du göra din egen påskbayeuxtapet! Fast då hette det nog inte påsk, har jag just kommit på. Eller?

   • Karin skriver:

    PS. Vårt hus är så modernt så att det finns hiss, serru!

    • Skogsgurra skriver:

     Liten teknikalitet: Dolda linjer ritas streckade eller streckprickade.

     Jag har funderat lite på bajötapeten med påskinslag. Det närmaste jag kan komma är några killar som slåss med blanka vapen. (Påskpyssel: vad menar han?)

     • Karin skriver:

      Kycklingar, påskalamm, full fart på marknadsplatsen… Äsch, det är jag som tycker att det är ett trevligt påskpyssel, ingen annan.

 2. Musikanta skriver:

  Varför? Har ju gått trappan nerför och hade tänkt att ta den uppför nästa gång. Ungefär lika många trappor som upp till toppen på vårt Ramunderberg. Det kanske ligger snö och är halt, eller?
  Jag avundas dig alla kommunikationer – här är det bara bilen som gäller. Och så länge den går är allt OK.
  Spelade på en skärtorsdagsmässa långt nere i Småland igår och har varit på Långfredagsgudstjänst i dag. Här är inte mycket aktiviteter att välja mellan… I morgon väntar jag att tre påskgummor med vidhängande föräldrar kommer flygande till lunch. Då är det ingen stilla vecka längre…

  • Karin skriver:

   Ja varför?? Det undrar vi alla uppe vid Mosebacke. Det har med Slussenombyggnadseländet att göra och jag är övertygad om att man bara djävlas med oss som bor däruppe, för att vi inte gillar den sk ”Nya Slussen”, utan hellre ser en lösning som kostar mindre än hälften och tar hälften så lång tid, nämligen Slussen Plan B.

 3. Lotten Bergman skriver:

  Men, men, men? Var är informationen? Som skattebetalare vill man ju veta varföööre!

  • Karin skriver:

   Lugn, bara lugn, det är vi Stockholmare som står för notan. Arton miljarder, närmre bestämt, trots att det hade räckt med fem. För en sämre trafiklösning och en terminal i berget som blir obsolet ungefär samtidigt som den blir färdig. I alla fall om man bygger tunnelbanan till Nacka. Varför det blivit så låst läge är svårt att förstå. Prestige? Diverse underhandslöften hit och dit? Nej, jag påstår inte, verkligen INTE att stadsbyggnadsborgarrådet lovat sin tidigare arbetsgivare SKANSKA att få en massa byggjobb. Det verkar bara ha blivit så…

   • Lotten Bergman skriver:

    Jag säger som ungdomarna:

    – Gah. Möh. Pfah.

    (Så om jag hade varit hemma hos dig och plötsligt upptäckt att sista tåget hemåt går om 18 minuter, hade jag i dagens nuläge sprungit rakt in i en barriär och en skylt?)

Kommentarer är stängda.