Gissa vad vi gör!

Möjligen har det framgått att jag varit och tankat lite sol och D-vitaminer, förra veckan. Min reskompis Eva tyckte att det var dags för en liten tävling och här kommer den. Vi vill helt enkelt att ni gissar vad det är vi gör. Vi kan lämna följande ledtrådar:

– Vi är på må-bra-resa till Fuerteventura.

– Vi gör det helt frivilligt

– Man kan tycka att det är hemskt eller härligt

tävling

Min reaktion är rätt häftig, medan Eva verkar ta det med mera ro. Kanske vi sitter på ljugarbänken i Playitas och pratar med fiskargubbarna? Kanske vi väntar utanför damtoaletten i träningslägret och tar del av simmartjejernas skvaller.

Eller – vad är ditt förslag? Gissa vad det är vi gör och du blir (med lite tur) belönad!

thorfinnalsterdahlEn påse äkta kanariskt salt från öns Saltmuseum finns i potten, samt två av de bästa böckerna från vårt resebibliotek:

salthög

Helen Thorfinns Innan floden tar oss och Tove Alsterdals Kvinnorna på stranden.

Ni får till helgen på er. Det är bara att gissa på i kommentarsfältet. Bästa förslag vinner, oavsett om det är rätt eller ej!

Det här inlägget postades i Att läsa, Att resa, Böcker, Tävling. Bokmärk permalänken.

52 svar på Gissa vad vi gör!

 1. Uma skriver:

  Solklart!
  Det är småfirrar som rensar damernas fötter från döda celler och annat smaskens !
  ”Fishspa” samt Segway är ju de senaste attraktionerna på Kanarieholmarna.
  Man får dessutom betala rejält för att bjuda fiskarna på denna torftiga meny.

 2. Musikanta skriver:

  Det var väl inte så svårt att gissa. Ni har naturligtvis stämt träff med ett par trevliga herrar som ni träffade på stranden och som vill bjuda er på lunch. Det är dem som ni sitter och väntar på. Karin verkar dock lite blyg inför mötet…

 3. Barbro A skriver:

  Hm. Vita patientarmband. Likadana kläder. Men vad går behandlingen ut på? Jag tror ni sitter på en vibrator för att stimulera aktiviteten i de inre organen.

  • Karin skriver:

   Patientarmbandet, ja, det skulle jag kanske ha förklarat: Hotellområdet är stort, med olika pooler, restauranger och barer och det där bandet visar att man är hotellgäst, helt enkelt. Fast nog gav det sjukhusvibbar, det gjorde det.

 4. Musikanta skriver:

  OK, jag tänkte ju inte på att ni är ett par högst respektabla damer som naturligtvis inte låter er bjudas på lunch av okända herrar hur som helst.
  Jag tror helt enkelt att ni just har fått meddelande från Skavlan som vill ha er med i sin nästa show. Eva har redan tackat ja. Han har ju fått bannor för att han inte har med tillräckligt med damer. Ni ska få berätta om hur det är att vara författare utan skandaler.

  • Karin skriver:

   Lysande idé! Du kan väl påminna Skavlan, så att han inte glömmer det. Och jag får fundera ut någon lämplig skandal som jag kan ställa till med. För skandalfri kan man väl inte var hos Skavlan. Skulle kännas lite naket. Hmmm…

 5. Fotbad med småfisk! Läskigt! Hoppas resten var skönt!

 6. Kicki skriver:

  Eva säger:
  I morgon är det hemresa
  eller
  jag fick rapport hemifrån, tre dm snö.
  eller
  Men hur kunde du glömma pulverkaffet?

  • Karin skriver:

   Va, säger hon det? Tro henne inte, det är bara villospår!!
   Pulverkaffe fanns av drickbar kvalitet, vi ÄR redan hemma och snön är knappt centimeterdjup (-tunn).

 7. Musikanta skriver:

  Jag antog att ni inte var hemma eftersom ni hade vita armband om handlederna. Det måste ju ha varit någonting som kommit som en väldig överraskning för er i alla fall just då. Om det nu inte var Skavlan så kanske det var ett erbjudande till er att ställa upp i tävlingen Månadens Miss Fuerteventura som Eva genast tackade ja till till Karins förskräckelse…

 8. Hyttfogden skriver:

  – Var la´jag flygbiljetten? undrar Karin. Eva tar det med ro och vet att det ordnar sig.

  30 cm snö är precis vad vi har här på gårn, insnöad och med make och son i New York,
  fast det gör inget, för det är full frys och nån post kommer det säkert inte idag.

 9. Hyttfogden skriver:

  Eller så är det nån sorts snabbyoga som praktiseras.

 10. Kicki skriver:

  Eva talar just om för Karin att hennes väldigt borttappade glasögon inte är så långt borta.
  (hm, vem syftar ”hennes” på in den meningen?)

 11. Kulturchefen skriver:

  Baggis! Karin vill slippa se vad det är som händer och piper förfärat i handen, Eva tar tacksamt möjligheten att titta bort. Framför er står Fuerteventuras svar på Chippendales; i form av ett mariachiband som precis har lyft upp de jättestora gitarrerna som de skyler behagen med, i slutackordet av Viva España.

  Fast första låten de spelade var den här;

  http://www.youtube.com/watch?v=BOwf3TDygkM

 12. Emma skriver:

  Det är säkert någon sorts färgterapi, och just när bilden tas så blundar du för att slippa se en kamoflagemönstrad bild i rött, cerise, turkose och limegrönt…

 13. Malin skriver:

  Ni bevistar en kanarisk bondauktion och har just lagt högsta bud på en aggressiv men söt spansk tjurkalv, vilken ni ömhjärtade som ni är ville rädda från det oblida ödet att sändas till Madrid för att efter träning dödas inför en skrålande publik på en tjurfäktningsarena, när ni plötsligt inser att dyrbara vikttillägg utgår på charterflyget vid hemforslande av ungdomliga nötkreatur.

  • Karin skriver:

   Ja, du vet ju hur det kan bli när auktionshetsen sätter in och man känner att nu GÄLLER det. Ja. Sen kommer de där triviala detaljerna som frakt och sånt. Som sagt.

 14. ByFånen skriver:

  Kolla in bakgrunden, en slät orange historia uppspänd på en stenvägg. Någon ny form av ”green screen” – filmning av något slag ? Måste hitta på synopsis: Svartklädda damer mot en bakgrund av vaddå? Hemskt och härligt? Aha, huvudroller i systrarna Svedendahl på vift. I bakgrunden fullt med boskap och cowboys, snart kommer ädlingen in i bilden, sen blir det inte så ädelt… Jag tror Karin har tittat för mycket på monitorn som avslöjar hur det blir medan Eva i möjligaste mån försöker undvika det. Nej, jag har ingen aaaning. Väntar med spänning på upplösningen

 15. Kicki skriver:

  Sä SG sjuk, det är så tyst?

 16. Hyttfogden skriver:

  SG i USA med son. Mig hemma, måste skotta bort djup snö i morgon.

  • Karin skriver:

   Han visste vad han gjorde när han for iväg! Tapperhetsmedalj borde du ha!

   • Ganska kallt här också. Första lediga dagen idag. Helt oplanerat har vi besökt gammalt kraftverk, Uncle Sams grav och Empire State Tower. I morgon blir det HobbyLobby för att tillfredsställa en viss dams behov och sedan blir det Edisonmuset. Bokat King värsta luxury experience rooms (han snarkar ju :) ) på Waldorf Astoria (dom har parkering). Blir Grand Central Station och Oyster Bar plus en och annan udda attraktion före hemresan. Boston och Museum of Bad Art blev inte av. Nästa gång.

    Jo, jobbet gick bra. Videon kommer på General Electrics hemsida.

    • Karin skriver:

     Och ingen Ginny heller, förmodar jag. Hon var fullt upptagen med att få sitt första barnbarn, så det kanske inte hade funkat, oavsett.

     Att jobbet gick bra kan betyda lite olika saker. Hoppas det bästa.

 17. Kulturchefen skriver:

  Åhå, det får bli ett nytt försök imorgon, då. Jag var heeeelt säker!

  • Karin skriver:

   Ännu har ingen föreslagit det som jag fått som muntlig kommentar och som vid närmre eftertanke verkar vara så uppenbart: att det inte är utanför damtoaletten vi sitter…

 18. Pysseliten skriver:

  Det uppenbara var fötterna i ett akvarium, men kändes plötsligt inte så originellt. Självklart har en naken konstnär precis spatserat in med staffli och penslar framför era ögon. Nu står han där med paletten i högsta hugg och väntar på att krokimodellerna också ska komma i ordning. (Att han också skulle vara naken hade ni förstås inte väntat er)

 19. Musikanta skriver:

  Så här är det naturligtvis. Ryktet har spritt sig över hela Fuerteventura om att tidigare turistguiden Karin befinner sig med sin kompis på ön. Hennes cykeltur till grannstaden har också uppmärksammats liksom hennes stora språkkunskaper. Så nu när prins Charles tillsammans med sin Camilla är på ön inkognito har hon och Eva fått förfrågan om att åka med dem runt ön som tolk och turistguide. Eva ser glad ut, det blir pengar över till mer souvenirer, men Karin kommer på att hon glömt en hel del sedan hon var guide här senast…

  • Karin skriver:

   Pinsamt nära verkligheten det där… Och ändå har jag mig veterligen aldrig berättat om att jag besökte Venedig för första gången i mitt liv som guide för en hel busslast förväntansfulla turister. Det gick väl det också, mest tack vare den duktiga chauffören.

   Charles och Camilla, förresten. Är du säker på att de har ihop det? Jag är inte så bra på kungligheter, men jag trodde hans dam hette något annat.

 20. Musikanta skriver:

  Vad då i så fall? Camilla Parker Bowles hette hon i alla fall innan hon gifte sig med Charles, prince of Wales. Numera är hon duchesse. Men du kan väl säga ”Mam” när du träffar dem.
  Duktiga busschaufförer är ett måste om man ska vara turistguide. I synnerhet om man aldrig varit på den plats man ska guida förut…

Kommentarer är stängda.