Fyra tusen glasögon senare…

återvinningLätt chockad tumlar jag ut i dagsljuset efter att ha försökt få tillbaka mina läsglasögon, som jag förlagt (kan vi väl kalla det?) på bio.

Hur det gick till kan man läsa om här. Det tog några dagar innan gick tillbaka till biografen och frågade om de upptäckt att jag av misstag stoppat i mina läsglasögon i återlämningslådan för 3D- glasögon.

Konstigt nog verkade den hjälpsamma personalen aldrig ha hört talas om problemet förut. Jag är pionjär, tydligen. Och det har ju hunnit gå några dagar sedan jag såg filmen.

”Oj, oj”, sade en vaktmästare bekymrat, ”det är många tusen glasögon sedan, det. Bara över helgen går det åt två, tre tusen par.”

Jag frågade förstås vad de gör med de återlämnade glasögonen och det visar sig att de samlas ihop varje dag, packas i pappkartonger och skickas med lastbil till Tyskland för rengöring och plastning, för att sedan skickas tillbaka igen. En helt ny industri, detta med 3D-glasögontillverkning och en omfattande hantering med transporter, rengöring och inplastning.

Men vänta lite hörni, SÅ viktigt är det väl inte med de där 3D-effekterna. Filmen hade varit precis lika bra ändå. Finns det inte bättre sätt? Om det absolut ska vara 3D kan man väl skaffa sig ett par och sedan återanvända dem?

glasögonsäckNej, jag hittade inte mina läs- glasögon, trots att vi kollade igenom något tusental möjliga glasögon i säckar och kartonger. Troligtvis hann de precis med leveransen till Tyskland i förra veckan.

Jag avbröt letande när jag insåg att de trevliga biografvaktmästarna höll på att missa sin fikarast och lämnade mitt telefonnummer ”ifall glasögonen skulle dyka upp”. Om de gör det lovar jag att rapportera!

lådor

säck2

 

 

Det här inlägget postades i Debatt, film och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Fyra tusen glasögon senare…

 1. Karin skriver:

  En riktigt spännande historia som levererats i dina två senaste inlägg.
  Ser framemot att få ta del av en ev. fortsättning.” Glasögon på utlandsresa ”
  Gissar nog att du inte är den enda som har förväxlat ögon på det sättet.
  Senilsnöre är förstås ett alternativ eller linser.
  Själv gick jag med senilsnöre tidigare när jag såg bättre men nu måste jag ha
  ögonen på mig hela tiden. Nåja, inte när jag sover förstås.
  Lycka till !

  • Karin skriver:

   Tack! Återkommer med ev rapporter om dramats fortsättning. Senilsnöre testade jag för tio år sedan, men det gick inte så bra. De glasögonen hittade jag häromåret när jag röjde på vinden. Jag hade hängt dem på en spik i taket, troligen för att de ramlade av och var i vägen när jag letade i lådorna på vinden. När jag väl hittade dem hade jag liksom växt ur dem. Fel styrka.

 2. Skogsgurra skriver:

  För inte så länge sedan betraktades transport av flaskvatten som höjden av miljöförstöring. Av någon anledning var det bara flaskvatten som sågs som en bov.
  Undrar när 3D-glasögon råkar ut för samma öde?

  • Karin på Pettas skriver:

   Snart, hoppas jag! Fast inte bara transporterna. 3D-glasögon till folket! Så behövs inte allt detta skickande och det skulle inte förvåna mig om den där tyska firmas som står för glasögonrecond i sin tur skickar dem till södra Indien eller nåt. Som den fisk som enligt förpackningen fiskats i Nordatlanten. Det man glömmer berätta är att den varit en sväng i sydostasien för att fileas också.

 3. Nilla skriver:

  Transport till Tyskland för att tvättas! Herregud, vart försvann idén med planhushållning? Får man nästan lust att utbrista.

  Vad gäller fortsättningen så ser jag framförallt fram emot att höra huruvida den trevlige vaktmästaren hör av sig igen. Nu när han fick ditt nummer och allt.

 4. Kultursjefen skriver:

  Trevliga vaktmästare hör av sig – garanterat! Jag hyser gott hopp om återkomst.

 5. Musikanta skriver:

  Helt fantastiskt! Mirren berättade i sin blogg Fussy babies om ett besök på SL:s hittegodsavdelning. Du kan ju läsa det /http://fussybabies.blogspot.se/2013/01/udda-sevardhet-sls-hittegodsavdelning.html och jämföra…
  Ingrid
  PS. Mirren ser fram emot Uggleboken för Casimirs skull, hon blev mycket glad när hon fick höra att jag fick den av dig.

 6. Karin skriver:

  Kul att ugglorna blir uppskattade!

  Och hittegodset ja. Lite trösterikt ändå på något sätt att man inte är ensam om att förlägga saker!

Kommentarer är stängda.