Galleri Fredag: Stor och liten (och medium)

Jag hade tänkt säga pass, denna fredag, eftersom jag inte har någon bild alls som kan illustrera dagen tema, Stor och liten. Men så fick jag en snilleblix, tyckte jag. Stor och liten! Jag har ju ägnat de senaste sex veckorna åt att försöka bli lite mindre. Kanske inte direkt Small (ännu) men åtminstone Medium.

Fast så var det det där med bild. Jag har förstås ingen bild från ”innan” och då det blir ju meningslöst att ta en nu. Ska det vara Stor och liten så ska det. Och är det galleri så är det. Jag blir tvungen att presentera lite nybrutal gallerikonst, nämligen invägningskvittona från gymmet. Rafflande och vackert! Särskilt den högra bilden…

 

 

 

Från  den 19 oktober till den 28 november har jag lyckats få bort 6 kilo. Väldigt nöjd. Fast det är rätt råa besked, det där, om fettmassa och annat.

Viktoria har varit temavärd för november – tack för kluriga och inspirerande teman!  (Och jag ber om ursäkt om jag tolkat temat i friaste laget denna gång!). Övriga fredagsgallerister finns i sidhuvudet under fliken Galleri Fredag.

Det här inlägget postades i fredagstema, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Galleri Fredag: Stor och liten (och medium)

 1. Kicki skriver:

  Strålande, grattis. Om du tänker rama in det högra dokumentet så tänk på att kopiera det först, texten försvinner ju på dom där.
  Synnerligen tankspridd var jag väl på gymet i går, jag glömde att väga mig. och det var kanske lika bra.

  • Karin skriver:

   Tackar! Ja, förstora upp och rama in – lysande idé.

   Det finns två skolor när det gäller vägandet. Den ena säger håll koll hela tiden. Den andra säger att man ska ta det lugnt med vägandet och känna efter i stället. Jag har gått från känna-efter-modellen till frekventare vägning. Främt för att det där med att känna efter inte riktigt funkar när man kör med resår i midjan på de flesta plaggen.

 2. Karin på Pettas skriver:

  Grattis!
  Och fiffigt att använda i dagens tema!
  Jag har ännu inte kommit på vad jag ska bidra med

  • Karin skriver:

   Tusen tack. Jag räknar med att offentliggöranden kan hjälpa mig att hålla koll på vikten. Och det ska bli spännande vad som kommer att presenteras av allt stort och smått på Pettas!

 3. Hyttfogden skriver:

  Vår dotter har ett rörligt arbete. Hon åker stora länshuvudstaden runt och ibland övriga delar av länet och förser firmor och institutioner med växter, drar en tung servicevagn, byter ut, ansar och vattnar. Gångsträckor på mera än en kilometer per dag kan avverkas särskilt inne på gallerior och liknande. Konditionen är god.

  Den 14 oktober for knappen i byxlinningen iväg med en smäll och hon beslöt att bli lite mindre. Inga sliskiga eller alkoholiska drycker, inga mellanmål, äta mera frukt, fil till frukost och för en vecka sedan hade 7 kilo försvunnit. Uppmuntrad av denna framgång beslöt hon att reducera kroppsvolymen med ungefär lika mycket.

  Och ändå har hon aldrig givit intryck av att vara särskilt rund. ”Innafet” kanske som svärmor sade.

  För att åskådlig göra hur mycket som försvunnit fick sonen en stund kånka runt på 2 kg mjöl och en stor påse kattsand.

  • Karin skriver:

   Vilken bravad! Bara så där? Inget särskilt program, ingen stödgrupp, inget gymmande? Det är verkligen imponerande och troligen hållbarare på sikt.

   Bra idé att påminna sig om hur mycket man burit omkring och som man slipper nu. Jag menar, att släpa sex kilo fläsk uppför backen i Urvädersgränd är inte så kul. Men det är ju precis vad jag har gjort.

 4. Hyttfogden skriver:

  Gymmandet = allt travande runt i lokaler med muskelstärkare i form av servicevagn.
  Ja, bara så där utan krusiduller.

  • Karin skriver:

   Strongt. Och när hon har ett så rörligt jobb till vardags, vill det ju till att göra ännu lite mer för att få effekt. ”Innanfet” är ett underbart uttryck, som får ny aktualitet med alla dessa mätmetoder, som kan tala om hur mycket fett som finns inuti kroppen. Ibland undrar jag om man verkligen vill veta allt…

 5. Annika skriver:

  Härligt och grattis!
  Mkt bra tolkning!
  Det är underbart att gå ner i vikt. I know it all too well!!

 6. Skogsgurra skriver:

  Själv är jag inte direkt fet. Men har hört vad jag trodde var en god vän utbrista ”Du är ju överviktig!” Jag förstod så småningom att han kanske hade lite problem med språket (från Norberg, det säger allt) och menade att jag var väldigt viktig. Nöjt nickade jag bifall och sedan tog vi ytterligare en pilsner.

 7. Penny skriver:

  Kreativ tolkning av temat! :-D Och grattis till resultatet!

 8. Annika skriver:

  Jättebra tolkat tycker jag! Och grattis! :-)

Kommentarer är stängda.