Galleri fredag: Laga mat

Viktoria i Florida förser oss med månadens teman för Galleri Fredag. Denna vecka är det: Laga mat. Av skäl som jag tänker berätta om i morgon, har jag valt att kombinera Galleri Fredag med Lördagstemat, som är Projekt. Eftersom fredagsgalleriet helst ska bestå av bild, inte text, så får ni gissa så länge vad denna bild har med matlagning att göra.

Här finns övriga fredagsgallerister:  Desiree i Stockholm, Annika i Washington , Erica i Piteå, Karin på Åland, Fourmom i Stockholm, Victoria i Florida, Marianne i Älmhult, Penny vid Vänern, Annika utanför Umeå, Cecilia i Norge, Olgakatt i Skåne, Anna FT i Stockholm, Channal i Norrköping, Karin i Stockholm, Jagger, Jenny, Nilla, Västmanländskan, Cecilia i England, Christina i Kalifornien, Byfånen, Musikanta, Livsrummet

Det här inlägget postades i fredagstema, historia, Livet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på Galleri fredag: Laga mat

 1. Kicki skriver:

  Inte för att jag ser bilden i Safari men Firefox behagade fungera några minuter och jag funderar på om du betraktar Liptons te som mat?

 2. Karin skriver:

  Inte riktigt. Och detta var inte min jobboutfit när jag när i min ungdom var Liptons-värdinna på en brittisk mässa här i Stockholm. Då var det helgult som gällde och man fick hantera teovana svenskar på engelska, som var det påbjudna arbetsspråket.
  – Lemon or milk, sir?
  – Yes please.
  Eller egentligen så här:
  – Lemon or milk, sir?
  – Va?
  Och när jag försökt detta ett antal gånger övergick jag till svenska
  – Citron eller mjölk till teet?
  – Jatack!

 3. Skogsgurra skriver:

  Environen ser ut att vara medelhavsk. Skuggan tyder på att det kan vara dags för en liten munsbit av något slag. Nära lunch. Skyddsfärgen på kläderna tyder på att det kan vara något saffransaktigt på gång. Slutsats: Du tänker göra en paella.

  • Karin skriver:

   Nej, inte färgkodat denna gång. Och när det gäller geografin kan det där berget vara en ledtråd. Dock säger det inte så mycket om matlagning är jag rädd.

   • Skogsgurra skriver:

    Det har talats mycket om Safari. Det där berget ser ju mäktigt ut. Då har vi att välja mellan Afrika och Indien. Profilen liknar Kilimanjaro. Därifrån till mat är associationerna vingliga. Elefantöra? Brödfruktsmacka? Chokladbollar? Friterade gräshoppor? Eller dito i choklad?
    Det ser ut som du hade kavlat upp ärmarna för en dust med nånting. Kanske en Wildebeest eller Gnu? Och sedan helsteka den till lunch?
    Limpmacka med falukorv?

    • Karin skriver:

     Geografin är som sagt ingen ledtråd. Dock finns en sådan i bilden, på sätt och vis. Och blusen kan man möjligen också använda som vägledning, kanske, kanske…

 4. Annika skriver:

  Saffran, that is my guess.
  ha en fin helg nu!!

 5. Hyttfogden skriver:

  Pumpasoppa är gott!

 6. Kulturchefen skriver:

  Åhå, som att dina ledtrådar skulle vara så mycket lättare?! Nåväl, platsen är Sydafrika. Kopplingen till mat ännu ej etablerad. Snygg som fanken är du oavsett!

  • Karin skriver:

   Man tackar, å sitt yngre jags vägnar! Nej Sydafrika är det inte, men väl Östafrika. Vilket inte har något med matlagandet att göra alls. Tvärtom.

 7. Hyttfogden skriver:

  Är det Taffelberget? Sydafrika med sina holländska rötter skulle kunna erbjuda
  ”hotsput met klapstuck” eller ”uitsmijters”.

  • Karin skriver:

   Det är Kilimanjaro. Eller ”Lilla lysande kullen” som swahiliordet egentligen betyder. Men även om det vore Taffelberget skulle både hotsput met klapstuck och uitsmijters vara bannlysta från projektet, av uppenbara skäl.

 8. Pysseliten skriver:

  Håller med, mycket snygg! Maten är såklart förknippad med muren och en hel hög med kända krösusar.

 9. Kicki skriver:

  Var det då du blev bjuden på stuvad komage och uppfann en egen religion som förbjöd dig att äta inälvsmat?

 10. Kulturchefen skriver:

  Äh, jag gick på skjortan. Rand. Du och jag, Karin, vi är nästan alltid på osamma våglängd.

 11. Pysseliten skriver:

  Nähä, då byter jag taktik och verkligen tittar på bilden, inte tolkar den. Färgen har blivit lite gulblekt efter åren i album och mängden stenar i muren ser ut som runda ärtor. Du har senapsränderna i blusen och gräset är torrt som timjan. Hm. Mja, det är den vegetariska varianten bestämmer jag.

 12. Pysseliten skriver:

  (Kul, SunnySwede har jag följt via en annan blogg tidigare och så dyker hennes teman upp här!)

 13. Pysseliten skriver:

  Hur gör man? Det skulle kanske sparka igång lusten att blogga lite oftare. Apropå mat, som någon annan lagat, så åt jag världens godaste torsk igår! Långt från alla kuster.

  • Karin skriver:

   Torsk… åh, jag minns hur det kan smaka. Skirat smör. Nykokt potatis, lite ärter… Nehej, inga matdrömmar nu.

   Ja, vad kul om du ansluter dig till temabloggarna! Man anmäler sig helt enkelt till jourhavande temavärd. Det finns i det här sammanhanget två möjligheter: Galleri Fredag, som bygger på bilder och Lördagstema som är mer textbaserat. I november är Viktoria (Sunny Swede) Gallerivärd och Livsrummet är Lördagstemavärd. Go for it!

Kommentarer är stängda.