Galleri Fredag: Böcker, böcker

Victoria är temavärd i november för Galleri Fredag och föreslår temat: Böcker, böcker. Ett ständigt aktuellt ämne som jag har behandlat då och då.  I den mån jag kommer ihåg det, lägger jag in bokrelaterade inlägg under kategorifliken, som man hittar i högermarginalen.

Och så här har vi det hemma hos oss…

… nästan. Trångt i hyllorna är det i alla fall, fast det finns ju de som har det värre. Bilden finns i Nationalmuseums fina katalog från utställningen 2008, om att lura ögat. Den är en tapet, som heter Pontus! av Pontus Frankenstein, fotograferad av Ola Bergengren.

Alla andra fredagsgallerister finns i sidhuvudet, under rubriken Galleri Fredag.

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

22 svar på Galleri Fredag: Böcker, böcker

 1. Kicki skriver:

  Jag blev lite fundersam om ni skaffat hund, annars var det sig ju ganska likt, nästan.

  • Karin skriver:

   Visst känner man sig som hemma! Skickligt gjord, men om jag hade varit Pontus Frankenstein (upphovsmannen alltså) så hade jag nog plockat bort den där regnbågsfärgade lilla bokgruppen, för den drar ögonen till sig för den gör att man ser att det finns två sådana och då upptäcker man andra upprepningar och att det är en bild, alltså inte på riktigt.

  • Skogsgurra skriver:

   Ja, jo. Räv har dom ju redan. Ett par stycken, till och med.
   Min främsta invändning är av tryckeriteknisk natur. Som alla vet är mönstervalsen diameter 121 mm, vilket ger 38 cm rapport. Jag kan inte begripa hur Frankenstein fått till den däringa tapeten med den rapporten.

   • Karin skriver:

    Jag undrar om inte motivet har krympts lite. Eller mycket. Jag kollade om det fanns några mått i katalogen, men det gör det inte. Och om tapeten var med på utställningen missade jag den. Enligt katalogtexten är det bokhyllan Billy som fyllt med olika innehåll och fotograferats 26 gånger och sedan sammanfogats till tapet. Mer än så får man inte veta. Originalet kan ses på restaurang Pontus på Brunnsgatan, fortfarande enligt katalogen.

 2. Penny skriver:

  Härlig tapet! Är ert hem i närheten av den så skulle jag trivas hos er! :-)

 3. Musikanta skriver:

  Jag kanske ska klippa ihop alla mina bokhyllebilder och göra en tapet jag också! Fast jag har förstås varken räv eller hund. Mina förrådsbokhyllor är extra farliga eftersom de dessutom är djupare än vanliga…
  Skojig idé i alla fall och rolig länk!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Räv och hund kanske kan ersättas med bilder på barnbarnen uppkurade i hyllorna. Det tror jag skulle bli jättefint! Länken till boklänkarna, förmodar jag att du syftar på. Något att tänka på, kanske? Tänk så skönt att få erkänna sitt bokmissbruk och få stöd från likasinnade…

 4. Visst är det kul med böcker och ibland hamnar det för många i hyllan som man glömmer bort att man hade :) Häftig tapet förresten!

  • Karin skriver:

   Ja, ibland har det faktiskt hänt att jag sorterat in en bok i hyllan och upptäckt att den redan står där! Fast då går det ju vanligtvis att ge bort dubbletten till någon.

 5. Skogsgurra skriver:

  En allmän fråga. Vad är det däringa SAYS?

  • Karin skriver:

   Ja vad kan det vara för slags? Det är mycket som är konstigt här på sidan. Som när jag loggar in för att skriva något, så är det alltid någon Edit som lägger sig i. Ibland har jag ett allvarligt samtal med Dem Det Berör, om man kanske kan ändra på sånt där men de vet inte hur och föreslår att jag ska försöka bortse från besynnerligheter.

   • Skogsgurra skriver:

    Det finns mycket som är svårt att förstå. Den där Edit har jag också träffat på. Hon verkar vara en riktig hoppa.
    En kille som heter General Filur brukade dyka upp rätt så ofta förr i tiden. Då brukade han berätta att han skrev till hårddisken. Det var en tråkig typ. Varje gång han berättade att han skrev till hårddisken brukade jag få problem med datorn. Han verkar ha gått i pension. Har inte sett honom på länge.

    • Karin skriver:

     On the bright side of life kunde jag i går hämta hem en hårddisk, som återuppväckts från de döda. Nu hittar jag massor med bilder, som jag trodde var förlorade för evigt. Visserligen ligger alla i en mapp för ”hemlösa”, men det var inte någon ordning på dem innan heller, så det gör inget.

 6. Annika skriver:

  Bokhyllor har en tendens att bli överfulla…

 7. Härlig tapet, du lurade mig nästan – och jag flinar mitt i novembergnyt åt kommentarerna – de är nästan lika roliga som din text, och länken! Tack för den, delar den på FB

 8. Karin på Pettas skriver:

  Håller med Margaretha,
  kommentarsfältet på din sida brukar vara lika trevligt som inläggen.
  Så ock idag!

  Karin på Pettas

Kommentarer är stängda.