Haspen på!

Om man har en mycket brant sluttande tomt och det hus som innehåller bekvämligheter ligger högst upp i backen och bekvämligheterna dessutom ligger på övervåningen i det huset… då är det lite av en bergsbestigning att gå på toaletten.

– Men det finns väl buskar! säger ni. Jodå, men det är rätt god insyn även från sjön och dessutom är barnbarnen inte alltid med på det där med buskar. Och man kan inte gå på toa med ett barnbarn och lämna de andra nere vid sjön. Så det har blivit många bergsbestigningar med hela flocken. Lösningen fick bli en toalett i källaren, anslutning till tvättstugan. Det är ett rätt trafikerat område. Och då behöver man en hasp.

Den här skönheten hittade jag i Gammelstilla i går. Under Gammelstilladagarna kan man dricka björksavsaft, äta kolbullar, titta på konstutställningar, besöka destilleriet där man producerar Gammelstilla Aquavit (Sveriges minsta destilleri, om man inte räknar med oregistrerade sådana) och så kan man besöka smedjan och få sig en nysmidd hasp, med märlor. Johan heter smeden.

Det här inlägget postades i konst och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Haspen på!

 1. Skogsgurra skriver:

  Åh! Jag ser fram mot ännu en pampig invigning!

  Nu finns blankett och anvisningar för blankettens ifyllande här:
  http://www.gke.org/pub/files/TPH%20Protokoll%20Blankett%201%20faksimil%202012.jpg
  http://www.gke.org/pub/files/TPH%20Anvisningar%20for%20Blankettens%20ifyllande%201%20faksimil%202012.jpg
  http://www.gke.org/pub/files/TPH%20Anvisningar%20for%20Blankettens%20ifyllande%202%20faksimil%202012.jpg

  Det är äldre original med manuellt införda korrigeringar. Nya, mera tidsenliga blanketter är under arbete. Men jag tycker att de här numera drygt tjugoåriga papperen gott kan användas.

  • Karin skriver:

   Jag ska inte avslöja några detaljer i förväg, det spar vi till invigningen, men nog är toalettpappershållarlösningen i fråga mycket ovanlig.

   Den innebär dessutom att jag kan använda en fin liten bunt med z-vikta små ark som jag fått av syrran. En sådan bunt hamnar helt naturligt på utedasset, men den andra kanske skulle göra sig fint i källaren.

 2. Pettas-Karin skriver:

  Bara för den vackra haspens skull kunde jag också använda toan i källaren.
  Så vackert och välgjort smide

 3. Skogsgurra skriver:

  För den som undrar om Travemündeincidenten (omtalas i Anvisningar för blankettens ifyllande) så finns en redogörelse här:
  http://www.gke.org/pub/files/TPH%20Travemundeincidenten.pdf

  När blir invigningen? Vi kan inte missa den. Men vi är ju kattvakt (kom vi just ihåg) en dryg vecka med början den 11 juli. Så allt sådant måste tas senare.

  • Karin skriver:

   Vi kanske försöker pressa in den mellan den 10 och 11 juli? Om inte Ändringskommittén har andra planer. Annars går det bra närhelst det passar. Hämtar upp Ginni i övermorgon och det vore väl på tiden att ni ses!

   • Karin skriver:

    PS Travemünde förbrüllar. Men jag tror att den oinformerade åskådarens version kan ligga nära verkligheten, möjligen bortsett från en liten detalj. Den stressade toabesökaren hann nog aldrig märkta att din öl förblev odrucken.

    • Skogsgurra skriver:

     Det var jag som sprang fram och tillbaka med tiopfennig och rullar. Idioten, alltså.
     Försökte mig på att berätta samma sak ur två perspektiv.

     • Karin skriver:

      Aha! Kan bli så där när man är lite pressad. Hoppas Hyttis tyckte att det var ett rimligt sätt att använda reskassan. Scenen måste ju haft riktigt högt underhållningsvärde

 4. Musikanta skriver:

  Visste inte att du hade ”en hel flock” med barnbarn. Mycket motion för de små i alla fall. De brukar inte ha något emot det. Fin hasp till nya toan! Det är väl den som ska invigas så småningom, antar jag.

  • Karin skriver:

   Fyra stycken barnbarn mellan två och sju år! Känns som många fler ibland, särskilt i riskabla miljöer, som på bryggan. Och för tvååringen blir det kämpigt med de långa backarna och två trappor dessutom. Och det är inte tal om att koordinera toabesöken. ”Ingen annan som ska passa på?” frågar jag när vi kämpat hela vägen upp. Nehej, det är det inte. Och så hela vägen ner igen för att se om det kanske flutit i land några snäckor (vilket det på något mystiskt sätt gör ibland vid vår insjöstrand) och då, efter fem minuter är det dags för nästa…

   Men nu blir det både toa- och haspinvigning vid lämpligt tillfälle.

Kommentarer är stängda.