Hur länge dröjer det innan nästa s-ledare avgår?

Här kan ni se en sensationell beräkning av hur länge det dröjer innan nästa s-ledare kommer att avgå. Det häpnadsväckande resultatet är att hon eller han kommer att lämna sitt uppdrag exakt sex veckor innan sin utnämning.

Hur jag vet det? Jamen hörni, nu är ni väl lite oresonabla. Här har det i tio månader vimlat av anonyma källor i medierna. ”Ledande socialdemokrater” uttalar sig anonymt på löpande band, så varför skulle jag behöva ha någon källa?

Men visst är det märkligt att journalisterna plötsligt tillåts använda oidentifierade källor utan att ifrågasättas. Jag menar: om en verkligt ledande socialdemokrat uttalar sig (tänk Ingvar Carlsson) så vet både journalisten och Carlsson att det inte håller med anonymitet. Reinfeldt eller Borg kan inte heller prata ”off the record”.  Men de senaste månaderna har det vimlat av dessa ”framstående” och anonyma källor i medierna. DET har verkligen gjort mig fundersam.

OK, den som vill veta varifrån jag har uppgifterna om nästa s-ledares livslängd kan ta en titt på hemsidan där man räknar på sådant som vi andra inte har tänkt på att kolla: Vi har räknat på det här.

Man behöver bara se DNs framsida i går för att förstå att det mycket väl kan bli så att nästa s-ledare försvinner innan jobbet börjat. Under en bild av en dyster Juholt står det: ”Nu börjar jakten på nästa partiledare.” Just det, hörntänderna växer på journalisterna och pennorna vässas.

Och så en bild som cirkulerar på nätet. Det där med särskrivning är ju allvarligt, faktiskt.

Det här inlägget postades i Debatt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Hur länge dröjer det innan nästa s-ledare avgår?

 1. Kicki skriver:

  Med din förmåga att skåda framtidens skeenden (nobellpriset i litteratur) så förväntar vi oss ett besked ang partiledare. Vet VU om din verksamhet? De måste ju ha något att rätta sig efter.

  • Karin skriver:

   Det är riktigt pinsamt men jag DRÖMDE faktiskt i natt att jag försökte hjälpa den tilltänkta partiledaren (vars namn jag tyvärr inte kan avslöja) att fly från uppdraget. Tyvärr fastnade vi under en trapp. Rumpan tog liksom emot i alla fall för mig och även för… well, den andra personen, tror jag. Det var väldigt obehagligt att inte kunna röra sig ur fläcken. Då vaknade jag.

  • Cecilia N skriver:

   Jag tänkte preci samma sak.

 2. Musikanta skriver:

  Haha! Observerade att du på ett fint sätt noterar att det heter ”innan” och inte ”före” i detta sammanhang. Vad jag tror i min enfald är att det inte kommer att bli någon partiledare alls i SAP. För VEM skulle ensam vilja utsätta sig för någonting sådant? Kanske en trojka som svurit en ed med blod att hålla samman i vått och torrt och vara lojala mot varandra vad som än händer. Måns, Bill och Bull?

 3. Kicki skriver:

  Funderar på flytta till Norge.

  • Skogsgurra skriver:

   Det är nog lite för tidigt att reagera så drastiskt. Det är inte alls säkert att dom vill ha mig. Fast, å andra sidan, har dom nåt bättre alternativ?
   Kanske lika bra att förbereda en flytt. För säkerhets skull..

   • Karin skriver:

    Män int’ ska du flytta! Det finns ju prejudikat på att man kan bo i Värmland och jobba i Stockholm. Margot Wallström lyckades ju vara kulturminister på distans, så det går nog bra. På den tiden fanns inte ens Skype, men videokonferenserna funkade hyfsat bra.

 4. Kicki skriver:

  Det lär vara lättare att få jobb där och jag har ju bara några dagar kvar.

 5. hyttfogden skriver:

  Jag vill hellre bli hemvärnschef!

 6. Kristina Lejdström skriver:

  Om man får starta från ett kris och bottenläge utan några större förväntningar
  så kan man kanske överraska. Var det inte så att Erlander hade en rejäl uppförsbacke.
  Det var visserligen andra tider då. Bara en kanal på TV men ändå.
  Har du noterat hur störd Reinfeldt är över all uppmärksamhet som sossarna får.
  Allt ljus på S just nu. Det är inte utan att jag känner en viss nyfikenhet över hur
  detta ska gå. Hur många månader och år, ja det är inte lätt att veta.

  • Karin skriver:

   ”Dom kallar mig nolla” sa Erlander ”och det är ju ett bra utgångsläge”. Såg du att Löfvéns mamma försa sig? Rätt gulligt tycker jag, men förvånande att man inte har striktare förhållningsorder till de berörda i en sådan här process. Fast egentligen, vad spelar det för roll om journalisterna luskar ut ”hemligheten” innan den offentliggörs.

Kommentarer är stängda.