Missade kosläppet!

I helgen har det tydligen varit kosläpp som dessutom var koordinerat (ursäkta!) i hela landet. Hur det nu går till med klimatskiftningarna från norr till söder. Glada kor från Bengtsbo på bilden till vänster. Vi hade ingen aning om att detta evenemang ägde rum, förrän efteråt, när vi läste om det i Avesta-tidningen.

Så det blev att plocka fram kort på farmor och hennes kosläpp i stället. Lite oskarpt, men visst ser man hur glad kon är att få komma ut.

Hon hette ”Koa”, tror jag, och bodde i ladugården, som nu är gästrum. Kättingen som hon tjudrades med hänger där fortfarande.

Koa, grisen, hönsen och potatislanden, som sträckte sig över hela tomten, försåg familjen med en stor del av basfödan.

Om man vill leva ett liknande liv idag finns självhushållarkurser att tillgå. Intressanta inblickar i självhushållarens vardag kan man få på bloggen Johan i skogen. Nu är det till exempel rätt tid att plocka björklöven om man vill göra björkte.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Missade kosläppet!

  1. Emma Frost skriver:

    Vilken fantastisk bild på Koa! Jag blir ju alldeles lycklig, dessuto så har jag gått runt och funderat på kor under förmiddagsfikat av den enkla anledningen att jag plötsligt blivit otroligt sugen på kalvdans. Jag måste fråga Johan om det finns några kossor i närheten av Sunne…

  2. Karin skriver:

    Ja, kalvdans! Det var evigheter sedan. Men nu på våren borde det finnas råmjölk, i alla fall om det finns några kor som kalvar. Hallonsylt tror jag det ska vara till. I alla fall i lyxigare sammanhang. Lingon går också bra, men blåbär blir nog lite för lite syrligt. Himlars vad sugen jag blev!

Kommentarer är stängda.