Ni har väl valt sommartema?

Mellan hägg och allt det där som kommer sedan, kan det bli lite glesare med blogginlägg. Men jag kommer nog inte att kunna avhålla mig helt från att dela med mig av odlandet och andra lantliga fröjder. Planer finns. Restaurering av en gammal förfallen paradrabatt, till exempel.

Trädgårdsfirman Plantagen delar frikostigt ut råd till sina kunder. Årets tema är ”Shabby Chick” och det tyckte jag lät väldigt rätt och enkelt att fixa för mig. Det ska vara lite sjavigt, nött och skavt. Som skräddarsytt för våra väl använda miljöer. Men när jag detaljstuderar konceptet inser jag att det innehåller svårbemästrade inslag.

Rosor har inte funkat så bra vid upprepade försök, lavendeln tvärdog och det är glest mellan obeliskerna norr om Dalälven. Så jag släpper nog shabby chick-temat och satsar helhjärtat på shabby shabby i stället.

Vad sägs om en plåtburk med lite kvistar från en omkullfallen hägg, till att börja med?

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Ni har väl valt sommartema?

 1. Kicki skriver:

  Det blir samma gamla tema: Tapper på tundran.

 2. Vackert, och gott kaffe en gång dessutom.

 3. skogsgurra skriver:

  Fantastiskt vacker bild! Tips: ta in den i närmaste bildbehandlingsprogram och kör ’Invert colors’ på den – då blir den jättefin…

  För övrigt är det med sommarens tema som det alltid varit. Det som blev ogjort i fjol blir ogjort även i år. Det är min definition på sommar.

  Kanske jag tar ner vår spjälsäng till ytterdörr och försöker få den lita tätare. Räknar med att spara nåra laxar i minskade uppvärmningskostnader. Ska försöka måla den också och kanske satsar på Chic Chic!

  • Karin skriver:

   Undrar om det inte är något lurt med det där förslaget om inverterade färger. Misstänker att det drar åt lila, där. Och apropå den delen av färgtonkretsen, hur vore det att satsa på chockrosa med en dragning åt gredelint på ytterdörren. So very Chick Chick. Visst skulle det kunna pigga upp?

  • Kicki skriver:

   Vadå bild, det är bara ett frågetecken ju.

   • skogsgurra skriver:

    Lugn! Jag har inte lagt ut nån bild på dörren än. Kanske skulle ta och göra det. Före och efter och så där…

    Bara frågetecken. Jo, det är väl så det kommer att bli. Men sänk inte projektet innan det så att säga självsjunkit.

    BTW, en fallen häggkvist. Inte utan att det ger associationer. Den där popsångerskan (inte Hjördis Brunander) kallades ju för Norsborgsligget innan hon blev religiös.

   • Karin skriver:

    Ja, Kicki, det verkar som om en del bilder inte funkar i alla läsare. Om jag kollar i mobilen blir det frågetecken där också, i stället för bild på hägg i kaffeburk. Och det räcker tydligen inte att minska bilden. Jag sliter med frågan.

    Och Skogsgurra, det där med häggkvisten… på gränsen, på gränsen!

 4. Eva skriver:

  Shabby shabby passar mig bra eller temat ”vi får se vad som växer upp”

  För övrigt har du en utmärkelse att hämta hos mig på Bloggen!

  • Karin skriver:

   Que sera sera… du har verkligen valt det ultimata sommartemat.
   Och tackar så mycket för fin blogg-utmärkelse!

Kommentarer är stängda.