Tolka symboler

Det här är en ganska svårläst skylt, på mer än ett sätt. Man hittar den på en bensinmack i Enköping om man stannar till för att ge bilen en slurk bensin och sig själv en kopp kaffe. När kaffeautomaten laddas om tänds en skylt som visa att man måste vänta. ”Värmer upp”  står det i blänket. Och för att man ska förstå vad som pågår finns där också en bild med en kittel som hänger över en pinnvedsbrasa. Ska det väl föreställa? Det finns en risk att dagens urbana ungdom missar den symbolen. På samma sätt som det kan vara svårt att avläsa varningsskyltarna med en gammaldags grind och ett ånglok. Ute längs landsvägarna kan man fortfarande stöta på dem. Finns sådana skyltar överhuvudtaget med i körkortsboken nuförtiden?

Det här inlägget postades i Att tolka och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.