Grattad

I fredags fick jag ett barnbarn till, nummer sju i ordningen och eventuellt det sista. Men det vet man nu aldrig. Allt gick bra. Dottern och mågen åkte de drygt sju milen till BB i Falun på torsdagen för en koll. Eftersom de två tidigare barnen i den familjen tagit god tid på sig (30 – 48 timmar) tänkte föräldrarna att de skulle åka hem igen på eftermiddagen. Men på BB tyckte de att det var lika bra att de stannade över natten och det var ju tur, för i tretiden satte det igång och halv åtta på morgonen var sjuan född.

Vi satte upp ballonger på verandan inför hemkomsten och nykomlingens storasyster gjorde grattiskort till sin mamma och sin nya lillebror. Hon tyckte att jag också borde gratuleras, så det blev ett kort till mig med.

Uppmärksamma medmänniskor i trakten hade dels noterat att dottern snart skulle ha barn, dels upptäckt ballongerna på verandan, så när jag var och handlade möttes jag av många grattis i affären. Social kontroll av bästa slag!

Med två barn tidigare i familjen tänker man ju att allt som behövs finns på plats, men visst kan det bli aktuellt med kompletteringar. En barnvagn som baxades ut ur boden hade tjänstgjort som hem för några möss och verkade ha passerat sitt bäst-före-datum. Så jag tog en vända till ett pågående loppis i närområdet och hittade både barnvagn och en liten baby-lift, precis lagom för en nyfödd.

Nu tävlar nykomlingens storasyster och storebror om att få hålla sin lillebror. Han verkar gilla lite stoj omkring sig och pappan konstaterar: ”Han har ju hört er kivas och hojta hela tiden i magen, så han känner sig hemma med det!”

Lite fundersam ser han allt ut. Men väldigt fin!

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Grattad

 1. margareta börjesson skriver:

  Grattis – vilken fin liten pojke!

 2. Grattis mormor!
  Sjuan är ju jättesöt och ser riktigt klok ut redan.
  Lycka till med den lille nykomlingen!

  • Karin skriver:

   Tack! En liten filosof, tror vi. Han betraktar omvärlden med fundersam blick och ibland tycker jag mig se ett litet ironiskt leende.

 3. Åke skriver:

  Grattis mormor ! Vad trevligt med så många barnbarn.

  • Karin skriver:

   Tack! Väldigt roligt med alla barnbarnen. Men tror ju att man ska bli lite blasé med tiden, men varje ny människa känns som ett mycket speciellt privilegium.

 4. hyttfogden skriver:

  Det är trevligt tycker jag, att ha barnbarna utspridda rent åldersmässigt för då bir så att säga barnbarnssäsongen förlängd när det finns nya fina så gullungar att gosa med lite då och då. Hur var det nu det står i visan ”… hissa flaggan, fram med vaggan….”
  Så fick du en fin födelsedagspresent i förskott och grattis.

  • Karin skriver:

   Ja, barnaskaran är bra på att leverera barnbarn med jämna mellanrum.
   Födelsedagspresent till mamman i efterskott och till mig i förskott och en trevlig tårtanledning till, precis när hallonen börjar mogna!

   • hyttfogden skriver:

    Suck, hallon, de är underbara. Är det fortfarande så att du plockar dom i sluttningen nedanför Tvåbo? Där gick Greta och jag ibland, somt kom i korgarna, somt kom i munnen ….

    • Karin skriver:

     Allon, allon…! ropade sonen förtjust i treårsåldern och sprang ner i den där sluttningen. Det var verkligen extremt mycket hallon där och på ett ställe var de enormt stora, nästan som plommon. Nu har hallonen migrerat till andra delar av tomten och i den f.d. hallonslänten växer ek och hassel. Och en massa sly.

 5. Christine skriver:

  Väldigt fin!

 6. Brorsdottern skriver:

  Sån liten fining! Vad heter han?

  • Karin skriver:

   Vi vet inte riktigt. Tiago, trodde vi ett tag. Kanske Benji, eller Amit. Eller helt enkelt Teodor?

   • Brorsdottern skriver:

    Teodor heter ju min lilla katt, det är fint!

    • Karin skriver:

     Viss risk för sammanblandning, i så fall … Men jag tror föräldrarna är beredda att ta den risken.

     • Brorsdottern skriver:

      Ja det tycker jag de ska göra! Tror inte risken är så stor…. ” idag tog Teodor en mus” , ”Teodor har börjat med nappflaska ”. De har ju liksom lite olika intressen och liv.

     • Karin skriver:

      Å andra sidan kan de ju sammanfalla ibland:
      Teodor vill absolut sova i min säng.
      Teodor har varit väldigt busig idag.
      Teodor verkar gilla mjölk.
      Teodor har ätit lite dåligt idag.
      Teodor har fångat en fisk!
      Var 17 har Teodor tagit vägen?
      Teodor, klättra genast ner ur trädet!
      Osv

 7. paula i pörtet skriver:

  Grattis till lilla godingen! 7 barnbarn är inte illa! Fast jag leder ändå ligan, för du kan inte hosta upp 3 barnbarnsbarn!
  Hur många barn har gett dig 7 barnbarn? jag har bara en dotter hennes barnafödande är enligt henne over and done, o det är nog lika bra det då hon nu är 46 bast.
  Men, man läser ju nästan dagligen om kändisar som skaffar barn när de är femti+ ???
  Förstår inte hur de orkar?

  • Karin skriver:

   Tack! En riktig liten goding är det.

   OK, du vinner! Mina tre barn har producerat sju barnbarn som är 17, 15, 15 12, 7, 5 och 0 år, så det lär dröja innan jag får barnbarnsbarn. Och just nu säger alla tre barnen att allt det nog är färdigfött för deras del.

   PS. Jag misstänker att de där 50+personerna som skaffar barn har en stab med tjänstefolk som backar upp vardagen.

Kommentarer är stängda.