Välj en annan väg!

Den här dagen har varit fylld av annat än akvarellmålande.

Jag har hunnit med en tur till stan, jag har ätit räksallad  med en kompis i Vitabergsparken, jag har fått håret klippt av en utomhusfrisör, jag har varit på badutflykt och jag har blivit bjuden på trädgårdsmiddag.

Jag hann också med en  promenad genom prunkande koloniträdgårdar, där jag hittade den här vackra vita rosen och så mycket blomsterprakt att mitt kameraminne sa stopp. Men en grupp vallmo orkade den i alla fall med.Så dagens akvarell får därför bli en bearbetning av ett välbekant motiv, Slusseneländet. Jag måste ju varna fiskargubben och hans besättning så att dom inte försöker slussa där när dom kommer fram till Stockholm. Slussenslussen är stängd.

Det här är ungefär hur Slussen ser ut. Där ska man inte vara med båt. Det är Hammarbyslussen som gäller. För slussa måste dom ju, eftersom fiskargubben helst håller till på Söder Mälarstrand när han är i stan.

Det här inlägget postades i Fiskargubben, Slussen, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Välj en annan väg!

 1. Staffan skriver:

  Nu blir jag imponerad. Vilken fullträff. Stämning, djup, liv och ”det” – som inte går att hitta ord på.

  Din bästa akvarell hittills – av dem jag har sett. ;)

  • Karin skriver:

   Tackar! Det är lite åt det där hållet jag strävar, men fastnar lätt i att bli ”duktig” på att avbilda. Kämpar vidare …

 2. skogsgurra skriver:

  ”Där ska man inte vara med båt”
  Sant. Och ännu mindre med bil.

  Beträffande ”guldbron” så var det ett bra drag att antyda att den inte blev så lyckad genom att låta den vaporiseras och ligga som en otäck gyllene metallånga över stackars Slussen.

  • Karin skriver:

   ”’Där ska man inte vara med båt’
   Sant. Och ännu mindre med bil.”

   Sant. Där ska man nog helst inte vara överhuvudtaget.
   Och ”guldbron” förbigår jag gärna med tystnad, dvs gör den osynlig.

Kommentarer är stängda.