Och akvarellandet då?

Och hur går det med akvarellmålandet då? Joråvars, lite framsteg och lite fallgropar har jag väl klarat av hittills under året. Den här målningen får till exempel godkänt av Arga Akvarellisten.

Jag tror att den heter ”Är vi inte framme snart?”

Den här är däremot mer problematisk. Det är sällan – så gott som aldrig – som jag målar blommor och jag inser att det är något jag borde träna mer på.

”Vad är detta”, undrar Arga Akvarellisten. ”Missväxta pingisracket? Eller är det så att det ska föreställa tulpaner? I så fall kan det vara bra att studera några sådana i verkligheten först och sedan måla av dem så att de får lite volym. De flesta tulpanerna på den här målningen ser platta ut och är alla målade i samma form och vinkel. Mer variation, please! Framifrån, snett bakifrån, halvvissen … Stjälkarna är för klena. Och det där bladet längst fram är för dominerande. Det liksom stjäl showen för de andra.

Jahapp, då får jag väl köpa mig en bukett tulpaner då. Vad trevligt!

Det här inlägget postades i Arga akvarellisten, Att måla och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Och akvarellandet då?

 1. Karin Eklund skriver:

  Arga akvarellisten godkände den första målningen, tack och lov. Den är ju toppen! Med beröm godkänd många gånger om.
  Håller till viss del med den arga A om blombuketten. Buketten är fin med någon ny spännande hybridtulpan, men om avsikten var den där lite knubbigare varianten så ….
  Det är väl jättebra att ha en orsak att köpa sig en bukett tulpaner den här årstiden? Jag gillar bladet som stjäl showen. Lite sturskt.

  • Karin skriver:

   Tack Karin! Ja, det där skyfallet blev inte så dumt. Lite svårt att få till en bra bild av den akvarellen – i verkligheten är regnhimlen inte fullt så randig, men det gör inte så mycket. Och tulpanerna, ja. Lite för stelt tycker jag och som sagt, för platta. Det ”sturska” bladet skulle fungera om hela buketten var lite rufsigare och livligare… Men det är bara att bryta ihop och gå vidare!

 2. margareta börjesson skriver:

  Mera tulpaner, andra tulpaner, knubbiga tulpaner. Dina bilar i oväder är väldigt fina!

 3. skogsgurra skriver:

  Fy så hemska dom ser ut. Inte så att jag kan bättre – men att DU skulle tota ihop nåt sånt! Jag tror att vi kan vara överens om att det finns stor utvecklingspotential inom tulipanagebisset.

 4. Musikanta skriver:

  Den första akvarellen är helt underbar. Jag tycker inte att bladet stör – men som du själv skriver, du kanske ska försöka måla efter ”levande modell” nästa gång :-). Bladen är jättefina och du kunde väl målat i stjälkarna lite, eller?
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Tack! Regnbilden är jag rätt nöjd med.

   Tulpanerna ser jag som övningsexempel och den får vara som den är. Men eftersom baksidan ser OK ut blir det nog en ny akvarell där.

Kommentarer är stängda.