Vart är vi på väg?

Nytt år, nya okända vägar som väntar. Fast just den här är inte så okänd, det är vägen mellan Avesta och Krylbo och där framme bortom kröken finns Krylbo station där man kan hoppa på tåget till Stockholm. Jag brukar ställa bilen i ett garage i Avesta och ta bussen till Krylbo när jag ska vidare med tåg till Stockholm. Sen sitter jag på tåget och ser ut över landskapet och tänker att det är ju väldigt skönt att slippa köra, särskilt när det är mörkt, halt, moddigt eller regnigt.

Men nyårsdagens busstidtabeller var tämligen glesa och svårtolkade. Innan jag hann göra något så dumt som att ringa efter en taxi kom jag ihåg mitt nyårslöfte: minst en halvtimmes promenad varje dag. Från garaget till stationen tar det 27 minuter om man går fort. Idag tog jag det lite lugnt så det blev drygt 30 minuter. Packningen är inget problem, för den består i stort sett bara av datorn, som får plats i min minimala ryggsäck.

Nu får vi se vart det bär hän med detta år. Hoppas det blir bra för er alla!

Det här inlägget postades i Att resa, Livet, Träning, Tur, vikten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vart är vi på väg?

 1. Musikanta skriver:

  Mycket klokt gjort att åka buss och tåg i stället för att köra bil. Det är bra mycket skönare att åka buss än att åka bil vare sig det är vinter eller sommar, även om man som jag har chaufför. På bussen slipper jag sitta på helspänn och kan ägna mig åt att läsa en bok i lugn och ro. Till jul var vi tyvärr tvungna att åka bil upp till Stockholm eftersom vi hade ganska mycket bagage med oss, julklappar och annat.
  Jag försöker också promenera en halvtimme per dag, men gråvädret med duggregn lockade inte idag.
  Önskar dig ett Gott Nytt År med många trevliga upplevelser!
  Kram från Ingrid

  • Karin skriver:

   Visst är det vilsamt med allmänna kommunikationer! Och för mig blev ju promenaden av i går, tror att vädret inte var så lockande. Annars hade jag ju missat tåget. Men bussresorna mellan Krylbo och Avesta är också intressanta – ofta hinner man byta några ord med andra passagerare, få reda på lite nyheter och skvaller från bygden, särskilt om det är en buss som tar några extra omvägar, vilket händer. Men nu ska jag ta mig samman och ta dagens promenad, så att jag inte bryter den ”vana” som jag startade i går!

   Kram och detsamma Ingrid!

 2. Karin Eklund skriver:

  Klokt! Jag skulle mera än gärna göra likadant om vi hade kommunikationer till det men icke det, så det blir bilen.
  Tjusig bild, rimfrostig och fin.
  Ja, nu får vi se vart det bär hän. Lite spännande är det som alltid.
  Önskar dig allt gott!

  • Karin skriver:

   Tack Karin och detsamma!
   När det inte finns allmänna kommunikationer är ju bilen en välsignelse! Och, för kortare avstånd, elcykeln! Den har gjort att jag uträttar många fler ärenden per cykel i stället för med bilen, när jag är på landet.

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Vilket trevligt och klokt nyårslöfte :-) Det är faktiskt inte så långt mellan Avesta Krylbo som man kan tro. Åtminstone inte enkel promenad. Tur och retur känns lite tuffare. Men promenadvägen är fin och ännu finare är det förstås om man tar älvpromenaden, men då tar det nog lite längre tid!

  • Karin skriver:

   Egentligen är det ju bara att knalla över ett gärde. Jag har bilen vid Bergsnäs, alltså åt Krylbohållet i Avesta, så det går rätt bra att gå. Och när jag väl organiserat mitt liv så att jag inte behöver ha mer än handväskan med mig kanske Dalatrafik får klara sig utan mig som passagerare. Men visst är det URDUMT att buss 31 inte kör till Krylbo station längre. Det var liksom det jag hade räknat med när jag hyrde garage i Avesta. Antag att jag kommer med barnvagn (osannolikt), eller i rullstol (vem vet), hur har dom då tänkt sig att man ska ta sig över Hästbron till nya hållplatsen vid Krylbo västra? Grrrr… Funderar på att skriva mitt livs första insändare!

 4. Nilla skriver:

  Tåg är bäst! Så vilsamt och mysigt.

  God fortsättning! (vart än det bär hän :)

 5. Olgakatt skriver:

  Fram till för några år sen hade vi en busshållplats 500 m bort med massor av hållplatser på väg till stan. Den hade dock rätt gles tidtabell så alla med bil struntade ju i att åka med den så då las linjen ner. Nu har vi ingen buss alls men tåg en gång i timmen 3 km bort från oss och inga hållplatser på vägen till stan. Och Skånetrafiken skryter om hur bra kollektivtrafik vi har samt höjer priset rejält för oss som inte bor i sydvästhörnet. Tänk, när SJ hade principen att göra Sverige ”rundare”!

  • Karin skriver:

   Jag överväger som sagt mitt livs första insändare till Avestatidningen. Här har jag byggt min planering på bussturer från station till garage, mycket smidigt. Men så LÄGGER DE OM bussturen så att man ska klättra över en hög bro (jättehöga trappor) över hela rangerbangården till västra sidan av Krylbo. Skälet uppges vara… nej, det är så dumt så änglarna gråter och svårt att förklara utan karta. Men jag lovar: argumenten håller inte!

Kommentarer är stängda.