En sån där dag…

Det har varit lite körigt, trots sommarstiltjen. Uppgifterna hopar sig: tanka bilen, slänga de värsta antikviteterna i frysen, vattna blommor, klippa gräs, eller se till att någon annan gör det, och så var det dags att tvätta några omgångar lakan i stan. Just som jag slog igen dörren till tvättstugan såg jag det tilltufsade meddelandet som jag slarvläst innan jag började tvätta.

Vad var det nu igen som det stod där, månne? Jo, något om att det var viktigt att inte stänga dörren. LÅSET TRASIGT!!!

Jahaja, det var det ju. Eller bortskruvat, snarare. Men man har väl seglat. Det här är numera en situation som jag behärskar väl. Framförallt om jag befinner mig på rätt sida om dörren. Hur det hade gått om jag smällt igen dörren när jag var inne i tvättstugan utan mobil och vettiga verktyg vete sjuttsingen.

Så nu förnyar jag mina förmaningar från förr:

Gå aldrig in i ett rum som saknar dörrhandtag utan mobil och verktygslåda.

Gå inte heller in i någon tvättstuga eller liknande plats som har ett trasigt eller obefintligt lås utan att ta med mobil och verktygslåda! Lova det!

Visst är det bra att ha med tvättmedel, mm med sig till tvättstugan, men se framförallt till att ha med en rejäl skruvmejsel!

Det här inlägget postades i Livet, Tur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 svar på En sån där dag…

 1. kicki skriver:

  Usch så nervöst, men du kom ju uppenbarligen ut. Eller?

  • LupusLupus99 skriver:

   Karin stängde igen dörren på väg ut tolkar jag det som.

  • Karin skriver:

   Jo jag kom ut, men det var lite knixigare med tvätten som var inlåst. Det handlade om i stort sett hela lakansförrådet, samtidigt som jag väntade ett ospecificerat antal övernattare. Men med en rejäl skruvmejsel kan man forcera de mest motspänstiga lås, har jag upptäckt.

 2. Pysseliten skriver:

  Vardagsspänning minsann! Jag har nyttjat en tvättstuga där stora spindlar var näst största hotet, det största var att ta fel tvättid, eftersom vi delade den med Joacims bror och far, som alla tre skrev saamma efternamn på bokningslistan med samma krattiga handstil.
  Bra idé med verktygslådan, men jag undrar om inte ett permanent verktygsbälte skulle vara en bra grej?

  • Skogsgurra skriver:

   Pysse, vi har verktygsbälten som blev över när SAAB stängde i Trollhättan. Lotten har redan ett. Kan fixa vid tillfälle, som kanske kommer snart.

   Men det var inte detta vi skulle tala om. Det var om tjejen själv – Anna Not On (eller om det är Not-ton?) Music.

   Hon och hennes kompisar i Bas Fiol och Flöjt körde en föreställning i Hörkens kyrka ikväll. Passar på att framföra ett tack från lokalbefolkningen. Det var mycket uppskattat.

   Och eftersom jag tyckte att det var skoj att lyssna på dem och gärna ville ha ett extranummer så gastade ja ”Kör Avestaforsens brus!” Och då gjorde dom det – inte ens a prima vista utan ingen vista alls. Verkade som om dom gjort det förr.

   • Karin skriver:

    Oooh Pysse, det kallar jag brinkmanship och vardagsedge!
    Samma efternamn x 3. Känns riskabelt!

   • Karin skriver:

    SG. Vad kul att du prickade in en Bas Fiol och Flöjt-konsert! Hoppas kunna hitta något i Avestatrakten när jag är där.

   • Anna/notonmusic skriver:

    Hej där! Tack själv, Hörkens kyrka med härlig publik var fantastiskt roligt att spela i! Och vi blev så glada när du gastade ”Avestaforsens Brus” eftersom Lene hade arrat den just inför denna sommar när vi har gjort gästspel på lite längre håll än vanligt! Så tack för det :-)

  • Karin skriver:

   Min axelväska för tvättstugebruk brukar innehålla nycklarna till tvättstugan, till källarförrådet och till grovsoprummet (ifall jag skulle få nåt infall och hämta något från mellanförvaringen, när jag ändå är i närheten, varvid jag oftast inser att det inte är något att spara) och mobilen. Numera har jag kompletterat med en mycket kraftig skruvmejsel (dimensioner som en konduktörsnyckel), en morakniv och reservproviant. Vatten finns i tvättstugan. Tvättkorgen innehåller däremot fortfarande bara tvätt och tvättmedel.

 3. LupusLupus99 skriver:

  Vi hade lite problem med vår tvättstuga efter att den hade blivit renoverad.
  Den fick ett elektroniskt bokningssystem och den nya dörren var då
  svår att få upp. Det är dock ordnat nu.

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Nyfiken som jag är backade jag till ditt länkade tidigare inlägg! Vilken historia! Men god sås reder sig själv som min salig svärmor brukade säga!

  En inhyrd musiker och god vän råkade ut för detta när vi spelade in en av våra cd-skivor. Han övernattade i studion där det fanns en toalett som man måste ta med sig handtaget in för att använda det när man är klar och går ut. Han glömde ta med sig handtaget in och blev därmed inlåst i en pytteliten toalett där man definitivt inte kan sträcka ut sig på golvet och övernatta, MEN han hade med sig mobilen. Ringde mig som sömndrucket bara tryckte bort honom för vad kunde han vilja mig mitt i natten, felringning förstås. Som tur var var inte gubben lika kallsinnig utan svarade och kunde åka ner till studion och släppa ut den stackars studiomusikern!

  • Karin skriver:

   Jösses vilket spännande studiotoalettdörrsarrangemang! Har det verkligen bara varit en inlåsningsincident?

 5. Musikanta skriver:

  Jag har som väl är ingen tvättstuga att behöva gå till men jag går inte ens ut och hämtar tidningen på morgonen (om jag är ensam hemma) utan att ta med mig husnycklarna. Ytterdörren KAN gå i baklås även om den aldrig har gjort det. I vårt fall är det fråga om att bli utelåst eftersom man låser utifrån. Men, det är klart, man borde inte behöva verktygslåda för att komma in i sin tvättstuga. Om man tar med sig mobilen bör den också vara laddad…
  Kram från Ingrid

 6. LupusLupus99 skriver:

  Jag såg den här bildentwitter. :)

 7. Karin Eklund skriver:

  Ja, vad vore livet utan en rejäl skruvmejsel? Eller en skifttång?
  Tur att jag inte kan låsa in mig i min tvättstuga för jag har aldrig ordning på var jag har mobilen eller laddaren.
  Lev väl på andra sidan Ålands hav!

  • Karin skriver:

   Vad bra att du inte kan låsa in dig i tvättstugan. Det räcker så bra med alla andra inlåsningsmöjligheter. Jag har lyckats låsa in mig i lägenheten i stan och i ett av husen på landet och var väldigt nära att låsa in mig i tvättstugan också.

   Lev väl du också på din fina ö!

 8. LupusLupus99 skriver:

  On a day like this helt enkelt.

Kommentarer är stängda.