Försummade teman

Det har varit lite si och så på sista tiden med lördagstemaskrivandet (det som numera är veckoteman). Denna månad har Birgitta på Lidingö föreslagit följande teman: Gult, Skor, Motion och Djur. Jag får försöka komma i fatt så gott det går.

Gult, tänker jag och funderar på om jag har någon gul akvarell att visa. Nej, det har jag nog inte. Jag hoppas kunna komma igång med akvarellmålandet på allvar igen, men det är inte lika roligt när jag inte har Redaktörn’s uppskattande kommentarer att se fram mot. Han var bra på att se bristerna i mina målningar, men alltid i grunden positiv och uppmuntrande. Dessutom tyckte han om när jag målade. ”Det är så rogivande när du sitter där med dina målningar”, sa han. ”Motsvarar ungefär en näve morfintabletter!”

Till påsk åkte färgerna i alla fall fram för lite påskpynttillverkning. Och då blev det ju en hel del gult.

På temana Skor och Motion har jag inte så mycket mer att komma med än att de hör ihop. Utan bra skor blir det ingen vidare motion och den bästa motionen är och förblir långpromenader. Kanske en gul sko till motionspromenaden? Jag har inte testat just denna sko, tyckte bara det var kul att att fånga tre teman i ett.

Här finns de övriga som är med i temaskrivargruppen: Anna Ankis bildblogg   Jordgubbar och bubbel  Livsrummet  Musikanta Pettaskarin  Tove Olberg olgakatt Min natur  Paula  Pensionären på ön  Vonnevardag Nästa vecka är temat alltså Djur.

Det här inlägget postades i Att måla, färg, Lördagstema, Träning. Bokmärk permalänken.

22 svar på Försummade teman

 1. Karin Eklund skriver:

  Underbar replik av din Redaktörn: ”Motsvarar ungefär en näve morfintabletter!”
  Det är kärlek det!

  Och du fick ihop tre teman på en och samma gång. Tummen upp!
  Vi är bara några få aktiva just nu, alla har fullt upp med sina liv på olika sätt och vis.

  • Karin skriver:

   Visst är det intressant att akvarellandet fungerade fint som lugnande medel både för mig som målade och för Redaktörn som bara satt i samma rum.

   Temaskrivandet tenderar att ebba ut när odlingssäsongen sätter in. Vi kanske skulle växla över till trädgårdsteman! Men visst är det intressant att denna grupp (i olika konstellationer) har hållit igång i tio år, om jag inte minns fel.

 2. Musikanta skriver:

  Jag önskar att jag hade fått ihop fyra teman på en gång eftersom jag också sorgligt försummat rubrikerna den här månaden. Jag har ju fullt upp med min Frankrikeresa innan jag glömmer bort den.
  Det här inlägget av dig är otroligt i sin koncentration! Här fick du med ALLT väsentligt – gult, skor och motion. Inte illa!
  Kram från Ingrid som inte har tid att måla just nu.

  • Karin skriver:

   Tack Ingrid!

   Din Frankrikeresa verkar ha varit mycket innehållsrik, så jag förstår om den tar upp ditt bloggskrivande ett tag framöver.

 3. LupusLupus99 skriver:

  Det finns både positivt negativt att säga om gult, t ex tussilago och maskrosor. ;)

 4. Paula skriver:

  Jag knaprar också på målningar, nej jag menar att jag målar istället för att knapra på morfintabletter. Allt det onda kroppen känner lägger sig längst bort i skallen och det är så skönt en stund. Men jag kan inte måla egentligen. Eller så kan man säga att alla kan…
  Motionsrubriken har jag inte kommit till ännu, men det är ju ett par dagar kvar på veckan. Hoppas du får en skön vårhelg…

  • Karin skriver:

   Heja Paula! Jag tror att det där med att måla finns som ett behov hos alla och det är bra om man bara kan hålla på utan prestationskrav eller funderingar om hur ”bra” det är. Det verkar ju som om mänskligheten alltid hållit på och avbildat och dekorerat. Vi behöver sånt, det tror jag.

 5. Pysseliten skriver:

  Gul är en svår förg att använda, ändå älskar jag gult. Det är min favoritfärg. Inte en enda gul inredningsartiralj har jag och bara ett fåtal gula plagg. Jag kan förstå att Redaktörn gillade när du målade, andras aktivitet är verkligen rogivande. Jag älskar när någon förbarmar sig över pianot och plånkar lite. Annars är det nog mest jag som står för pysslandet.

  • Karin skriver:

   Gult är så soligt och glatt. Jag har nog inte heller så mycket gult här hemma, men när jag lägger på en klargul duk till påsk lyser rummet verkligen upp.

   Den där stillsamma koncentrationen som pysslande kan innebära (och dit kan man nog räkna akvarellmålandet också) är klart smittsam. Jag minns när jag vikarierade som bildlärare och lyckades få hela klassen att komma igång med något. Den där tysta fliten när en hel klass håller på med något… I love it!

 6. kicki skriver:

  Någon gång i tiden hade jag en gul period, den gick nog över till orange se tror jag. Jag tror du har målat en bild med gult solljus, den var ju inte gul men det syntes att det var gult solljus liksom, om du hajjar

  Någon annans stillsamma koncentrerade aktivitet är tydligen lugnande. Behöver man sinnesfrid och stilla ro kan man börja spinna garn och folk i närheten somnar stilla då.

  • Karin skriver:

   Kan det vara den där ”tavlan” som består av en bit gammalt lakan som jag strök av penslarna på och vår far ansåg att det var ett konstverk och ramade in? Möjligen. Eller nåt jag glömt.

   Spinna låter ju rofyllt. Sånt som katter också gör.

 7. Så skönt för dig att du orkat komma igång med bloggandet, trots saknaden. Så fin kombination du har gjort.
  Hälsningar
  Birgitta

 8. Yvonne Käll skriver:

  ”En näve morfintabletter” hihi det var lite roligt och faktiskt träffande. Det är rogivande att sitta och måla men tyvärr har jag rakt ingen talang så trots flera kurser så blir mina alster bara skräp. Men jag märkte i allafall att tiden flög iväg och rogivande var det att hålla på. Man tänker inte på annat just då. Numer målar jag rakt inte alls, tycker jag måste hitta hål med flera timmar för att det ska vara nån idé att plocka fram allt. Annat vore det om jag hade en fast målarplats här hemma, då skulle jag nog sätta mig lite oftare.

  Apropå våra temabloggar (lördagsblogg) så har jag beslutat för ett tag sedan att gå ur gruppen därför att mina uppdrag som fritidspolitiker börjar ta så mycket tid så jag kommer fortsättningsvis bara blogga typ dagbok. Men hoppas ni alla vill titta in till mig i allafall och kommentera ibland. Så du kan alltså ta bort mig ifrån temalistan.

  Ha det så bra! Kram.

  • Karin skriver:

   Tack Yvonne!
   Ja, det är ofta så att man vill ha lite gott om tid runt målandet. Men det fina med akvarell är ju att det kräver få förberedelser och är lätt att avbryta. I alla fall någorlunda. Så varför inte plocka fram lite färger och leka lite. Roligt och rogivande.

   Vi får se hur det blir med temabloggandet till hösten. Om vi kan ta nya tag…

 9. LupusLupus99 skriver:

  Här är ett tips till Mormor Karin. Slime!
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/slajmboom-i-sverige

  • Karin skriver:

   Mnjae – ska nog försöka på egen hand i så fall först innan jag släpper loss barnbarnen med sånt. Köpeslajmen har lämnat sina spår i inredningen, både här och där.

 10. Barbro A skriver:

  En varm, gul tanke till dig Karin!

  • Karin skriver:

   Tack Barbro! Varma tankar tillbaka till dig!
   Och förresten, slår det mig nu, jag måste kolla DELS hemsida och se hur det går med förnyelsen. Vet du något?

 11. Barbro A skriver:

  Nej jag vet ingenting. Jag loggade in och la VB och årsmötesprotokollet på interna sidan häromdagen. Då tänkte jag i samma veva ta bort min e-postadress på första sidan, men den var redan borttagen. Även Per-Erics, annars inget nytt vad jag kunde se. Jag ska försöka få lämna ifrån mig alla pärmar någon dag. Troligen kommer de att förvaras i Parnass magasin.

Kommentarer är stängda.