Lika förvånad varje år

DSCN1946Höstanemonerna verkar lika rundögt förvånade varje år: ”Va!? Är vi redan här?”

Jag känner likadant. Man borde döpa om dem till augustianemoner, åtminstone, för augusti är ju en sommarmånad, eller hur? Särskilt i år. DSCN1952

Det här inlägget postades i Att odla, Livet. Bokmärk permalänken.

16 svar på Lika förvånad varje år

 1. HeLena skriver:

  Höst!? VA??? nej nej nej! i det bestämdaste NEJ!
  Jag har ju födelsedag i augusti, har alltid varit på sommaren! så det så!!
  men nog är det lite höstligt i luften? Den där varma ljumma jordade värmen har inte infunnit sig i år. Men nu är det skönt!

  • Karin skriver:

   Hej på dej, lejonkollega! För de flesta som är födda i augusti är födda i lejonets tecken, tror jag.

   Klart att vår födelsedagsmånad är en sommarmånad. Vilket bland annat bevisas av att merparten av månaden består av SOMMARlov. Eller gjorde i alla fall när jag gick i skolan.

 2. Karin på Pettas skriver:

  Höstanemoner är vackra. Här måste införskaffas sådana
  Ja, det är så man känner igen årstidernas växling. Plötsligt
  så finns de där alla höstkändisar.
  Men lite sommar har vi nog kvar ännu…

  • Karin skriver:

   Kom hit vettja och få dig några höstanemonplantor! Som tack för de fina stockrosorna som blommar lika fint i år! Måste lägga upp några bilder på dem här på bloggen!

 3. Agneta skriver:

  Jag har precis tillbringat en soligt sommarskön vecka i Gränna, dels i en sagolik gammal trädgård där, dels på små utflykter i omgivningen. I trädgården var krusbären som bäst, men det gick också fortfarande att mumsa på hallon och de bigaråer kajorna inte kommit åt. Vid skogspromenad uppe på Grännaberget klack det till i hjärtat: Ljungen blommade! Barndomens och uppväxtens första tecken på att sommaren gick mot sitt slut och att snart skulle sommarlandet bytas mot staden och skolbänken.

  • Karin skriver:

   Ja ljungen! En höstmarkör om något. Men jag måste nog ge mig ut i skogen för att hitta blommande ljung.

   Trots sommarvärmen var det lite, lite kallare i vattnet idag i vår sjö. Hösten kryper allt närmre…

 4. Eva Swedenmark skriver:

  Vilken ljuvlig augustimånad! Men nu vänder jag in till stan när kvällarna blir mörka

  • Karin skriver:

   Ja, augusti gör att man förlåter resten av sommaren! Jag kommer nog att minnas sommaren 2015 som ovanligt varm och solig!

 5. Anna/notonmusic skriver:

  Även jag njuter av sommaren som kom i sista minuten, men morgnarna avslöjar att det är höst… dimman, den lite råa svala luften och så att jobbet väntar förstås. Men frågan är om inte sensommarblommorna – de som blommar i augusti september – är de allra vackraste blommorna? Ha en fin sensommarhelg – för man kan väl leka att det fortfarande är sommar :-)

  • Karin skriver:

   Det ÄR fortfarande sommar! Augusti är en sommarmånad, basta!
   Men visst kyler nätterna ner sjön och visst känns det att det nog blir höst i år också. Vilket också är helt OK. Jag gillar hösten, men den ska veta sin plats och inte tjuvstarta. Och egentligen gillar jag vintern också, men det finns ett par månader som jag gärna skulle vilja stryka ur almanackan. Från ungefär mitten av november till mitten av december och sedan februari. Resten är trevligt och variationen mellan vinter och sommar piggar upp.

 6. Jo, augusti har varit fin. Igår hade vi 20 grader i Vätternhavet och det hör inte till vanligheterna. Men höstanemoner är inte min cup of tea.

 7. Pysseliten skriver:

  Håller med! Jag har en tuva som jobbar sig upp, starkare och högre vare år. En söt liten favorit. TACK för igår! En riktigt härlig sensommardag med ljuva bad och somrigt umgänge. Vi såg tre älgar, två hägrar och ett rådjur på hemvägen. Trollsk vit dimma över fälten och ”finvägen” genom Gysinge över forsen.
  Imorgon börjar alla ungdomar i huset i sina respektive skolor, det känns lite höstigt.

  • Karin skriver:

   Visst var det en härlig baddag, kul att ni kom! Och så fick ni lite viltsafari på det, det var värst!

   Skolstart är onekligen lite höstaktigt! Ska bli spännande att få rapporter från Wik så småningom.

 8. Musikanta skriver:

  En underbar bild verkligen! För min del finns här vare sig höstanemoner eller stockrosor. Men mina tagetes i blomlådorna har överlevt i alla fall. Till min förvåning också.
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Tagetes är tuffingar och lär ska hålla diverse ohyra borta. Fast för syrran blev det visst tvärtom, all slags kryp flockades kring tagetesplantorna som hon satt för att skrämma bort dem!

Kommentarer är stängda.