T(h)ank you!

oljetanken - version 2Tankprojektet fortskrider. Tanken med tanken var att den skulle baxas ut ur källaren, sedan den gjort sitt. Men tanken kom på andra tankar och satte sig på tvären.

Vi borde ha anat oråd när vi såg skrapmärkena på tanksidan. Den måste ha pressat sig in genom dörren utan den där ditsvetsade inspektionsluckan som lägger till ett par centimeter på bredden.

Alltså måste luckan väck. Då stämde måtten precis med dörröppningens, i alla fall om man häktade av källardörren.

Men när luckan var bortsågad visade det sig vara svårt att få ut tanken ändå. Troligen sattes den in före rördragningarna i det strategiska hörnet mitt för dörren. Det innebar att tanken hamnade precis så mycket på sniskan att det inte gick att få ut den. Så det blev till att tänka om. Storfiskarn (aka Pensionären) och syrran stod som vanligt för mesta jobbet. Sonen inkallades för vissa strategiska moment. Barnbarnen hölls på lagom avstånd av farmor.

”Om källarhörnet djävlas”, sa Storfiskarn ”då får vi väl såga av motsvarande hörn på tanken.” Och så gjorde han det. Syrran och sonen klättrade in genom källarfönstret och knuffade på tanken så gott det gick bakifrån.tvångsförlossning

Storfiskarn drog från sitt håll. Och efter ganska mycket pressande, ungefär som vid en svår förlossning, gled den plötsligt ut.

T(h)ank you alla inblandade! Nu återstår bara lite efterbörd. Och att tänka ut en bra framtid för tanken. Jag skänker gärna en tank(e) till behövande!

Det här inlägget postades i Efterlyst. Bokmärk permalänken.

22 svar på T(h)ank you!

 1. Kulturchefen skriver:

  Haha, här har man blivit en blind poetissa i sin frånvaro! Återtipsar om skrothandlare och önskar lycka till. Det är tanken som räknas …

  • Karin skriver:

   Just det. Måste räkna tanken. Eftersom den numera är söndersågad och lite utspridd i geografin blir det nog inte så lätt. En tankbit, två tankbitar…

   Den blinda poetissan var mycket klarsynt, vill jag minnas!

 2. Nilla skriver:

  Alla förlossningar går lättare om man samarbetar! Så jag förstår att ni fick ut tanken.

  • Karin skriver:

   Jag föreslog lite flämtandning där i värmen, men det var nog ingen som riktigt förstod finessen med det. Men det gick ju bra ändå.

 3. Skogsgurra skriver:

  Jaha, så det blir Think Tank i Karlshem nu, då?

  Med Slussen som objekt, kanske?

 4. hyttfogden skriver:

  Oljetanken fri
  utknuffad ur sitt fängsel
  finns någon framtid
  vad ska bliva av plåten
  kanske kommer skrothandlarn

  Japansk tanka

  • Karin skriver:

   Tanken hälsar och tackar för tankan och för omtanken!

  • Skogsgurra skriver:

   Jag är inte så bevandrad i Tankakonsten. Men minns några haiku som inte lämpar sig för tryck. Om limericken är oanständiga så är haikun rent liderlig. Så har det sagts mig, men vem är jag att utan insikt döma den?

   Din tanka för tankarna (helt oavsiktligt, inget försök att vara lustig) till människans villkor. ”…föddes vi av mödrar bleka…slängdes vi på berg att leka…där i vila multna vraken och de trötta män få ro”. Andersson i starkt koncentrat.

   Inför liemannen och skrothandlarn är vi alla gamla rostiga plåtskrällen.

   • Karin skriver:

    Jag blev ju nyfiken och kollade lite om den japanska tankans struktur och Hyttis har såklart stenkoll. Det ska vara trettioen stavelser i två avdelningar, kami-ku och shimo-ku. De tre versraderna i kami-ku består av vardera fem, sju och fem uttalade stavelser, och de två versraderna i shimo-ku består av vardera sju uttalade stavelser. Och här ett exempel som kanske skulle kunna vara till lite tröst i Ramnäs-trakten. Eller kanske inte.

    Eldens svarta spår
    visar först förstörelse
    nu förnyelse

    i heta lågornas ljus
    återväcks svunnet solsken

 5. Hans Pettersson skriver:

  Det var ju också en liknelse, detta med förlossning och efterbörd. Jag menar, här var det ju ett åbäke som gled ut.

  • Skogsgurra skriver:

   I ett feministiskt perspektiv kanske det inte är så stor skillnad. Det kan såna som vi ha svårt att förstå.

  • Karin skriver:

   Fast, Hans, om man betänker att det handlar om ett tvåvåningshus här kanske det inte är så stor skillnad? Huset i förhållande till tanken, respektive mamman i förhållande till bebisen, alltså.

 6. Karin på Pettas skriver:

  Ja, vem vill egentligen vara någon annanstans än här i kommentarsfältet och tanka:)
  När ni har varit så himla duktiga och klarade detta konststycke kanske det skulle passa att tanka ut en tank här hos oss också? Nu när ni har fått upp ångan.
  Men den måste sågas i bitar inomhus förstås….och kanske trappan måste byggas om först och…ja, det finns en hel del att tanka på innan tanken är ute
  Tack för trevlig stund här

 7. Storfiskaren skriver:

  För min del så blir det en egen tank när vi är klara med Karins. Har en gammal ackumulatortank större än Karins som ska ut. Det blir nog lite lättare då det inte varit något brännbart i denna. Det går att skära den med skärbrännare direkt där den står i pannrummet. Men efter detta så är jag nöjd med tankar för i år, åtminstone plåttankar.

Kommentarer är stängda.