Loppishörnan

Jag har funderat lite på hur jag bäst ska ordna min lilla loppishörna. Platsen där man kan berätta vad man saknar i livet, eller vad man har för mycket av. Platsen där ljuv musik kan uppstå, som när jag fick min efterlängtade melittatratt, eller kanske den dag Hyttis får sin nyponsoppspulverskopa i plast. Röd!

marmorcementDagens önskemål är ett kaffeburkslock. Någon behöver ett lock till en rund enkilosburk. Det var ganska länge sedan, men av allt att döma har hen inte fått tag i något lock ännu.

Jag tänkte att sådana har en väl liggande lite här och där. Många! Men trots ihärdiga bodröjningar och lite allmänt feng shuiande i övrigt har det inte dykt upp något lock. Jag har den här halvkilosburken, men vad hjälper det om man är ute efter enkilos.

Men jag visar den i alla fall för den händelse någon åstundar ett halvkiloslock, eller varför inte lite marmorcement, som finns i burken!

Och nu finns en rubrik Loppishörna uppe i sidhuvudet, alldeles under bilden, för eventuella önskemål! Samt ett förmånserbjudande. Missa inte det!

Det här inlägget postades i Efterlyst och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 svar på Loppishörnan

 1. Anne-Marie skriver:

  Vilken bra idé med en loppishörna.
  Ofta är det ju så att en person har något som de inte vill ha medan någon annan behöver just den saken.
  Jag växte upp i ett hem där det alltid fann saker och ting i överflöd eftersom min pappa var en samlare av stora mått (engelska ”hoarder”). Nu när både mamma och pappa har lämnat Jorden har jag ingenting kvar egentligen eftersom jag inte kunnat transportera saker och ting till USA. Men det känns rätt bra det också. :)

  • Karin skriver:

   Jag har ju i stort sett tagit över just ett samlarhem efter mina föräldrar (pappa var sådan) och jag har fortfarande inte full koll på vad som finns, eller vad de olika prylarna ska användas till.

   Att leva utan allt detta kan absolut kännas som en lockelse ibland, men nu ligger de mesta som vi inte har omedelbart bruk för i bodarna och gör inte så mycket väsen av sig.

 2. Karin på Pettas skriver:

  Toppen!
  Utmärkt idé!
  Det är precis som Anne-Marie skriver att alltid har någon något som den
  andra behöver och vice versa. Ett bra utbytesloppis.
  Undrar om inte ett sådant lock finns hos min svärmor där allting finns?
  Kruxet är att vi inte kommer oss iväg dit förrän i höst.
  Men jag ska hålla ögonen öppna

 3. hyttfogden skriver:

  Nä har man sett på t…! En enkiloskaffeburk med Carl Larssons kräftfiske på och ett
  lock med Cirkelkaffe och konsumkringlan! Locket är alldeles helt. Det är inte så konstigt att i synnerhet de stora locken lyser med sin frånvaro så slitna och nötta de blev till slut efter att ha tagits av många gånger. Plasten blev skör.

  Hittade två stora röda burkar men utan lock. I anvisningarna för hur man ska hantera förpackning och innehåll står att en öppnad burk bör förbrukas inom 8 dagar vilket ju då borde starta ett väldigt kaffedrickande om man var ett ensamhushåll.
  Men som tur var fanns det ju plastlock att ta till… På ett av de små locken jag har finns en prislapp Konsums grönvita där det står att locket kostade 15 öre.
  Ack ja det roligt med detta deckarjobb, har du flera uppdrag? Fast locket släpper jag inte ifrån mig (oss).

  • Karin skriver:

   Som sagt, i era gömmor finns nog precis allt man kan behöva. Och kanske lite till. Fast det där fina irishcoffee-glaset som Pysse vill ha ett till av, det undrar jag om ni har.

  • Skogsgurra skriver:

   Hyttis

   Om det är av hänsyn till mig som du håller på locket så kan jag meddela att jag tycker att någon som aktivt letar efter ett skulle kunna få det. Eller åtminstone halva. Det heter ju att delad glädje är dubbel glädje…

   Man kan också citera båsvärdinnans ”detta kan absolut kännas som en lockelse ibland”

   • Karin skriver:

    Det kan det ibland; kännas som en lockelse. Men om era lock är i bruk kan det ju vara synd att ändra på det.

    Har du möjligen känningar som skulle kunna leda vidare till Pysses irishcoffee-glas från Glenfarclas? Inköpt på destilleriet för rätt länge sedan, två stycken varav det ena gått sönder.

 4. Agneta skriver:

  Liten skåpbesiktning ger vid handen att vi har två stora plåtburkar:
  En enkilosburk Mollbergs blandning
  med lock från Zoegas. Den innehåller pepparkaksformar.

  En enkilosburk O’Boy, med tillhörande lock. Den tittade jag inte i!

  • Karin skriver:

   Med risk att verka framfusig undrar jag om detta kan tolkas som ett erbjudande att byta enkiloskaffeburkslock mot annan burk för förvaring av pepparkaksformar?

 5. Agneta skriver:

  O’Boyburken är tom, så det locket kan jag avstå från. Det är vitt, aningen, aningen klibbigt i plasten (inte mycket) och själva texten i rött ”Marabou O’Boy” och lite till är delvis bortsliten. Om lockönskaren kan hålla tillgoda med detta lock så skickar jag det. Men vart?

 6. Agneta skriver:

  – tillgodo –

  • Karin skriver:

   Jag tror att det är just ett kaffeburkslock som hen är ute efter. Enkilos. Jag har för mig att O’Boyburkarna var lite högre och då passar inte locket till de något lägre och vidare kaffeburkarna. Väl? Eller minns jag fel?

   PS: Och where are my manners? Tack för generöst erbjudande skulle jag ju säga. Om O’Boylocket är samma dimension som kaffeburkslocket är det säkert mycket välkommet!

 7. Agneta skriver:

  Det är samma storlek på burkarna och på locken. Men kaffeburken med sitt tillhörande lock vill jag själv behålla. Kanske finns det någon som önskar en O’Boy-burk utan lock!

  • Karin skriver:

   Om det är samma storlek torde saken vara biff! Så kolossalt trevligt. Jag kan skicka ett lämpligt, föradresserat frankerat brev till dig. Ett som locket går ner i alltså, för burk finns redan.

Kommentarer är stängda.