Den perfekta temperaturen

Så snabbt vi blir bortskämda! Under några veckor var det varmt i hela landet och stranden fylldes med badande. En härligt långgrund strand, perfekt för barnfamiljer.

varmt

Några dagar senare har temperaturen sjunkit till 23 grader i luften och lika många grader i vattnet. Rätt behagligt tyckte vi. Men var är alla andra? Efter ett par veckor med temperaturer över tjugofem grader ligger stranden tom när vi kommer dit. 23 grader

Alldeles tom åt båda håll. Kändes nästan lite spöklikt.

tomt2

Men barnbarnen gillade det och hoppade förtjusta ner i det varma vattnet.

june i spatvattenfötter

Och fyraåringen var särskilt nöjd med spåren som han lämnade på bryggan.

”Kolla mina fina vattenfötter!”

Själv ska jag försöka fortsätta badandet så länge som möjligt. Om man fortsätter med en simtur varje dag kan man utan vidare fortsätta en bra bit in på hösten. Som förra året, hela september och kanske  – om oktober blir lika varm i år – några veckor till.

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 svar på Den perfekta temperaturen

 1. HeLena skriver:

  Härligt! och vilken fin strand! En simtur varje dag låter hur skönt som helst! Ha det fortsatt bra i sommaren!

 2. Pysseliten skriver:

  Jag tycker också att badarna har minskat i antal, men det kanske bara är för att en av döttrarna står i kiosken på ett bad nära oss och säljer glass. Eller rättare sagt, borde sälja glass. Idag hölls kiosken stängd på grund av för lite badgäster. Själv ska jag satsa hårt i höst. Vinterbadaren i mej drar.

  • Karin skriver:

   Stängd glasskiosk mitt i sommaren?! Det är väl inte naturligt.
   Så talar ett verkligt badarproffs: ”Åh, vad jag längtar till vintern och badsäsongen!”

  • ByFånen skriver:

   Bada kan man göra oavsett väder och årstid. Har man dessutom tillgång till en bastu i närheten blir det perfekt även under den kallaste delen av året. Om man dessutom har en isolerad lucka att lägga över vaken behöver man inte få hjärtinfarkt av att hugga upp den varje gång man blir badsugen.

 3. Musikanta skriver:

  Har badat, eller rättare sagt krälat i vattnet vid sommarhuset på Öland. Efter att ha gått några hundra meter nådde vattnet åtminstone upp till knäna så att man kunde sätta sig ner och doppa sig. Var ju tvungen att ha koll på barnbarnen så jag vågade inte fortsätta tvåhundra meter till där jag vet att det börjar bli djupare. Men det var härligt med riktigt salt vatten!
  Ingrid

  • Karin skriver:

   Jag simmade i cirklar kring barnbarnen, med risk att stöta knäna i botten. Men det är bra träning det där med att simma utan att nudda botten.

Kommentarer är stängda.