Några till

Det har kommit klagomål från några blommor som inte kom med i går: Vi då?  Kvittenbusken, till exempel som blommar för fullt med sina fina blommor. Det blir gott om frukt på den lilla busken, men eftersom det är lite olika bud om ätbarheten har det inte blivit någon kvittenmarmelad, ännu.

kvitten2Och hur kunde jag missa att fotografera häcken med vita blommor. Jag vet inte vad det är för slags, men den blommar tappert varje år; det ser ut som om det har snöat.vit häck
vinka nära

vinka

Det här är den perfekta marktäckaren, vinka, som tokblommar så här års. Så fint!

Hallå, syrran, jag har fortfarande lite dåligt samvete för att du inte fick ta med dig några revor av den förrförra våren. Jag hade just fått den att ta sig efter lite grävskopeframfart, så jag tyckte det vore bättre om du hämtade i Tvåboslänten i stället, där den är väletablerad sedan länge, hela backen full!  Men så blev det inte av. Och sedan har jag glömt det. Men den finns kvar, bara att hämta.

stockisarnaOch så har vi årets välkomna nykomling, Stockrosorna, som Karin på Pettas gav mig, eftersom hon hade läst om min längtan efter stockrosor och alla mina misslyckade försök att få dem att trivas. De verkar må bra och kvickroten ska jag plocka bort!

Nä, nu får det räcka för i dag. Sorry gula vitsippan, daldockorna, julrosorna (ja, fortfarande!) och alla andra. Det får bli en annan dag. Eller ett annat år.

Det här inlägget postades i Att odla och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.