Meningen med livet

naturläraLars Lerin får det att låta så enkelt, det där med livet. Man gör så gott man kan, liksom. Fast det är ju jättetråkigt att man ska dö. Och visst tänker han på döden, dagligen.

”Det är väl onaturligt att inte göra det?!” säger han och ser uppriktigt förbryllad ut vid tanken att det kanske finns de som inte gör det. Han intervjuades i Babel i går, med anledning av sin nya bok Naturlära.

”I måleriet känner jag mig hemma. Där känner jag mig trygg.”

Programmet är värt att se också för den intressanta danska författaren Josefine Klougart. Men åh, vad jag skulle vilja se mer av hur Lerin målar. I Babel-programmet fick vi några snabba glimtar av hur han går tillväga. Oj, vilken bred pensel! tänkte jag. Och titta, han tar vatten ur kärret och häller direkt på målningen!!

Jag kan förstå att det är svårt att stå ut med att någon filmar när man målar. Själv skulle jag aldrig tillåta något sådant. Men Lerin som är så erfaren och driven kunde kanske bjuda på det? Vilket toppenprogram det skulle bli!lerin björkar

Björkskogen är från hans galleri.

Det här inlägget postades i konst, Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Meningen med livet

 1. Kicki skriver:

  Så alldeles otroligt bra han målar. Syn bara att bilderna inte syns i Safari.

 2. Musikanta skriver:

  Jag såg utställningen i Karlstad i höstas – blev förvånad över att målningarna var så jättelika. Bokhyllan tog upp en hel vägg och var ihopsatt av tre jättestora pappersark. Tog massor av bilder och skrev och frågade om jag fick lägga ut dem på bloggen. Fick aldrig något svar tyvärr. Han är väldigt speciell! Målar massor med blommor, fiskar och fåglar. Han måste vara oerhört produktiv.

  • Karin skriver:

   Hans nya bok, Naturlära, har mängder med småkryp, fjärilsvingar och annat smått och gott. Jag har sett någon annan intervju med honom där han berättar om hur han behöver några timmars målande om dagen för att må bra. Och då kan det ju bli lite gjort!

 3. Mia skriver:

  Jag skulle också gärna vilja se en utställning av Lars Lerin. Han talar så man blir fascinerad av, hörde du hans sommarprogram? Intressant man!

 4. Musikanta skriver:

  Det var där jag var – mycket intressant och sevärt!

  • Karin skriver:

   Vi måste bara åka dit snart. Jag såg hela Lerinutställningen på Waldemarsudde för några år sedan och man vill ju gärna se akvarellerna igen.

 5. Tove Olberg skriver:

  Babel är ett av mina favoritprogram.
  Lars Lerin , i sin primitiva klokhet som han uttalar på skön värmländska, för penseldragen dragen läckert över duken, häller på ”sölvatten”, ber om ursäkt att han finns nästan, men framstår klart starkt och tydligt med sin integritet. Dokumnetären För dig naken handlar om hans möte med en mörke mannen i hans liv. Konstrasternas djupa mörka ljusa. På Sandgrund har jag dansat på den tiden det begav sig. Nästa besök blir ju för att se konstnärens verk.

Kommentarer är stängda.