Nytt EU-direktiv för säkrare flygning

Meddelande till alla påskkärringar. Nu gäller nytt EU-direktiv för kvasten. Om man inte EU-anpassar kvasten kan det stå en dyrt. Jo, jag vet, det är dyrt att EU-anpassa också, men har man väl gjort det så räcker det förhoppningsvis några år. Om man däremot åker omkring på en olaglig kvast kan man bli bötfälld hur ofta som helst.

kvastar

Två rätt små påskkärringar tycks ha lånat vårt dass. Trots att det bara är etthåls… Jag har aldrig förstått mig på det där med att tjejer alltid ska gå på toa två och två. Men i alla fall. Om jag träffar ägarna till dessa kvastar måste jag varna dem för att de är olagliga. Många har den här modellen. Men efter ett nytt EU-direktiv för påskkärringskvastar är den tyvärr numera förbjuden.

dammsugareAlla Blåkullaresenärer som har moderniserat sig och kör med olika varianter av dammsugare måste också vidta omfattande anpassningsåtgärder för att leva  upp till kvastdirektivet.

kvars2

Inte ens den här jättepopulära modellen får godkänt utan EU-anpassning

EU-direktivet innehåller viktiga punkter för flygsäkerhet som:

1. Säkerhetssele
2. Pallplats för katten med skyddsräcke
3. Fotskydd
4. Gungskydd för kaffepanna
5. Max 1 tilläggsmotor (Volkswagen, på max 1 hkr) per kvast för att begränsa buskörning.

I en protokollsanteckning noteras att regelbundna nykterhetskontroller ska genomföras under årets flygningar. Häxornas arbetsförhållanden har uppmärksammats av Arbetsmiljöupplysningen som går igenom de viktigaste aspekterna i denna PM.

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Nytt EU-direktiv för säkrare flygning

 1. Karin på Pettas skriver:

  Ojoj…nu måste här besiktigas innan avfärd. Får nog ta häxmästaren med mig…klarar han gamla gräsklippare så klarar han säkert också min turbokvast.
  Jag har fått löfte om lånekatt, en sur en, men det fixar sig säkert. Kanske det blir enklare att klara sig förbi alla kontroller om jag har en surkart till katt med mig?
  Vi ses väl på Blåkulla?

  Liiite buskörning är väl ändå tillåten?

  • Karin skriver:

   Jag har hört ryktas att många häxor tänker hävda sina häxliga rättigheter att använda gamla kvastar som kan räknas till kulturarvet. Det blir Europadomstolen i värsta fall. Men det är väl säkrast att busflyga under radarn ändå. See you there!

 2. margaretha skriver:

  Korkade byråkrater – de har ju inte fattat att vi häxor kan göra både katt, kvast och oss själva osynliga!
  Margaretha
  som tänker
  busköra på
  sin ärvda
  kvast

  • Karin skriver:

   Att göra sig osynlig, Margaretha, är en mycket avancerad praktik som få av dagens häxor behärskar. Men jag tror å andra sidan inte att man hunnit få ut så många kvastkontrollanter i påsk, särskilt inte så här långt norrut. De flesta patrullerar nog i Brysselområdet, skulle jag tro. Så det är nog bara att busköra på. Synlig eller osynlig!

 3. Olgakatt skriver:

  Ålga och jag kör med readrift via spruta. Det har dom inte kommit på att förbjuda, haha.

 4. Gunnel skriver:

  Hahaha! Men om det nu är så mycket kontroll av häxornas framfart, så undrar jag hur polisen löser detta. Är deras egna kvastar godkända tro med tydligt utmärkta polisskyltar?

 5. Skogsgurra skriver:

  De värmländska häxorna drar sig alltmer västerut. De verkar samlas i den norska fjällvärlden.

  Detta har pågått under många år och jag anar att Norge kommer att bli mycket attraktivt nu när EU detaljreglerar ytterligare ett område där spontanitet och fritt företagande hittills frodats.

  Jag har tidigare varit ganska mycket för EU. Men nu verkar det som om tesen om att varje god föresats vänds till sin motsats besannas ännu en gång. Kanske dags att tänka om.

  • Karin skriver:

   Häcklefjäll ligger annars bra till i konkurrensen om att bli världsmetropol för häxor i alla länder, helvetesporten på en ö med kontinentalplattor som möts, geysrar och heta källor och annat som häxor gillar. Men det är ju långt dit, för alla utom islänningarna, så Norge kan nog bli en intressant utmanare.

 6. Mia skriver:

  Tack för den här nyttiga informationen! Jag får stanna hemma i år, ser jag… Ska skaffa en modern och laglig kvast inför nästa utfärd.

  Glad Påsk till dig!

Kommentarer är stängda.