Får vi använda din bild?

Alla bilder som finns här på bloggen är sökbara och dyker ibland upp i lite oväntade sammanhang. Alltsomoftast får jag frågor om det går bra att använda någon av mina bilder. Visst går det bra, tycker jag, så länge syftet är OK och det har det varit hittills.

Den här bilden till exempel skulle ingå i en utställning om skogsbruk där man saknade vardagsbilder med vanligt folk som jobbar i skogen.

sigurd och alice

Foto Martin Englund

Min pappa har tagit den och det är hans syster Alice och hennes man Sigurd som tar en fikapaus efter att de fällt en jättetall. Tallstubben får bli fikabord. Fin bild tycker jag och jag vet att pappa skulle ha gillat att ha den med på en utställning.

Och lagom till Valborg kom en fråga om den här bilden som någon ville använda på sin hemsida idag. Självklart! Det är väl inte bästa bildkvalitén, skannad från ett maskinframkallat pappersfoto, men eld är ju ändå alltid eld. eld i k-hem

Den kommer från det här blogginlägget om hemliga laster och idag hoppas jag få bejaka pyromanen inom mig, lite grann. Trevlig Valborgsmässoafton!

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Får vi använda din bild?

 1. LupusLupus99 skriver:

  Trevlig Valborg till dig också. Får se om vi tar en sväng ut till
  Sundbyholm, väderprognosen talar om regn eller t.o.m snö.

  Jag vill ha tillbaks sommaren/våren.

 2. Kicki skriver:

  Och så har vi ju skogsarbetarbilder på diverse kommunala bildarkiv i skogslänen. På Siljansfors skogsmuseum har vi också bilder och nu har museet öppnat och restaurangen också VÄLKOMNA!
  Nu ska jag ut och serva en skomakarmaskin för mågen kommer med en bälg till en smedja och bälgen ska lagas.
  Glad Valborg, elda lagom, det är torrt i marken.

  • Karin skriver:

   Och vattnet funkar? Pumpen igång? Om det skulle börja brinna, menar jag. Jag väntar otåligt på en skvätt regn, så att jag kan elda. Annars får det väl bli den kommunala brasan i kväll, för någon eld vill jag nog gärna se på Valborg.

   Glada Vappen själv!

   • Kicki skriver:

    Vattnet fixade killarna med muskler och list. Hjältarna. Och så finns det ju vatten i ån också. Allt funkar som det ska, tack och lov. Snart ska jag guida 70 ungar, det ska bli roligt.

   • Skogsgurra skriver:

    Om man nu absolut ska snacka brasa så kanske det intresserar valda delar av sällskapet att den så kallade Whiskymannen råkade köpa en braskamin av en granne till oss.
    Braskaminen ska nu forslas upp till Whiskymannens snickerbo. Gissa vem som ska frakta?

 3. Pysseliten skriver:

  Här hoppas jag att pyromanen håller sig i skinnet. Det ska nog gå bra, eftersom han för inte så länge sedan var hos sina föräldrar och eldade av sej lite. Jag tror inte att jag kommer besöka någon kase alls ikväll. Hu. Jag vill bara vara hemma och mysa.
  Jag önskar dej i alla fall en skön och framför brasan varm Valborg!

  • Karin skriver:

   Tack, och detsamma!

   Det blev inget rännande på byn för min det. och ingen eget eldande heller. Hade ingen lust att skotta undan snön… Och det var mysigare hemmavid. Men i morgon skulle jag tro att det blir svårt att stoppa mig!

 4. Cecilia N skriver:

  Ikväll när vi skulle gå ut en promenad med hunden tog jag på långkallingarna igen. +2 och snöglopp. Skulle inte tro att man ställer sig och eldar under såna omständigheter.

  • Karin skriver:

   Nä, man gör ju inte det. Snön ligger vit på taken och julrosorna ser hemmastadda ut i drivorna. Väntar till i morgon.

 5. Gnuttan skriver:

  Så blir det när man sitter inne med en sådan kulturskatt som er familj gör. Så många fina vardagsfoton! Den kategori jag älskar allra mest (och flest glömmer att fota).

  • Karin skriver:

   Det är det som jag (nuförtiden) är så tacksam för pappa att han gjorde. Tog de där bilderna trots att man stönade: Men varför ska du fotografera NU?! Och även om jag fotar rätt mycket numera händer det alltsomoftast att jag tänker, men attans då, jag skulle ju ha dokumenterat!

 6. Musikanta skriver:

  Majbrasan hann tändas, manskören sjunga och Kurt, vår nyinflyttade präst här i Mogata, hann vårtala innan det började regna. Påpälsade som vi var blev det en mycket trevlig valborgsmässoafton för oss.
  Ingrid som också skulle bli glad om någon ville använda hennes bild i något seriöst syfte. Fikabilden är helt fantastisk!

  • Karin skriver:

   Härligt att ni hann med hela programmet innan regnet kom! Här blev det plötsligt vinter och Valborgsmässobrasan fick vänta. Det snöade jättestora flingor och var kallt och otrevligt. Men idag blir det elda av!

   Jag är förvånad att ingen bett att få använda någon av dina fina bilder, men det är nog bara en tidsfråga! Jag har skriivit några rader i sidopanelen om att bilderna får användas, bara jag får veta till vad – kanske bidrar till att folk hör av sig?

 7. Tove Olberg skriver:

  Englund pyroman .. jaha ja… men påtänd i sak och skrift må hända…

Kommentarer är stängda.