Snabb-samba-skola

Det drar ihop sig. Snart är det karneval och ett vanligt samtalsämne i Sao Paulo är vart man ska åka. De som tänkt sig stanna kvar i SP möts med bestörtning och beklaganden. Sao Paulo må vara en effektiv affärsstad, men inte kan man väl ha karneval här? Jorå, svarar Time Out in Sao Paulo.

sambaskola

Stan är full av karnevalssugna människor och alla sambaskolor som som är igång inför karnevalen vittnar om ett enormt intresse.

Och så finns det ju en stor Sambódromo här, så nog ska det bli karneval allt!vai-vai

Sambaskolorna tränar på torsdagskvällarna. Råkar man vara där dras man med, så det är lika bra att lära sig.Man rör fötterna i takt med musiken i små tre-serier: ett, två, tre och så viftar man med rumpan. Det är det svåraste. ”Tänk dig att du knuffar igen en bildörr med höften”, sa dottern, ”ett, två tre (bildörr höger), ett två tre (bildörr vänster).”

kostymer

Inne i skollokalen kan man boka karnevalsbiljetter, välja vilken grupp man vill tillhöra och också hyra en outfit, om man har lust.

Sambaskola låter ju lite formellt. Förkarneval är väl ett bättre sätt att beskriva det. Hundratals människor ute på gatorna, sambamusik på hög volym. Fördansarna på den stora scenen är riktiga virtuoser, även de allra minsta.

Publiken är en mycket heterogen samling. Alla åldrar, många nationaliteter och framförallt: samba-nybörjare tillsammans med proffs.

ett två tre

Så här karnevalssugna var deltagarna i gårdagskvällens sambaskola.

Det här inlägget postades i Att resa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Snabb-samba-skola

 1. Karin på Pettas skriver:

  Också här, under Karlavagnen och där nymånen ligger på rygg, har förberedelser för karneval kommit igång. 1,2,3 bildörr höger, visavi vänster, ska jag lära mig jag också, med risk för blåmärken:)
  Sambaistiska hälsningar

  • Karin skriver:

   Vi måste reda ut det där med södra korset! Syns det där du är? Här i Brasilien ser jag det. Men tydligen är det så att jordaxeln wobblar lite så om sisådär en 14000 år syns det i södra Europa igen. Men håll koll där du är. Det kanske går att se det trots allt. Glöm allt jag sagt tidigare!

 2. Skogsgurra skriver:

  Ojojoj! Akta osteoporösa delar! Bildörrarna har en dokumenterat hög vinstchans i dom där duellerna.

 3. Olgakatt skriver:

  Kan man inte få se nån liten video på när ni övar?

 4. Karin skriver:

  PS Å nu blire stranden ett par dagar, med knackig uppkoppling. Men förhoppnngsvis ett lördagsinlägg i alla fall.

Kommentarer är stängda.