Tjugofjärdedag jul

pumlor

Om man missat att städa bort julen på trettondagen har man alltid en ny chans vid tjugondag Knut, som tydligen kom till för att man skulle ha lite tid att efterfesta efter trettonhelgen. Men om man skulle missa även den chansen? Ja då får man väl sikta på kyndelsmässodagen i stället, fyrtio dagar efter jul.

Eller helt enkelt plocka bort stjärnor, pumlor, tomtar och halmbockar ändå. Till exempel denna helg, tjugofjärdedag jul. Ja varför inte?

Det här inlägget postades i historia och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Tjugofjärdedag jul

 1. margaretha skriver:

  Härmed införd julavlägsningshelgdag – jag svepte ned julkorten, som prytt trappen, i morse. Inget annat att plocka undan, eftersom jag var så framsynt att inte plocka fram något.
  Margaretha

 2. Kicki skriver:

  Julgardinerna, varför satt jag upp julgardinerna? Jovisstja, det var en traditionskramare som krävde det. Hon ska få egna julgardiner, jag ska använda klichéerna som mamma gjorde.

  • Karin skriver:

   Ja, dom som är så fina! Jag förstår att traditionskramaren ville ha upp dem. Mina julgardiner ligger strukna och fina, klara för nästa jul! (Och det beror inte på att jag just har tvättat och strukit dem…)

 3. Karin på Pettas skriver:

  Jag kan också bidra till tjugofjärdedagsjul med att ta ner de sista adventsstjärnorna och dörrdekorationen:). Vad är pumlor för något? Har aldrig hört talas om det tidigare

 4. Olgakatt skriver:

  Även här kom stjärnor och ljusstakar bort idag, maken tyckte det var dags. Kransen på ena entrédörren städade jag bort igår, det stod God Jul på den och det tyckte jag störde.
  Halmhjärtat på den andra dörren tar jag ner i morgon – tror jag.

  • Karin skriver:

   Jamen jösses, ytterdörrskransen! Den ska ju också bort. Tack för påminnelsen. Och vad trevligt att jag inte är ensam om tjugofjärdedagsröjning av julen.

 5. Pysseliten skriver:

  Här smyger julen sakta ut. Granen åkte först i år. Såg att lussetåget står kvar på ett skåp och stjärnorna i fönstret sparar jag tills det är ljusare ute. En liten julduk med tryckta tomtar gillar jag så mycket så den får ligga framme hur länge som helst, den här julen behövde jag inte ens ta fram den – den låg redan på plats.

  • Karin skriver:

   Ingen dum idé att fasa ut julen lite försiktigt. Och ännu bättre vore det ju om man kunde fasa in lika mjukt. Men det tenderar att bli mer ”allt genast”. Att låta vissa inslag bli permanenta över året är ju ett sätt. Dock inte julgranen. Tror jag.

 6. Kulturchefen skriver:

  Här åkte granen ut före nyår eftersom den tog död på fölsedagsorkidén. Ofint, tyckte jag, att dräpa en blomma som jag lyckats hålla liv i flera veckor. Med den följde det mesta pjullret, men stjärnor i fönstret och adventsgran på förstukvisten är svårt att skiljas från. Det är fortfarande lite för mörkt, jag kör på Pysselitens linje och inväntar … påska?

  • Karin skriver:

   Ja, påsken har vi också, det hade jag glömt! Det är bra, för då kan man ju fortsätta att mjuksluta. (”Det är farligt att tvärsluta, sa han som köpte ut på måndan”, lyder ett talesätt i mina hemtrakter.).

Kommentarer är stängda.